VASE FONTĂ ȘI CERAMICĂ - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ADVERTORIALE

VASE FONTĂ ȘI CERAMICĂ

Published

on

Știm cu toții că mâncarea trebuie să fie întotdeauna gustoasă și să arate bine. Dar pe lângă acest lucru, servirea preparatelor culinare este foarte importantă. RoseHome știe acest lucru, iar mai jos veți găsi niște informații și poze cu vase de cuptor. Iarna, cel mai căutat material este fonta, iar vara, ceramica colorată. Sunt două materiale foarte rezistente, ce dispun de o multitudine de beneficii.

Vasele de fontă-pro sau contra? Fonta este un aliaj casant de fier și carbon în proporție destul de mare. Vasele din fontă prezintă siguranță sporită pentru sănătate față de alte vase precum cele teflonate din aluminiu. Vasele din fontă prezintă o serie de avantaje precum rezistența sporită la temperaturi înalte, rezistența la zgârieturi și decolorare, o durată îndelungată de folosire, mâncarea nu se lipește de vas.

Vasele de fontă sunt folosite mai ales la servirea preparatelor tradiționale românești precum tochitura de porc, iahnie de fasole, sarmale, varză călită, ciolan și multe alte delicatese. Preparatele gătite în vasele de fontă vor avea un gust deosebit datorită proprietăților pe care le are fonta ca și material.

Vasele din fontă nu trebuiesc lăsate la înmuiat după utilizare deoarece există riscul de a rugini. Acestea trebuie spălate cu apă călduță și un burete sau o perie pentru a elimina posibile resturi de mâncare.

De ce să achiziționezi veselă de ceramică? După cum am specificat și mai sus, vara este mai căutată vesela din ceramică colorată. Ce este ceramica? Ceramica este un material obținut prin arderea și modelarea argilelor. În ziua de astăzi, este unul dintre cele mai folosite materiale în materie de veselă pentru restaurante. Alimentele pot intra în contact direct cu alimentul deoarece nu reprezintă un pericol pentru sănătate.

Vasele confecționate din ceramică de calitate sunt foarte rezistente la zgârieturi și ciobiri, un aspect benefic industriei HoReCa.

Există o multitudine de modele de vase din ceramică de diferite dimensiuni și modele, potrivite pentru orice tip de preparat. Majoritatea vaselor din ceramică pot fi curățate după utilizare cu ajutorul mașinilor de spălat vase.

În ceramică pot fi servite preparate culinare precum paste gratinate, mâncăruri din orez și legume, preparate din ciuperci, pește.

Unde poți găsi seturi de veselă de calitate și moderne? Pe Rosehome.ro găsiți o gamă largă de seturi veselă confecționate din ceramică sau porțelan. Sunt disponibile peste 100 de colecții de veselă de diferite culori, modele și dimensiuni, potrivite pentru orice tip de locație HoReCa.

Aceste colecții de veselă se remarcă prin rezistență, utilitate și frumusețe. Toate seturile de veselă sunt doar de la branduri de top care sunt cunoscuți pentru produsele de calitate pe care le-au creat.

Advertisement

Design-urile pe care le deține vesela sunt potrivite pentru orice locație de HoReCa, indiferent de stilul acesteia.

3 rețete de preparate pe care să le gătești în cuptor

Paste gratinate-Pentru a găti paste gratinate ai nevoie de paste, telemea, ouă, parmezan, sare și piper. În primul rând, trebuie să punem pastele la fiert conform instrucțiunilor. Apoi, trebuie rase telemeaua și parmezanul, separat. Se bat ouăle într-un bol, unde se așezonează cu sare și piper după gust, și se combină cu telemeaua. După ce au fiert pastele, se combină cu ouăle și brânza într-un vas care nu se lipește. Parmezanul se presară deasupra, și se bagă la cuptorul preîncălzit 20 de minute.

Ciolan afumat la cuptor-Pentru a găti ciolan afumat la cuptor ai nevoie de un ciolan crud și afumat, o ceapă roșie, o ceapă albă, boabe de piper, boabe de ienupăr, chimen și sare. Ciolanul se fierbe împreună cu cele două cepe și ingredientele aproximativ 30 de minute. Apoi se crestează cu un cuțit și se așează într-un vas în cuptor încins la 180 de grade circa 30 de minute.

Iahnie de fasole-Pentru această rețetă avem nevoie de 500g  fasole uscată, trei cepe, un morcov, cinci căței de usturoi, o cană de bulion de casă, piper măcinat, o lingură boia dulce, două foi de dafin, o linguriță cimbru uscat, o linguriță zahăr, sare și ulei. Fasolea se pune cu o seară înainte la înmuiat pentru a micșora timpul de fierbere. A doua zi se pune fasolea la fiert  în apă rece, iar după ce dă câteva clocote și face spumă, apa se aruncă și fasolea se spală cu apă călduță. Operațiunea se repetă, dar se pune la fiert în apă călduță și adăugăm cartoful, care se scoate după ce a fiert. Cepele și morcovul se pun în tigaie, în ulei, unde adăugăm și boia și zahărul. Apoi turnăm bulionul și lăsăm până dau de câteva ori în clocot. Fasolea cu zeama și călitura se pun într-un vas de cuptor alături de foile de dafin și cimbru. Băgăm la cuptor până scade. La sfârșit adăugăm un praf de piper și ornăm cu pătrunjel.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.




ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending