Connect with us

ALL MEDIA

VERIFICĂRI CNA. Televiziuni obligatorii pentru marii cablişti

Avatar

Published

on

CNA va verifica, până pe 24 aprilie, dacă principalii cinci operatori de cablu din România difuzează în grilele lor din principalele oraşe din ţară televiziunile obligatorii la retransmisie, potrivit principiului must carry. Decizia a fost luată de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu şapte voturi “pentru” și două “împotrivă”.

Inspectorii de specialitate ai CNA vor verifica dacă în oraşele reşedinţe de judeţ principalii operatori de cablu din România, respectiv RCS&RDS, UPC, Romtelecom, Next Gen (societate deţinută tot de Romtelecom, n.r.) şi Digital Cable Systems, respectă articolul 82 din Legea audiovizualului şi retransmit televiziunile obligatorii potrivit listei “must carry”, publicată de CNA pe site-ul propriu în data de 4 februarie.

Lista “must carry” se aplică doar operatorilor de cablu, nu şi platformelor de satelit (DTH), deoarece televiziunile incluse în această listă s-au declarat libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare.

Distribuitorii de servicii de programe din România sunt obligați ca până pe 7 aprilie, să includă în oferta lor televiziunile care îndeplinesc condiţiile regimului “must carry”, conform anunţului postat pe site-ul CNA.

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending