Connect with us

ALL MEDIA

Vânzarea drepturilor TV pentru Liga 1 sub lupa Consiliului Concurenţei

Avatar

Published

on

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie în urma unei  plângeri asupra modului în care Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a vândut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competiţiei Liga I, potrivit unui comunicat, informează Mediafax.

“LPF a vândut drepturile de televizare ale meciurilor de fotbal ce se desfăşoară în cadrul competiţiei Liga I către compania Intel Sky Broadcast LTD, pentru o perioadă de 5 ani. Compania a decis să le valorifice prin intermediul a două posturi de televiziune în regim «cu plată». Investigaţia nu vizează modalitatea în care compania Intel Sky Broadcast LTD valorifică aceste drepturi de televizare, ci comportamentul membrilor LPF”, declară Consiliul Concurenţei.

Potrivit aceluiaşi comunicat, Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea de informaţii şi opinii referitoare la această investigaţie de la agenţii economici terţi, inclusiv concurenţi şi clienţi ai părţilor implicate.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Până în prezent, compania UPC şi platforma sa de satelit, Focus Sat, dar şi reţeaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anunţat, prin intermediul unor comunicate de presă, că au semnat acorduri de distribuţie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor două televiziuni Look TV şi Look Plus.

Romtelecom a anunţat că negociază retransmiterea în continuare a Look TV şi Look Plus, în condiţiile în care aceste televiziuni au decis să renunţe, de la 1 iulie, la regimul “must carry” şi să solicite tarife pentru retransmisie din partea cabliştilor.

RCS&RDS a scos, pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic şi digital televiziunile Look TV şi Transilvania Live, la nivelul întregii ţări, inclusiv în Bucureşti, întrucât aceste televiziuni au decis să renunţe de la 1 iulie la regimul “must carry”, după cum au declarat la momentul respectiv, pentru Mediafax, surse din media. Look TV şi Transilvania Live nu erau retransmise şi pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS.

drepturitvligaI

Comentarii

comments

Advertisement
2 Comments

2 Comments

 1. Avatar

  Stefan

  31 iulie 2014 at 11:14

  aham, deci nu firma care a castigat contractul sau cablistii care transmit sunt anchetati, ci membrii LPF.
  Acolo e o adevarata mafie, care nu va fi starpita niciodata, pentru ca posturile in Liga se mostenesc sau se cumpara.Pe acest sistem functioneaza organizatia

  • Avatar

   Prigoana

   31 iulie 2014 at 14:35

   Pai Mafia de la liga le-a dat drepturile tv in 2008. Ei nu stiu cu cine se lupta acolo? Nu cred ca o sa iasa in castig. In plus nici nu vor transmite meciurile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending