Valentin-Alexandru Jucan, membru CNA, vrea ca rezultatele exit poll-urilor să fie transmise după o oră de la închiderea oficială a votării - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Valentin-Alexandru Jucan, membru CNA, vrea ca rezultatele exit poll-urilor să fie transmise după o oră de la închiderea oficială a votării

Published

on

Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a transmis o invitație la o dezbatere publică în urma diferențelor dintre rezultatele exit poll-urilor la închiderea urnelor de vot și rezultatele B.E.C.

Difuzarea rezultatelor exit poll-urilor la închiderea urnelor de vot, în cadrul alegerilor pentru Parlamentul European desfăşurate duminică 25 mai 2014, raportate la cifrele reale comunicate de Biroul electoral central B.E.C., ridică foarte mari semne de întrebare în legătură cu informarea corectă a publicului şi, în egală măsură, cu posibilitatea de manipulare a membrilor secţiilor de votare. Aşa cum şi presa a semnalat, o posibilă consecinţă a acestui subiect este chiar fraudarea alegerilor pe parcursul începerii numărării voturilor, este de părere oficialul.

“În calitate de membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, vă invit la o dezbatere publică pentru modificarea Deciziei C.N.A. nr. 220 privind Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, în sensul completării articolului 71 cu un al 5-lea alineat, după cum urmează: <<Radiodifuzorii publici sau privaţi pot difuza rezultatele exit poll-urilor numai la o oră după închiderea oficială a votării, cu respectarea prevederilor menţionate la art. 71 alin. 1 din prezenta Decizie.>>”

El consider că, pe de o parte, amânarea difuzării exit poll-urilor dau posibilitatea institutelor de sondare a opiniei publice să îşi încheie acţiunea, astfel încât rezultatele publicate să conţină cifre de la închiderea urnelor şi nu cifre care reflectă o situaţie a votului cu două ore în urmă. Pe de altă parte, această amânare a difuzării rezultatelor nu ar mai putea influenţa membrii secţiilor de votare spre a înclina balanţa în favoarea unui competitor electoral. De asemenea, eventualele diferenţe mari între exit poll-uri şi cifrele oficiale ale B.E.C. nu vor mai putea fi justificate de “ultimul val de alegători din ultimile două ore de vot”.

Așadar, Jucan ne invit la dezbatere pe acest subiect miercuri 11 iunie 2014, la sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului, sala de plen Ralu Filip, începând cu ora 11.

Îi puteţi comunica toate propunerile şi observaţiile dumneavoastră la adresa de e-mail: cabinet.jucan@cna.ro. De asemenea vă invită să semnaţi petiţia pe care a lansat-o.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending