Connect with us

ALL MEDIA

Ursul de Aur pentru scurtmetraj la Berlinale – în premieră în România la BIEFF

Avatar

Published

on

Competiția Internațională BIEFF 2013 oferă publicului român ocazia de a viziona filmele câtorva dintre cele promițătoare voci artistice descoperite și premiate anul acesta în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin. Începând de astăzi puteți găsi poveștile acestor creații pw website-ul www.bieff.ro.

Cea de-a 4-a ediție a Festivalului Internațional de Film Experimental București BIEFF va avea loc în perioada 11-15 decembrie 2013, la Cinema Studio și Cinema Elvira Popescu.

Cu sprijinul Fundaţiei Konrad Adenauer, BIEFF aduce în premieră în România câştigătorul Ursului de Aur pentru cel mai bun scurtmetraj la Berlinale 2013. THE RUNAWAY, de JEAN-BERNARD MARLIN, este un coming-of-age complex care vorbește despre agresivitatea adolescentină, înfățișată ca unitate de măsură pentru respectarea legii versus compasiunea umană. Îndatorată esteticii realiste, camera lui Marlin îi urmărește timp de o zi pe Lakdar, un asistent social pentru delincvenți juvenili, și pe Sabrina, una dintre tinerele pe care le are în grijă la centru. Dar ziua surprinsă este cea în care Sabrina va fi judecată pentru câteva infracțiuni. Pusă în fața acțiunilor ei trecute și a consecințelor pe care le-ar putea avea asupra viitorului ei, aceasta se blochează și fuge. Mergând pe urmele ei, Lakdar – ca și spectatorul – pornește într-o călătorie halucinantă prin Marsilia suburbană, disperat să o găsescă, sperând că nu este încă totul pierdut“. (Oana Ghera, BIEFF 2013) (TEASER)

Nominalizat la European Film Academy Awards de Berlinale 2013, „tragi-comedia existențialistă MYSTERY, de Chema Garcia Ibarra, este un savuros mix de realism magic, science-fiction și mister religios. Într-un univers domestico-fantastic, în care divinul e parte firească din cotidian, în care Fecioara Maria îți dă rețete de bucătărie și îți spune la ce supermarket găsești cele mai avatajoase reduceri, MYSTERY spune povestea unei femei de vârsta a doua, Trini, soție devotată și gospodină model care, după ce primește un mesaj divin decide să renunțe cu totul la viața de până atunci și să-și urmeze visele. Cu un fler remarcabil în mizanscenarea realității, o estetică picturală, un subtil simț al umorului și o înțelegere profundă a naturii umane, care amintesc de Ulrich Seidl și Roy Andersson, Garcia Ibarra reușește să suprindă absurdul și sublimul ființei umane, prinse între pământ și cer, între lumesc și spiritual, între derizoriu și transcendent“. (Adina Pintilie, BIEFF 2013) (TEASER)

Primul film conceput vreodată special pentru un public de cimpanzei, ineditul PRIMATE CINEMA: APES AS FAMILY al artistei vizuale Rachel Mayeri, prezentat în premieră la Berlinale 2013, devine o interesantă provocare adresată spectatorilor umani de a-şi reevalua propriul comportament. Cu o structură de „stimul vs. răspuns“, adică alternând între povestea ficţională şi imagini cu cimpanzeii în captivitate care urmăresc şi imită ceea ce văd pe ecran, filmul ridică interesante întrebări despre efectul media nu doar asupra acestor primate, ci şi asupra oamenilor. (TRAILER)

n premieră în România, câștigătorul Premiului Teddy la Berlinale 2013, UNDRESS ME de VICTOR LINDGREN, a fost primit cu mult entuziasm la festivaluri precum Tel Aviv (unde a câştigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj), Tampere, Hamburg, Melbourne. Într-o lume în care definiţiile masculinităţii şi feminităţii se află în schimbare rapidă, acest scurtmetraj pune în discuție aceste delimitări. Doi străini se întâlnesc într-un bar. Tensiunea sexuală dintre ei e palpabilă, aşa că ajung curând la ea acasă. Însă ceea ce părea că va fi o aventură de o noapte ajunge să fie un proces neaşteptat de auto-cunoaştere. Dezvăluind natura arbitrară a convenţiilor sociale, filmul este un captivant experiment despre identitatea sexuală.“ (Diana Mereoiu, BIEFF 2013) (TRAILER)

Comentarii

Radio

O nouă emisiune in grila DIGI FM, “Ora de Poveste”

Avatar

Published

on

Pentru copiii cuminți și pentru copiii mai puțin cuminți. Pentru mami, pentru tati. Pentru cei care #augrijă de noi toți în aceste zile și pentru cei care #stauacasă, Digi FM lansează joi, 2 aprilie 2020, la ceas de seară, “Ora de Poveste”. 

În perioada aceasta, echipa Digi FM a ales pentru serile în familie, care vin după zile grele pentru părinţi, cele mai frumoase povești de la Humanitas Junior, în întregime sau fragmente, adunate în Biblioteca Copiilor care #StauAcasă. O bucurie pentru copii și un moment de respiro pentru părinți.

Realizatorii Digi FM, Bogdan Miu, Beatrice Ghiciov, Bogdan Ciuclaru, Lucian Mîndruță, Nono Semen și Ramon Cotizo au aplaudat ideea și, rând pe rând, s-au înregistrat citind câte o poveste. Li s-au alăturat și prieteni din zona muzicală şi din alte domenii, vedete precum Irina Rimes, Sore, Seredinschi și alții, care doresc să ofere momente frumoase părinților și copiilor care #StauAcasă.     Din 2 aprilie, în fiecare seară, de la ora 20.00, de luni până vineri, înainte de culcare, părinți și copii sunt invitați pe pagina de facebook Digi FM, acolo unde ora 20:00 înseamnă “Ora de Poveste Digi FM”. Pentru cine are poftă de și mai multe povești, toate clipurile video se vor regăsi și pe site-ul www.digifm.ro , unde vor fi adăugate permanent ultimele clipuri şi poveşti noi. Toate poveștile citite la Digi FM se găsesc complete în colecția Humanitas Junior (https://humanitasjunior.ro/).

 

 

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Reviste Burda Romania, in continuare, la punctele de presa

Avatar

Published

on

Având în vedere contextul actual și măsurile impuse de autorități în scopul prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor cu COVID 19, o bună parte din punctele de vânzare s-au închis, altele și-au redus activitatea, iar limitarea circulației persoanelor are ca efect scăderea substanțială și drastică a cererii pentru publicații periodice printate comercializate în puncte de desfacere cu amănuntul.

Pentru asigurarea siguranței angajaților, dar și pentru a reduce riscurile economice privind activitatea companiei, pe perioada stării de urgență, începând cu luna aprilie 2020, BURDA ROMÂNIA va publica în format print toate titlurile sale lunare – Harper’s Bazaar, Cosmopolitan, National Geographic, Ioana, Auto, Motor și Sport, Grădina mea de vis, Burda Style, Sănătatea de azi, Practic în bucătărie, Practic Sudoku, Ioana Sudoku, Practic Integrame –, cu tiraj diminuat, iar revista săptămânală, Femeia de azi, va apărea cu frecvență redusă, de doar două ori pe lună, cu tiraj diminuat.

Aceste publicații pot fi achiziționate si online, de pe siteul burda.ro, cu livrare prin curier. Tot pe site-ul companiei  vor fi publicate datele de apariție pe piata pentru fiecare titlu, în fiecare săptămână.

Toate abonamentele vor fi onorate.

În același timp, vor rămâne active site-urile din portofoliul Burda Romania.

Ne rezervăm dreptul ca în viitor, în funcție de evoluția situației pieței, sub influența măsurilor luate în scopul diminuării efectelor Covid 19 asupra populației, să luăm decizii diferite, pe care vi le vom comunica.

Le mulțumim colegilor de la difuzare și vânzătorilor de la chioșcurile de presă. Le mulțumim cititorilor care aleg să își pună pe lista de necesar publicațiile favorite.

Îți mulțumim, stimate partener, că ne ești alături.

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

HaHaHa Production lanseaza „Spala-te pe maini”, un ghid muzical animat pentru spalatul corect pe maini

Avatar

Published

on

HaHaHa Production lanseaza „Spala-te pe maini!”, un ghid muzical animat pentru promovarea spalatului corect pe maini care este prima si cea mai importanta masura de auto-protectie in lupta impotriva virusilor.

„Foarte putini dintre noi stiu sa se spele asa cum trebuie pe maini. Sunt doar 30 de secunde care, folosite corect, pot face diferenta intre sanatate si boala.”, spune Smiley care a pus la lucru resursele creative ale studioului HaHaHa Production pentru a transmite amuzant un mesaj atat de important zilele acestea pentru toate generatiile.

https:///watch?v=kzoAir3xFPI&feature=youtu.be

Artistii si producatorii HaHaHa Production isi doresc ca „Spala-te pe maini” sa reprezinte un indemn pentru toti cei care stau acasa zilele acestea sa repete pe piesa spalatul corect pe maini, sa se filmeze si sa trimita video cat mai multor persoane: „Pana ne intra in reflex spalatul corect pe maini, putem sa facem ca actiunea asta sa fie distractiva, asa ca va invit sa va distrati facand filmulete cu voi pe piesa noastra in timp ce respectati toti pasii obligatorii din acest proces.”, adauga Smiley care, intors recent din America, a ales sa ramana acasa timp de doua saptamani pentru a se proteja pe el si pe cei din jurul lui si sa faca pe conturile sale de Instagram, YouTube, Tik-Tok si Facebook un jurnal de autoizolare cu toate activitatile care ii compun zilele petrecute acasa.

 

Oricine isi doreste, il poatre suna sau ii poate trimite mesaje foto, video sau text lui Smiley, pentru ca acesta si-a ascuns numarul de telefon, cifra cu cifra, in videoclipul de la „Ce mai faci, straine?” https://www.youtube.com/watch?v=ZOdYsBA8w9M cea mai recenta piesa a sa, aflata de la lansare pe primele locuri in topul celor mai urmarite clipuri de pe YouTube. Aproape 5000 de persoane i-au scris mesaje si au comunicat cu el prin intermediul numarului sau de telefon: „Acum ca tot stau in casa, ma bucur de toate semnele de viata de la voi si incerc sa raspund fiecaruia. Si dupa, ma spal pe maini. Corect. Sper ca si voi.”, spune Smiley care incearca sa-si foloseasca muzica si toate resursele creative de la HaHaHa Production pentru a aduce, pe cat posibil, un plus de bine in jurul sau.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0