Connect with us

Revista Presei

Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj își extinde relațiile cu mediul francofon

Published

on

Conducerea Universității Babeș-Bolyai a purtat, în perioada 21-22 iunie 2012, o serie de întâlniri cu reprezentanții oficiali ai Franței în România, în vederea extinderii relațiilor universității cu mediul francofon și dezvoltarea unor programe universitare noi.

Astfel, joi, 21 iunie 2012, rectorul UBB, acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, și directorul Institutului Francez din România, Stanislas Pierret, au semnat un acord de colaborare între Universitatea Babeș-Bolyai și Institutul Francez din România.

Acordul vizează dezvoltarea programelor în limba franceză din cadrul UBB, dezvoltarea filierelor francofone, dezvoltarea relațiilor între mediul universitar și mediul profesional economic francofon, dar și dezvoltarea unor programe de master în co-tutelă, precum și dezvoltarea unor relații de cooperare culturală prin încheierea de parteneriate pentru organizarea unor manifestări culturale, conferințe etc.

De asemenea, vineri, 22 iunie 2012, conducerea UBB, reprezentată de prorectorul responsabil cu probleme de resurse umane şi legislaţie, conf. univ. dr. Radu Catană, a primit prima vizită a ambasadorului Franței în România, Excelența Sa Philippe Gustin, vizită la care au participat şi consulul onorific al Franţei la Cluj, Pascal Fesneau, respectiv directorul misiunii economice UbiFrance în România, Philippe Garcia.

Ambasadorul Franței s-a declarat plăcut impresionat de mediul academic clujean și a militat pentru realizarea unorproiecte comune cu mediul economic francofon din Cluj şi cu Institutul Francez din Cluj.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending