Connect with us

CNA

Valentin Jucan, membru CNA, face apel la Parlament să ajute TVR, prin indexarea taxei TV şi consolidarea CA

Published

on

Foto Credit: Valentin Jucan (Facebook)
 

Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), face apel la Parlament să reformeze Televiziunea Română, propunându-le parlamentarilor să susţină, cu responsabilitate, indexarea taxei TV şi consolidarea rolului şi atribuţiilor Consiliului de Administraţie al TVR, informeaza Mediafax.

“Conducerea Televiziunii publice a fost demisă, din nou, exclusiv pe motive politice. Ulterior acestei decizii, s-a propus modificarea legii de organizare şi funcţionare a TVR, în sensul salvării Televiziunii din starea iminentă a falimentului. Simpla demitere a conducerii TVR sau ştergerea datoriilor, fără adoptarea unui set de măsuri care să dea asigurări că Televiziunea publică nu ajunge în următorii ani într-o situaţie similară celei de acum, nu reprezintă soluţii ci decizii iresponsabile. În egală măsură, afirmaţii ca cele care solicită desfiinţarea taxei tv pe considerentul rating-ului scăzut înregistrat de TVR sunt de natură a demonstra incompetenţă în gestionarea situaţiei Televiziunii publice”, spune Valentin Jucan într-un Apel către Parlamentul României, remis şi agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit lui Valentin Jucan, parlamentarii sunt datori să readucă TVR în serviciul public al interesului românilor. “Sunteţi datori să daţi înapoi postului public independenţa editorială. Sunteţi datori să asiguraţi TVR cadrul necesar reîntoarcerii acestuia către români, prin emisiuni în care informarea corectă, moralitatea şi decenţa sunt valori respectate, iar promovarea culturii naţionale şi a minorităţilor, a educaţiei şi sportului sunt repere fundamentale în funcţionarea postului”, afirmă Valentin Jucan în apelul său.

În sensul reformării TVR, Valentin Jucan le propune parlamentarilor să susţină, cu responsabilitate, indexarea taxei TV, concomitent cu: plafonarea la 1% a comisionului perceput de companiile de electricitate la colectarea taxei TV; mărirea capacităţii de colectarea a taxei TV prin introducerea obligativităţii companiilor de electricitate de a colecta taxa TV; eliminarea posibilităţii ca Guvernul să poată acorda fonduri suplimentare; clarificarea categoriilor de persoane scutite de la plata taxei TV; defalcarea bugetului TVR în favoarea consolidării autonomiei studiourilor teritoriale; introducerea răspunderii directe a preşedintelui-director general al TVR şi a Consiliului de Administraţie în cazurile de gestionare deficitară a bugetului televiziunii; eliminarea publicităţii la postul public de televiziune.

Lasa un comentariu aici!

1 Comment

1 Comment

  1. alex

    27 septembrie 2015 at 08:53

    Poate nu stiati dar abonatii electrica platesc 4 lei in fiecare luna dar emisia analog a fost oprita iar ceea digitala se afla inca in teste. Unde merge cei 4 lei daca nu se beneficiaza de nici un serviciu? Am verificat cu un receiver dvb-t respectiv cu dvb-t2.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Postul de televiziune Realitatea TV, emisia suspendata!

Published

on

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis suspendarea temporară a emisiei Realitatea TV. Potrivit informaţiilor postului, sancţiunea vine pe fondul modului în care a fost reflectat mitingul Diasporei din 10 august, care s-a soldat cu violenţe, anunta ziarul Adevarul

Realitatea TV şi-a anunţat telespectatorii că joi, 17 ianuarie, timp de 10 minute, în intervalul 19.00-19.10, emisia va fi suspendată, potrivit unei decizii a CNA, pe care postul de ştiri o consideră abuzivă.    „Abuz al Consiliului Naţional al Audivizualului la adresa Realitatea TV. În urmă cu puţin timp, postul nostru de televiziune a fost sancţionat de CNA pentru că a informat. V-a adus informaţii despre mitingul diasporei din 10 august şi despre intervenţia dură a jandarmerie. Realitatea TV a fost monitorizată strict. Pentru modul în care v-am dezvăluit tot ceea ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei, CNA a hotărât să ne suspende emisia“, se specifică în anunţul publicat pe site-ul televiziunii.

Citeste mai mult: adev.ro/pldn9v

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

CNA organizează cea de-a 9-a reuniune BRAF la București în perioada 3 – 5 octombrie 2018

Published

on

 

În perioada 3-5 octombrie 2018 se desfășoară la Bucureşti cea de a 9-a Reuniune BRAF (Forumul Autorităţilor de Reglementare din domeniul Audiovizual din ţările din jurul Mării Negre), eveniment în cadrul căruia va fi semnat un protocol de colaborare între Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din România și Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune (RTÜK) din Turcia, scopul fiind acela de a îmbunătăţi cooperarea dintre autorităţile de reglementare din Bazinul Mării Negre şi de a consolida schimbul de experienţă şi bune practici, pentru îndeplinirea optimă a competenţelor celor două autorităţi de reglementare.

Statele membre BRAF sunt reprezentate la acest eveniment de Preşedinţii şi Vicepreşedinţii Autorităţilor de Reglementare în domeniul audiovizual din Albania, Armenia, Azerbaijan, Grecia, Republica Moldova, Turcia, Serbia şi Ucraina.

Totodata, a confirmat prezenţa, în calitate de invitat special, Excelenţa Sa, Domnul Michael Christides, Secretar General al Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN). La semnarea protocolului, sunt așteptați Excelența sa, Ambasadorul Turciei în România, Domnul Osman Koray Ertaș, membri ai Comisiilor de Cultură din Parlamentul României, reprezentanți ai Ministerului Culturii și Identității Naționale și ai Ministerului de Externe.

Menționăm că platforma BRAF a fost inființată în anul 2008, cu scopul de a îmbunătăți colaborarea între Autorităţile de Reglementare în domeniul audiovizual din statele membre OCEMN, de a consolida accesul universal la informare şi de a dezvolta un mediu audiovizual independent, imparțial şi responsabil în ţările OCEMN. Obiectivul comun al statelor semnatare a vizat difuzarea unui conţinut radio/tv prin care să se asigure protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine, protecţia minorilor, libertatea de exprimare, dialogul intercultural şi  pluralismul de opinii.

Secretariatul Permanent BRAF a fost stabilit la Ankara, în Turcia, sub auspiciile Consiliului Suprem de Radio şi Televiziune (RTÜK). Organul executiv a fost conceput ca o troică, aşa cum practică şi Uniunea Europeană şi constă din preşedintele actual, predecesorul şi succesorul acestuia. Potrivit Cartei BRAF, fiecare stat membru preia Preşedinţia şi găzduieşte reuniunea anuală, prin rotaţie.  În cadrul ultimei reuniunii de la Belgrad, din perioada 30-31 octombrie 2017, Secretariatul permanent a predat Preşedinţia BRAF României, acest fapt însemnând, potrivit statutului forumului, găzduirea celei de a 9-a reuniuni la Bucureşti.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

CNA a avizat iesirea din “must carry” a posturilor tv ale Trustului INTACT

Published

on

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a avizat solicitarea Antena TV Group SA şi Antena 3 SA de a renunţa la regimul “must carry”, aplicat pânã la aceastã datã posturilor de televiziune  ale Antena TV Group SA (Antena1, Antena Stars, Happy Channel, ZuTv) si  respectiv Antena 3.

http://www.cna.ro/IMG/pdf/Lista_statiilor_TV_modif_01-07-2018.pdf

“Considerãm cã  – inclusiv prin contribuţia semnificativã a Trustului INTACT – piaţa de distribuţie a programelor de televiziune a ajuns la maturitatea şi stabilitatea necesare pentru a pune colaborarea noastrã cu societãţile de cablu pe principii comerciale sãnãtoase şi echitabile. Deşi, pânã în prezent nu am beneficiat de venituri importante din drepturile de retransmisie, iî ultimii 25 de ani am investit constant şi semnificativ în calitatea conţinutului, dar şi a imaginii canalelor noastre tv“, a declarat Cristian Ionescu Director Teritoriu Antena TV Group SA.

“Mã bucur cã am ajuns într-o etapã fireascã în evoluţia pieţei media din România şi a Antena Group. Vom investi în continuare în producţii de calitate, tehnologie şi mai ales în oameni. Aceştia sunt pilonii pe care ne vom baza creşterea în viitor” a declarat George Ureche, CEO Antena TV Group SA.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: