Vaticanul: OTV nu emite din Vatican. "Sa nu se dea in niciun fel crezare afirmatiilor dlui Diaconescu" - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Vaticanul: OTV nu emite din Vatican. „Sa nu se dea in niciun fel crezare afirmatiilor dlui Diaconescu”

Published

on

Afirmatiile din mass-media din Romania conform carora televiziunea OTV a lui Dan Diaconescu ar fi obtinut licenta de difuzare de la Vatican, amenajarea studioului intr-o „biserica a Vaticanului” si rezidenta in Vatican a lui Diaconescu insusi sunt absolut false si nefondate, declara purtatorul de cuvant al Vaticanului, Federico Lombardi, intr-un raspuns transmis Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti, informeaza Hotnews.

Dan Diaconescu

Potrivit sursei citate, declaratia reprezentantului Sfantului Scaun vine dupa afirmatiile facute de Dan Diaconescu in Pagina De Media si la B1TV, si preluate pe larg de presa din Romania.

Diaconescu declara in 7 octombrie, intr-un interviu acordat Paginademedia.ro, ca a obtinut o licenta TV in Italia si ca e gata sa dea drumul televiziunii in jurul datei de 15 octombrie. Acesta a mai declarat ca sediul in care isi va realiza emisiunea „este chiar intr-o cladire a Vaticanului”.

„Este un fel de biserica, iar la parterul acestei biserici avem noi 500 de mp. Nu-ti inchipui ca este un spatiu prea mare. Este cam cat aveam inainte in garsoniera din Piata Romana. Oricum, din Italia va fi realizata doar emisiunea mea. In Bucuresti, in studiourile din Preciziei, va fi un punct de lucru al OTV. De acolo se vor face toate emisiunile, mai putin a mea. (…) Ceea ce facem in Italia sper sa fie cu mai mult profit, pentru ca TVA-ul e mai mic, la fel si impozitul pe profit, iar amenzile nu exista. Legislatia e mai permisiva aici.A Am obtinut si rezidenta de Vatican”, afirma Diaconescu.

Dan Diaconescu a facut aceleasi declaratii si in cadrul unei emisiuni la postul B1 TV, difuzata in 11 octombrie.

Comunicatul Arhiepiscopiei Romano-Catolice:

OTV NU emite de la Vatican, iar Diaconescu NU are rezidenta in Statul Cetatii Vaticanului. „Afirmatiile lui Dan Diaconescu sunt absolut false si nefondate”, spune purtatorul de cuvant al Vaticanului, Pr. Lombardi

„Afirmatiile din mass-media din Romania conform carora televiziunea OTV a lui Dan Diaconescu ar fi obtinut licenta de difuzare de la Vatican, amenajarea studioului intr-o „biserica a Vaticanului” si rezidenta in Vatican a lui Diaconescu insusi sunt absolut false si nefondate”, afirma Pr. Federico Lombardi, directorul Biroului de presa al Sfantului Scaun, intr-o declaratie trimisa Pr. Francisc Dobos, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Bucuresti. Declaratia reprezentantului Sfantului Scaun vine dupa afirmatiile facute de Dan Diaconescu in Pagina De Media si la B1TV, si preluate pe larg de presa din Romania.

Pr. Federico Lombardi arata, de asemenea, ca „singurele transmisiuni tv difuzate din Vatican sunt cele ale Centrului de Televiziune Vatican”, iar „rezidenta in Statul Cetatii Vaticanului este acordata numai unui numar foarte redus de persoane – ecleziastici sau laici – datorita serviciului lor pentru Sfantul Scaun sau Statul Cetatii Vaticanului (cea mai mare parte a angajatilor Sfantului Scaun si ai Statului Cetatii Vaticanului au rezidenta pe teritoriul italian)”. Directorul Biroului de presa al Sfantului Scaun indeamna totodata „sa nu se dea in niciun fel crezare afirmatiilor dlui Diaconescu”.

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending