Connect with us

Documentar

„Unora le place opera”. Din 21 ianuarie, seria documentară se vede la TVR 1

Published

on

Foto Credit: TVR
Reclame

Cei care vor privi acest documentar se vor îndrăgosti iremediabil de operă. În 30 de episoade, seria ne oferă cheia înţelegerii şi bucuria trăirii celor mai cunoscute spectacole de operă din istorie. Sâmbăta, ora 14.30, la TVR 1.

Ce au în comun vocea unei soprane şi sunetul unui motor Ferrari? Cum poate un skater să reproducă o bucată celebră din La Traviata doar cu câteva sticle de şampanie? Dar cum ar putea un fierar să explice sunetul stereofonic al lui Verdi? Vom descoperi în noua serie documentară „Unora le place opera”, pe care TVR 1 o propune telespectatorilor începând de sâmbătă, 21 ianuarie. Cu siguranţă, cei care vor privi acest documentar se vor îndrăgosti iremediabil de operă.

Divertisment plin de inovaţie ar putea fi definit acest format care ne oferă cheia înţelegerii şi bucuria trăirii celor mai cunoscute spectacole de operă din istorie! Seria documentară „Unora le place opera” (THIS IS OPERA, Spania-Germania, 2015) va îmbarca telespectatorii într-o călătorie de descoperire a secretelor din spatele fiecărei opere celebre. Celor care vor urmări documentarul în 30 de episoade le sunt oferite instumentele pentru a se bucura de muzică într-un mod original. Este emoţie pură, încântarea de a cunoaşte starea fiecărui compozitor, pasiunea fiecărei poveşti universale şi unice în acelaşi timp.

Inedita serie documentară – în care, cu un entuziasm debordant, renumitul tenor Ramón Gener aduce lumea operei aproape de toate categoriile de public, pentru a arăta că nu este destinată elitelor, ci nouă tuturor – va putea fi urmărită la TVR 1 sâmbăta, de la ora 14.30.

Cei care vor viziona „Unora le place opera” nu vor descoperi un show desfăşurat într-un studio de televiziune, ci vor vizita locaţiile exacte unde au fost plasate poveştile – în Viena, Londra, Barcelona, Cairo, Paris, Sevilla, Milan, Bayreuth, Roma, Salzburg, Veneţia, Florenţa etc.

Episodul 1: „Carmen”

Compusă de Georges Bizet, „Carmen”, cel mai des pusă în scenă şi cea mai populară operă franceză din toate timpurile, este o poveste de dragoste, pasiune şi moarte. Este şi legenda femeii libere şi independente prin excelenţă. În primul episod al documentarului „Unora le place opera”, pe care telespectatorii îl vor vedea la TVR 1 sâmbătă 21 ianuarie, de la 14.30, realizatorii ne vorbesc despre rolul femeii emancipate de-a lungul istoriei.

Călătorim în locuri-cheie ale operei, precum Sevilla şi Paris, iar din interviuri cu mezzosoprana María José Montiel şi psihologul Trinidad Núñez, aflăm care este viziunea lor despre personajul Carmen, simbol al tuturor femeilor care s-au dovedit a fi înaintea timpului lor.

Retrăim premiera din 1875 de la Opéra Comique din Paris şi scandalul pe care l-a iscat la acea vreme. Bizet, care a murit trei luni mai târziu, nu s-a bucurat niciodată de succesul pe care opera sa avea să îl înregistreze în timp.

Şi tot în acest episod, vom trece în revistă cele trei mari „hituri” ale sale, care corespund de fapt unor genuri muzicale diferite: o habanera, o seguidilla (o veche formă de dans şi cântec popular castilian) şi un cuplé (celebra temă a toreadorului). Şi toate acestea – acompaniaţi la pian de gazda noastră, Ramón Gener, într-un cadru unic: Sevilla.

Ne vom bucura de cele mai tari titluri, cei mai buni compozitori, cele mai puternice personaje, cele mai frumoase arii în noua serie documentară – „Unora le place opera”. Din 21 ianuarie, la TVR 1.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Reality Show9 ore ago

Szilard si Variu, cei doi mari castigatori ai competitiei „Insula de 1 milion”

ENTERTAINMENT22 de ore ago

VIDEO Huiduielile de la concertul Coldplay de la București, în presa internațională: „S-au reaprins dezbaterile despre rasism în România”

Emisiunio zi ago

URMEAZĂ ÎNTREBAREA Marina Almășan, invitată in emisiunea “40 de întrebări cu Denise Rifai”, la KANAL D

Premieră TV3 zile ago

Tablou de familie – Un nou serial turcesc, încărcat de dramatism, în premieră, la Kanal D!

Vedete TV3 zile ago

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, primul interviu de la întoarcerea la PRO TV, față-n față cu Andreea Esca!

FOTBAL3 zile ago

Experții din studiourile UEFA EURO 2024, Ciprian Marica, Răzvan Raț, Laurențiu Reghecampf, Alexandru Chipciu și Florin Răducioiu, oferă primele declarații înainte de startul turneului!

Seriale3 zile ago

Brigada Nimic se apropie de final! Miercuri seară, aventurile celor patru polițiști au adus hohote de râs în casele telespectatorilor

EVENTS3 zile ago

SUMMER GALA – Premiile de vară Radar de Media, ediția a-VI-a, va avea loc la ARISTOCRAT EVENTS HALL

Sport4 zile ago

Costin Ștucan și Cătălin Oprișan sunt prezentatorii Studioului UEFA EURO 2024, la PRO TV!

AUDIENȚE TV5 zile ago

Aseară, comedia a cucerit România! Brigada Nimic a fost, din nou, lider incontestabil de audiență!

Sport5 zile ago

PRO TV anunță echipa celor care vor comenta meciurile de la EURO 2024, din 14 iunie: ”una dintre vocile care vor încerca să ajute telespectatorii să fie implicați total”

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending