Connect with us

ALL MEDIA

URMĂRIRE PENALĂ. Radu Mazăre, 24 de ore de sevraj

Avatar

Published

on

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a fost reţinut, marţi, de procurorii anticorupţie, în urma audierilor de la sediul central al DNA și este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale “Henri Coandă”, pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului. 

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a informat, într-un comunicat de presă, că Radu Mazăre este urmărit penal pentru luare de mită, iar Avraham Morgenstern, “reprezentant al unei societăţi comerciale”, pentru dare de mită. Cei doi au fost reţinuţi şi vor fi prezentaţi, miercuri, instanţei supreme, cu propunerea de arestare preventivă.

Primarul Radu Mazăre a lansat Programul de construire locuinţe modulare grupate în Campusul Social “Henri Coandă”, aprobat prin hotărâre a Consiliului Local al Municipiului Constanţa. Pe fondul demarării acestui proiect, susţin anchetatorii, Avraham Morgenstern, în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale, a dorit să îşi asigure câştigarea licitaţiei ce urma a fi organizată, conform ordonanţelor de reţinere, la începutul anului 2011.

“Astfel, în cursul anului 2011, (Morgenstern – n.r.) i-a remis primarului municipiului Constanţa, Mazăre Radu Ştefan, suma totală de 175.000 de euro, pentru ca acesta să-i faciliteze câştigarea licitaţiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, în valoare de 40.964.030 lei fără TVA (circa 10 milioane de euro). Banii, primiţi în mai multe tranşe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi aparţinând unor societăţi off shore, conturi deschise la bănci din străinătate, în jurisdicţii cunoscute pentru condiţiile restrictive privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală”, arată DNA.

Mazăre ar fi efectuat o serie de demersuri ce intrau în sarcina atribuţiilor sale de serviciu, cum ar fi iniţierea unor hotărâri de consiliu local, prin care au fost aprobate diverse etape ale procedurii de achiziţie sau prin care a fost favorizată societatea comercială reprezentată de Morgenstern, în schimbul acestor sume de bani, mai susţin procurorii. În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, a mai precizat DNA.

Întrebat dacă îi este frică de puşcărie, Radu Mazăre a spus: “Nu mi-e frică de puşcărie, doar de Dumnezeu”.

Acţiunea a vizat şi vila din Mamaia a primarului, de unde mai mulţi anchetatori au ieşit iniţial cu mai multe cutii cu documente, două genţi de voiaj şi cu o unitate de calculator.

Mazăre este cercetat de DNA în trei dosare legate de retrocedări de terenuri, iar în 2008 a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, alături de alte persoane, tot într-un dosar legat de retrocedări, acesta judecându-se la Curtea de Apel Bucureşti.

Primaria Constanţa a finalizat în vara anului trecut cartierul de locuinţe sociale, care este format din 17 blocuri, care au 906 locuinţe – 339 de garsoniere, 396 de apartamente cu două camere şi 171 de apartamente cu trei camere. În cele 17 blocuri locuiesc aproximativ trei mii de persoane. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 7 milioane de euro.

 

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending