Connect with us

CNA

Valentin Jucan, CNA către Şeful Pro TV A. Cesnavicius: Nu veți fi niciodată Adrian Sârbu

Published

on

Foto Credit: Valentin Jucan (Facebook)
 
Prev1 of 2

După interviul acordat de şeful PRO TV, Aleksandras Cesnavicius ziariştilor de la Hotnews.ro, reacţiile nu au întârziat să apară. Valentin Jucan Membru CNA a trimis o scrisoare către PRO TV în care vine cu precizări “tăioase”.

Redam în continuarea scrisoare lui Jucan:

SCRISOARE DESCHISĂ,

Domnului Alksandras Cesnavicius
Director ProTV

Domnule Cesnavicius,

Nu veți fi niciodată Adrian Sîrbu. Și nu veți atinge niciodată nivelul a ceea ce a creat el sau modul în care a știut să fie părintele unei generații valoroase de jurnaliști.

Am citit ultimul interviu pe care l-ați acordat reporterilor de la HotNews. Sincer, ați demonstrat încă o dată, deși nu mai era nevoie, că nu pricepeți nimic din ceea ce doresc românii. În plus, am înțeles că singura formă de abordare acceptabilă a publicului român este rating-ul, aducă bani cu orice preț. Acest lucru, din punctul meu de vedere, echivalează cu o jignire, cu atât mai mult cu cât chiar dumneavoastră, în cadrul interviului, faceți distincție între “calitatea de om” și cea de “manager”.

Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV

Aleksandras Cesnavicius, CEO PRO TV

Aveți grijă, vă rog, la proporții. Încercați să fiți mai mult OM. Despre calitatea programelor sau decență, nu ați declarat nimic. Din contră. În ceea ce privește problema “Măruță” ați susținut că totul a fost realizat “cu cele mai înalte standarde de jurnalism și etică profesională”. Este incredibilă această afirmație! Evident, fac referire la scandalul violului de la Vaslui. Modul în care insistați asupra faptului că existența acordurilor vă absolvă de orice vină este o dovadă de ipocrizie. Mai susțineți că “la cererea victimei, ați oferit o platformă publică de a vorbi”. Chiar așa, domnule Cesnavicius? Victima v-a solicitat sprijinul pentru a vorbi în fața românilor? Nu este adevărat, domnule. Spuneți un neadevăr! Nu v-a chemat nimeni. VOI AȚI MERS LA VASLUI. VOI AȚI INTRAT ÎN CURTEA ACELEI FAMILII.

Nu v-a invitat nimeni! Românii, cu atât mai puțin, nu v-au solicitat să difuzați imaginea victimei. Am auzit depoziția familiei în legătură cu adevăratele fapte petrecute. Adevărul este că nu v-ați mulțumit să dezbateți, justificat, modul în care se face justiție în România sau starea societății din mediului rural. Nu, ați vrut circ. Pentru bani. Așa că ați mers acolo. Și mai ridicolă este comparația cazului de la Vaslui cu Madonna, Oprah Winfrey, Ashley Judd…

Nu este prima abatere. Probabil nu va fi nici ultima.
Tot în aceste zile am citit reacția unui medic român în legătură cu modul în care se face presă în România. Se face referire chiar la ProTV. “(…) din păcate faceți parte dintr-o breasla neprofesionala ce trăiește din mizeria umana și din desacrarea suferinței umane. De prea multe ori am văzut cum postul pe care îl menționați a profitat de durerea unor oameni și cu brutalitate le-a sădit indoiala privind circumstanțele în care au pierdut persoane apropiate. Totul pentru puncte de rating. (…)” Acestea sunt afirmațiile medicului respectiv, afirmații pe care le susțin și eu. (http://www.dcnews.ro/…/lupte-grele-presa-medici-postul-tv-a…)

Prev1 of 2

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Postul de televiziune Realitatea TV, emisia suspendata!

Published

on

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis suspendarea temporară a emisiei Realitatea TV. Potrivit informaţiilor postului, sancţiunea vine pe fondul modului în care a fost reflectat mitingul Diasporei din 10 august, care s-a soldat cu violenţe, anunta ziarul Adevarul

Realitatea TV şi-a anunţat telespectatorii că joi, 17 ianuarie, timp de 10 minute, în intervalul 19.00-19.10, emisia va fi suspendată, potrivit unei decizii a CNA, pe care postul de ştiri o consideră abuzivă.    „Abuz al Consiliului Naţional al Audivizualului la adresa Realitatea TV. În urmă cu puţin timp, postul nostru de televiziune a fost sancţionat de CNA pentru că a informat. V-a adus informaţii despre mitingul diasporei din 10 august şi despre intervenţia dură a jandarmerie. Realitatea TV a fost monitorizată strict. Pentru modul în care v-am dezvăluit tot ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei, CNA a hotărât să ne suspende emisia“, se specifică în anunţul publicat pe site-ul televiziunii.

Citeste mai mult: adev.ro/pldn9v

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

CNA organizează cea de-a 9-a reuniune BRAF la București în perioada 3 – 5 octombrie 2018

Published

on

 

În perioada 3-5 octombrie 2018 se desfășoară la Bucureşti cea de a 9-a Reuniune BRAF (Forumul Autorităţilor de Reglementare din domeniul Audiovizual din ţările din jurul Mării Negre), eveniment în cadrul căruia va fi semnat un protocol de colaborare între Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din România și Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune (RTÜK) din Turcia, scopul fiind acela de a îmbunătăţi cooperarea dintre autorităţile de reglementare din Bazinul Mării Negre şi de a consolida schimbul de experienţă şi bune practici, pentru îndeplinirea optimă a competenţelor celor două autorităţi de reglementare.

Statele membre BRAF sunt reprezentate la acest eveniment de Preşedinţii şi Vicepreşedinţii Autorităţilor de Reglementare în domeniul audiovizual din Albania, Armenia, Azerbaijan, Grecia, Republica Moldova, Turcia, Serbia şi Ucraina.

Totodata, a confirmat prezenţa, în calitate de invitat special, Excelenţa Sa, Domnul Michael Christides, Secretar General al Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN). La semnarea protocolului, sunt așteptați Excelența sa, Ambasadorul Turciei în România, Domnul Osman Koray Ertaș, membri ai Comisiilor de Cultură din Parlamentul României, reprezentanți ai Ministerului Culturii și Identității Naționale și ai Ministerului de Externe.

Menționăm că platforma BRAF a fost inființată în anul 2008, cu scopul de a îmbunătăți colaborarea între Autorităţile de Reglementare în domeniul audiovizual din statele membre OCEMN, de a consolida accesul universal la informare şi de a dezvolta un mediu audiovizual independent, imparțial şi responsabil în ţările OCEMN. Obiectivul comun al statelor semnatare a vizat difuzarea unui conţinut radio/tv prin care să se asigure protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine, protecţia minorilor, libertatea de exprimare, dialogul intercultural şi  pluralismul de opinii.

Secretariatul Permanent BRAF a fost stabilit la Ankara, în Turcia, sub auspiciile Consiliului Suprem de Radio şi Televiziune (RTÜK). Organul executiv a fost conceput ca o troică, aşa cum practică şi Uniunea Europeană şi constă din preşedintele actual, predecesorul şi succesorul acestuia. Potrivit Cartei BRAF, fiecare stat membru preia Preşedinţia şi găzduieşte reuniunea anuală, prin rotaţie.  În cadrul ultimei reuniunii de la Belgrad, din perioada 30-31 octombrie 2017, Secretariatul permanent a predat Preşedinţia BRAF României, acest fapt însemnând, potrivit statutului forumului, găzduirea celei de a 9-a reuniuni la Bucureşti.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

CNA a avizat iesirea din “must carry” a posturilor tv ale Trustului INTACT

Published

on

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a avizat solicitarea Antena TV Group SA şi Antena 3 SA de a renunţa la regimul “must carry”, aplicat pânã la aceastã datã posturilor de televiziune  ale Antena TV Group SA (Antena1, Antena Stars, Happy Channel, ZuTv) si  respectiv Antena 3.

http://www.cna.ro/IMG/pdf/Lista_statiilor_TV_modif_01-07-2018.pdf

“Considerãm cã  – inclusiv prin contribuţia semnificativã a Trustului INTACT – piaţa de distribuţie a programelor de televiziune a ajuns la maturitatea şi stabilitatea necesare pentru a pune colaborarea noastrã cu societãţile de cablu pe principii comerciale sãnãtoase şi echitabile. Deşi, pânã în prezent nu am beneficiat de venituri importante din drepturile de retransmisie, iî ultimii 25 de ani am investit constant şi semnificativ în calitatea conţinutului, dar şi a imaginii canalelor noastre tv“, a declarat Cristian Ionescu Director Teritoriu Antena TV Group SA.

“Mã bucur cã am ajuns într-o etapã fireascã în evoluţia pieţei media din România şi a Antena Group. Vom investi în continuare în producţii de calitate, tehnologie şi mai ales în oameni. Aceştia sunt pilonii pe care ne vom baza creşterea în viitor” a declarat George Ureche, CEO Antena TV Group SA.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending