Valentin Jucan, membru CNA: “Am fost chemat la DNA, după ce preşedintele CNA mi-a ascuns un document”

0
767

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a declarat, marţi, la Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, că, anul trecut, a fost chemat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru un caz în care preşedintele CNA, Laura Georgescu, i-ar fi ascuns un document, noteaza Mediafax.

Am fost chemat anul trecut la DNA pentru a da clarificări privind modul în care CNA a reglementat situaţia unei licenţe audiovizuale. Aflu acum că votul a fost viciat prin faptul că preşedintele CNA mi-a ascuns o poziţie oficială a serviciului Juridic (al Consiliului, n.r.). Nota de la serviciul Juridic nu mi-a fost adusă la cunoştinţă, aceasta fiind ascunsă de doamna Laura Georgescu. DNA mă întreabă acum ce s-a întâmplat”, a spus Valentin Jucan, marţi, în faţa membrilor Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor.

La întrebarea adresată de agenţia MEDIAFAX, Valentin Jucan a spus că se referă la situaţia licenţei audiovizuale a Giga TV.

Valentin Jucan s-a referit la faptul că, în septembrie 2014, DNA a anunţat că, în dosarul privind obţinerea licenţei audiovizuale de către Giga TV, a început urmărirea penală faţă de Viorel Hrebenciuc, deputat PSD la acea dată, Narcisa Iorga, care la acel moment era membru al CNA şi al cărei mandat s-a încheiat în octombrie 2014, Laura Georgescu, preşedintele CNA, şi Gheorghe Ştefan, primarul municipiului Piatra-Neamţ. Viorel Hrebenciuc este urmărit penal pentru că, susţin anchetatorii, s-a implicat spre a determina funcţionari din CNA pentru ca această instituţie să revină asupra deciziei de retragere a licenţei Giga TV.

Pe de altă parte, Narcisa Iorga este cercetată pentru că i-ar fi sugerat primarului din Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, în ce mod se poate redobândi licenţa Giga TV şi la cine să apeleze pentru asta, nominalizându-l pe Viorel Hrebenciuc.

Citeste mai mult pe Mediafax.

CITESTE SI:

 

Comentarii