Connect with us

ALL MEDIA

ANALIZA. Vanzarile de pe piata bunurilor au inregistrat o crestere in 2013 fata de anul 2012

Redactia Radar de Media

Published

on

Valoarea vânzărilor de pe piața bunurilor de folosință îndelungată din ultimul trimestru al anului a crescut cu aproape 11% față de T4 2012. Întregul an 2013 a crescut față de 2012 cu 7%.

  Singurele două sectoare care au înregistrat scăderi în acest an au fost cele de imprimante și multifuncționale și piața foto. Celelalte au arătat creșteri, în special în T4. De exemplu, piața electronicelor a crescut la nivelul întregului an după trei trimestre de descreștere consecutivă. Valoarea vânzărilor de pe acest segment în T4 2013 a fost mai mare cu aproape 8% față de T4 2012.

Telecom

  La nivelul întregului an, din punct de vedere valoric, s-a înregistrat o creștere de 17% datorată vânzărilor mari de smartphone-uri. Piața de telefoane mobile a înregistrat o descreștere de două cifre.

 Trimestrul al patrulea al anului 2013 a adus în atenție un segment nou în cadrul sectorul telecom, cel de phablets. Acestea sunt produse ce încorporează funcție GSM și au un display între 5,6 inci si 6,99 inci. Vânzările de phablets cresc rapid și sunt considerate încă un segment de nișă pentru acei consumatori care doresc un produs între smartphone și tabletă.

Electrocasnice mici

Piața electrocasnicelor mici a înregistrat cu 13% mai multă valoare în T4 2013 față de același trimestru al anului trecut. Vânzările de Black Friday au contribuit la performanța trimestrială a sectorului, noiembrie 2013 fiind cu 27% mai mare decât aceeași lună din 2012.

.   În decembrie, cea mai bună lună din punct de vedere al vânzărilor pentru electrocasnice mici, consumatorii au continuat să cumpere produse din categoria de îngrijire personală, în special aparate de îndepărtat părul, dar și storcătoare.

Vânzările din 2013 de electrocasnice mici au cumulat o valoare totală de 114 milioane de euro, cu mai bine de 9% peste 2012. Există în continuare optimism pentru creștere dat de tendința pozitivă pe care se află segmentele de aspiratoare, atât cele cu sac dar și cele fără, de aparate pentru preparat mâncarea: blendere și mixere de mână și de expresoarele cu capsule și fullautomate.

Electronice

  Ultimul trimestru al anului a adus vești bune pentru sectorul electronicelor. Cu aproape 8% mai mult decât în T4 2012, T4 2013 a adus o creștere pe întregul an de 1,6% pentru piața de electronice. Valoarea totală înregistrată pe piață in acest trimestru a ajuns la 119 milioane de euro. Mai mult de jumătate din aceste vânzări au fost realizate în noiembrie, cea mai bună lună din an.

  Vânzările de televizoare cu ecran plat au fost ridicate, în timp ce vânzările pentru aparate din categoriile audio, video, console de jocuri și sisteme de navigație au fost în declin.

În timpul perioadelor promoționale, în special în noiembrie, cea mai mare cerere a fost pentru televizoare cu diagonale mari (peste 42 inci), dar și pentru Smart TV-uri. În T4 2013, aproape un televizor din trei vândute a fost dotat cu funcționalități Smart TV, în timp ce televizoarele 3D au atras mult mai puțină cerere.

Electrocasnice mari

Piața electrocasnicelor mari a menținut creșterea și în ultimul trimestru al lui 2013, fiind cu aproape 8% mai mare comparativ cu același trimestru al anului trecut, ajungând la valoarea de 113 milioane de euro.

  În T4 2013, produsele cu cele mai bune performanțe – mașinile de spălat rufe, uscătoarele și mașinile de spălat vase – au avut rate de creștere de două cifre. Piața de frigidere își continuă tendința de migrare către produse cu caracteristici superioare, iar piața de congelatoare a crescut cu 10% față de T4 2012.

În total, piața electrocasnicelor mari în 2013 a însumat o valoare de 337 milioane de euro, cu mai mult de 5% peste performanța din 2012.

IT

În T4 2013, piaţa IT a înregistrat o creștere de 7.6% în comparație cu perioada similară a anului precedent, însumând 163 milioane de euro.

Cu excepția calculatoarelor desk, campaniile de Black Friday și de Crăciun au adus categoriilor IT evoluții pozitive. Cele mai semnficative creșteri au fost înregistrate în cadrul tabletelor (+37%) și al tastaturilor (+28%). În cadrul segmentului de tablete, s-au remarcat vânzări considerabile pentru produse din gama entry și mid cu diagonale mai mici de 9 inci.

Cererea pentru calculatoare portabile a înregistrat o ușoară creștere de 1% în T4 2013 față de aceeași perioadă a anului anterior. Segmentul reprezintă încă mai mult de jumătate din piața IT din punct de vedere valoric.

Întregul sector IT a însumat în 2013 în jur de 455 milioane de euro și o creștere de aproape 4% față de 2012.

Piaţa de imprimante şi multifuncţionale

Piaţa de imprimante și multifuncționale a înregistrat scădere în T4 2013 (-3%) față de aceeași perioadă a anului trecut, atingând valoarea de 10 milioane de euro.

Scăderea a fost generată de performanța slabă a segmentelor de multifunctionale inkjet (-12%), single function laser (-8%) și single function inkjet (-5%).  Singura categorie pe trend ascendent a rămas reprezentată de multifuncționalele laser, care a înregistrat o creștere de 8% în T4 2013 față de T4 2012.

La nivel total, în 2013 sectorul a însumat 31 milioane de euro (-2% față de 2012).

Foto

Vânzările de camere foto digitale au fost mici în sezonul de vară și piața a scăzut cu aproape 13% în primele trei trimestre ale lui 2013. În T4 2013, vânzările au ajuns la 13 milioane de euro, după o scădere de peste 13% față de T4 2012. Vânzările de Black Friday au fost mai bune decât cele din 2012, dar cele de Crăciun au scăzut comparativ cu anul trecut.

În total, vânzările de camere foto digitale au scăzut cu 13% în 2013 comparativ cu 2012.

În timp ce vânzările de DSLR-uri, care reprezintă jumătate din valoarea de pe piață, au rămas aproape constante față de T4 2012, vânzările de camere foto compacte au scăzut cu 26%.

Votaţi AICI în FINALA premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

 

Comentarii

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

Proiecte

Victor Miron și Adrian Balcău au pregătit pentru iubitorii de lectură semnul și suportul de carte bookmArk

Avatar

Published

on

            Cunoscut deja ca un promotor al lecturii, Victor Miron, inițiatorul proiectului Cărțile pe Față, vine cu o surpriză pentru iubitorii de lectură: semnul și suportul de carte bookmArk. După mai bine de șase luni de muncă de proiectare și testare, trecând prin nenumărate variante de design, funcționalitate, material folosit, totul pentru a ajunge la cea mai bună variantă posibilă, designerul Adrian Balcău și Asociația Culturală Cărțile pe Față au reușit să finalizeze unul dintre cele mai cool gadgeturi de carte: bookmArk.

 

Acesta are o dublă funcționalitate: suport de carte din alamă, care se desface în două semne de carte, iar pentru producerea lui, cei doi au inițiat o campanie de  crowdfunding: https://www.startarium.ro/crowdfunding/bookmArk.

 

Se spune că un semn de carte e o promisiune că te vei întoarce la cartea pe care o citești. Am creat bookmArk pentru iubitorii de lectură, pentru iubitorii de frumos, pentru cei pentru care o carte înseamnă mult și nu vor să își îndoaie colțurile paginilor pentru a însemna locul unde au ajuns cu cititul. BookmArk este un semn de carte nu doar durabil, ci unul care invită la reflecție și prin faptul că se transformă într-un suport de carte pentru a avea mâinile libere pentru notițe sau pur și simplu pentru a sta cât mai comod. Produsul este realizat din alamă, ceea ce înseamnă că va avea viață lungă. În plus, am integrat și protecție pentru suprafețele unde susține cartea, astfel încât paginile acestora să fie protejate”, explică Victor Miron, de la Asociația Culturală Cărțile pe Față.

  

La rândul său, Adrian Balcău (http://www.adrianbalcau.com/) spune că „după mai mult de șase luni de proiectare, testare și îmbunătățire sunt încântat să vă prezint bookmArk, un accesoriu cu dublă funcționalitate. Sprijinul celor care vor să-l comande încă din faza de preproducție este unul vital și va face posibilă producerea lui în serie. Așadar, cei care vor să susțină proiectul trebuie să știe că vor avea o contribuție importantă la lansarea sa pe piață”, detaliază designerul de produs și de interior foarte apreciat, ale cărui lucrări se axează pe wellbeing, estetică și crearea sentimentului de acasă. Artistul consideră că obiectele lui au un puternic caracter sculptural, așa cum este și bookmArk-ul proiectat.

   

Cel mai mare risc pentru o carte faină este să nu fie scrisă și ulterior, să nu fie citită. Cel mai mare risc pentru bookmArk este să nu fie produs, conceperea lui fiind deja realizată. De aceea, pentru a putea produce primul tiraj, avem foarte mare nevoie de susținere financiară”, spune Victor Miron, încrezător că iubitorii de lectură și nu numai, se vor alătura în număr cât mai mare campaniei de crowdfunding.

Susținerea financiară a celor care vor să contribuie la producerea bookmArk va ajuta și la continuarea misiunii de promovare a lecturii, atât în ceea ce privește proiectele Asociației Cărțile pe Față aflate în derulare, cât și pentru a demara altele noi, precum platforma de promovare a poeziei Poezia Prinde Viață sau Booktruck-ul.

 

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

SEMNEAZĂ PETIȚIA dacă dorești echivalarea opțională a Bacalaureatului și a Evaluării Naționale

Avatar

Published

on

Dragi cititori Radar de Media,

Va contactez din partea unui grup de elevi numit „Elevii României”. Acest grup a luat nastere acum 3 zile cu initiațiva de a echivala opțional Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat. Am vazut că există inițiative similare, dar din cauza stării actuale a învățământului din țara noastră era foarte ușor de ridicat problema: “Ce se întâmplă cu elevii ce au luat note mari timp de patru ani fără să învețe? Este corect ca ei să ocupe locuri la liceele/ facultățile unde vor să intre și elevii ce au fost pe parcursul acestor ani responsabili, dar nu au luat note așa de mari?” Noi am venit cu ideea de putea echivala opțional examenele, idee ce ar putea rezolva urmatoarele probleme:

  1. Expunerea elevilor la riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2, poate fi parțial combătută prin participarea unui număr redus de elevi la examene.
  2. Elevii ce doresc să își mărească media celor patru ani, o pot face.
  3. Elevii ce nu au reușit să învețe eficient din diferite motive în această perioadă, nu sunt obligați să susțină examenul.
  4. Banii care se investesc în momentul de față în aceste examene ar putea fi investit în sistemul sanitar.

Acest proiect a inceput printr-o pagină de Instagram intitulată @elevii.romaniei, unde am realizat o postare în care ne-am spus ideile. Această postare a fost foarte bine primită de aproape toată lumea, luând parte chiar și numeroși influenceri, lucru care ne-a adus să facem și o petiție online, care poate fi accesată chiar aici: https://bit.ly/SemneazaPetitiaOnline.

Este șansa noastră să schimbăm viitorul! SEMNEAZĂ PETIȚIA!

„Această petiție este organizată de un grup de elevi ce, în seara de 27.05.2020, stăteau în fața televizorului și așteptau ca doamna Monica Cristina Anisie, ministrul Educației și Cercetării al României, să anunțe ce se va întâmpla cu examenele naționale de anul acesta. La un moment dat, îmi aduc aminte faptul că, deși pe burtiera postului de televiziune respectiv scria clar „200 de cazuri noi de COVID-19”, doamna ministru mărturisește că e bucuroasă să ne știe sănătoși. Aveam de gând să nu facem nimic, deja se făcuse anunțul că se va susține atât Bacalaureatul, cât și Evaluarea Națională, iar noi alte variante mai bune nu aveam. Totodată, ne gândeam la clasicul: „examenul să se echivaleze cu media celor 4 ani”, dar acest argument era ușor de combătut cu: „dar cu cei care au luat note mari pe degeaba timp de 4 ani, cum rămâne? Ar trebui ca ei să ocupe printre primii locurile de la licee și facultăți copiilor ce chiar s-au străduit să învețe pe parcursul acestor ani?”. Am realizat că examenul este un mod corect și egal de a evalua pe cineva și din orice liceu sau generală ai fi, în mare parte, chiar dacă ești de la urban sau rural, dacă ai media zece pe cei patru ani, nu vei lua 5 în examen, ci o notă relativ asemănătoare. Există numeroase școli, din păcate, în care se întâmplă exact așa, iar acest lucru face sistemul nostru de învățământ defect. De ce este în regulă, ca și profesor, să ignori activitatea unui elev timp de patru ani, gândindu-te că „o să se vadă ce știe la examen”? Această problemă trebuie rezolvată cât mai curând cu putință și nu, nu pentru că nu vrem să învățăm pentru examene, ci pentru că la mijloc e vorba de o viață. Nu este în regulă să ne expunem noi și alți zeci de mii de elevi la un risc major ce ar putea fi ușor de evitat, dacă toate cunoștințele nu erau testate printr-un singur examen. Ne-am gândit că este corect ca un elev ce nu a putut să învețe acasă din cauza abuzurilor, gălăgiei sau a altor factori nedoriți și, din nefericire, nu a avut cum să se deplaseze într-un loc unde ar putea să învețe pe cont propriu, cum ar fi biblioteca, și este perfect mulțumit cu media celor patru ani de studii, să poată să echivaleze examenele cu media respectivă.”, susțin Elevii României.

Apasă pe PETIȚIE ONLINE @ DORIM ECHIVALAREA OPTIONALA A BACALAUREATULUI SI A EVALUARII NATIONALE și semnează petiția!

Sursă foto: Freepik.com

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

6 idei pe care să le încerci dacă îți redecorezi dormitorul

Avatar

Published

on

Dormitorul este pentru mulți dintre noi cel mai personal loc din locuință. 

Acolo ne recreăm, luăm o pauză, ne relaxăm și totodată este locul unde ne reîncărcăm bateriile după o zi lungă și obositoare de muncă.

De aceea dormitorul este probabil locul care îți ocupă cel mai mult timp atunci când este renovat. Fie că vorbim de mici modificări sau schimbări radicale.

De aceea astăzi astăzi am să-ți împărtășesc câteva sfaturi dacă ești în căutare de idei pentru redecorare.

6 idei dacă îți redecorezi dormitorul:

Lumina

Dacă îți redecorezi dormitorul de la început și te-ai decis să depui foarte mult efort în el un aspect care ar trebui să te preocupe este lumina încăperii.

Este foarte important să-ți luminezi dormitorul după bunul plac. Poate ești genul de persoană căreia îi plac spațiile mai puțin luminate sau din contră, care nu se simte în largul ei dacă nu este lumină din abundență.

Lumina joacă un rol important asupra stării pe care o ai într-o încăpere. De aceea ar trebui să te gândești de la începutul renovării cât de multă lumină îți dorești.

Decide de la început locurile în care vrei să amplasezi becurile pentru că va fi destul de muncă depusă aici și probabil să faci puțină mizerie (de aceea îți recomand să faci asta la început).

Culorile pereților

Din nou, aici depinde de preferințele tale.

Poate ești genul de persoană care preferă culorile mai reci precum albul, griul sau albastru. Ori preferi culorile calde precum maro, crem sau orice altă nuanță ce conține galben sau orange.

Totuși ține minte, dacă o încăpere are culoare pereților albă sau ceva asemănător încăperea va părea mult mai mare față de realitate.

Dacă ai un dormitor mai mic atunci probabil acesta este un truc pe care să-l aplici.

Tapet

Tapetul este una dintre cele mai bune decizii dacă ești o persoană care se plictisește foarte repede.

Dacă alegi să renovezi pereții dormitorului folosind tapet în loc de vopsea atunci îți va fi mult mai ușor să schimbi tapetul odată ce te plictisești.

Iar partea bună este că tapetele sunt destul de ieftine și cu siguranță poți găsii ceva care să fie pe placul tău.

Spațiu de citit

Dacă ești un cititor înrăit și ai un dormitor destul de mare probabil incorporarea unui spațiu de citit ar fi o idee genială.

Cititul în pat nu este întotdeauna cel mai plăcut lucru. De aceea poți adăuga în unul din colțurile dormitorului tău un fotoliu confortabil, o măsuță de cafea și o lampă pentru a-ți crea propriul colț de citit.

Eventual dacă îți permite spațiul și îți dorești să ai toate cărțile la-ndemână poți aduce întreaga bibliotecă în dormitor.

Poate chiar îți vei redecora dormitorul în funcție de acest colț.

Flori de interior

Probabil un aspect des uitat cu privirea sunt florile de interior.

Pe cât de simplu și banal pare, o simplă floare de interior poate aduce personalitate unei încăperi.

Totodată ele generează și oxigen ajutând la filtrarea aerului.

Iar dacă nu ești genul de persoană care să aibă grijă de flori nu este vreo problemă pentru că sunt foarte multe specii de plante care necesită foarte puțină mentenanță spre deloc.

Rafturi 

Dacă nu vrei să investești prea mult timp, efort sau bani în redecorarea dormitorului tău, dar totuși vrei o schimbare probabil adăugare unor rafturi este cea mai bună alegere pentru tine.

Sunt foarte ușor de făcut, poți chiar improviza niște astfel de rafturi din lădițe de lemn pe care le prinzi pe perete.

Sau dacă vrei ceva mai solit poți opta pentru plăcuțe de lemn tratat. Oricare ar fi alegerea ta va arăta fenomenal pe perete.

Și nu numai că va oferii un aer nou camerei tale, dar te va ajuta să mai eliberezi din spațiul ocupat de obiectele care se află pe jos.

Acestea au fost câteva sfaturi pe care le poți încerca și tu dacă te gândești să îți redecorezi dormitorul.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0