Connect with us

Film

Vertical Content începe filmările pentru ,,Inve$titorii”

Avatar

Published

on

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început  filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

,,Inve$titorii” este o adaptare a succesului de casă ,,Wkreceni”, filmul care în 2014 a înregistrat un număr record de spectatori și un box office impresionant în Polonia. Responsabili de rescrierea şi adaptarea scenariului sunt Alex Cotet şi Raul Gheba, comedia având rezervate partituri generoase şi pentru actorii: Levent Sali, Diana Sar, Adrian Anghel, Raluca Aprodu şi Nicu Banea.

O veritabilă comedie de situație, filmul ,,Inve$titorii” spune povestea a trei băieți, prieteni vechi, care lucrează la o fabrică de piese auto dintr-un oraș de provincie… Când fabrica este cumpărată de niște investitori străini, cei trei, alături de mulți alți angajați, sunt disponibilizați. Li se oferă salariile compensatorii pe un an, așa că decid să petreacă un weekend de neuitat în București.  După o noapte incendiară, se trezesc a doua zi, mahmuri, cu gândul de a se întoarce acasă, dar greșesc drumul și ajung la marginea unei localități, dezorientați și fără combustibil. Aici sunt confundați de localnici, care, impresionați de aspectul lor îi iau drept afaceriști străini, veniți să investească în afacerea locală. Invitați de primar la negocieri, urmate de o cină în casa acestuia, băieții noștri sunt fermecați de ospitalitatea și deschiderea oamenilor întâlniți. Sunt însă în scurt timp deconspirați de către şeful poliției care descoperă ca masina cu care au venit este raportata drept furată și cei trei sunt nevoiți să părăsească localitatea. În drumul spre casă, ironia face ca ei să fie opriți de adevărații afaceriști străini care erau interesați să investească în zonă și cei trei decid că ar fi oportun să se întoarcă și să îi ajute pe localnici la negocieri. Filmul se încheie cu succesul tranzacției investitorilor străini și baietii nostri priviti ca niste eroi de catre comunitate.

Iura Luncașu este unul dintre regizorii din România care a înregistrat repetate succese în proiectele în care s-a implicat. Acesta a regizat mai multe serialele de televiziune, a produs şi regizat lungmetraje pentru marele ecran.

Comedia ,,Inve$titorii” va avea premiera pe marile ecrane în 2020 şi este o producţie cinematografică independentă marca Vertical Content.

Comentarii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Film

TIFF anunţă actorii selectați în programul 10 pentru FILM

Avatar

Published

on

            Aplaudați pe scenele teatrelor din întreaga țară, 10 actori talentați, care nu au avut încă șansa de a se afirma în lumea filmului, vor ajunge față în față cu profesioniștii din domeniul cinematografiei, la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania.

 

Organizat în cadrul Zilelor Filmului Românesc pentru cel de-al nouălea an consecutiv, programul 10 pentru FILM îşi propune să promoveze figuri noi în filmul românesc. Peste 80 de actori au fost selectați și promovați în cadrul proiectului până în prezent.

 

Aflaţi la debut sau cu roluri secundare în producţii autohtone, cei 10 actori selectați la această ediție vor beneficia de materiale de prezentare – fotografii și video – și de întâlniri cu profesioniști din industrie.

 

Actorii selectaţi la această ediţie sunt: Florin Aioane (Teatru Metropolis, Teatrul Apollo111) – nominalizat în 2019 la Premiul UNITER pentru Debut, Edith Alibec (Point Cultural Hub, Teatrelli și independent), Sandra Ducuță (Teatrul Național I.L. Caragiale București, unteatru, Teatrul Excelsior, Teatrul Odeon, Teatru Dramaturgilor Români), Corina Grigoraș (Teatrul Tineretului din Piatra Neamț), Gina Gulai (Teatrul Tineretului din Piatra Neamț), Oana Hodade (Reactor de Creație și Experiment – Cluj, Teatrul Ariel din Târgu Mureș, Teatrul Național Târgu Mureș), Emilian Mârnea (Teatrul Național I.L. Caragiale București, Teatrul Odeon, Teatrul Anton Pann, Râmnicu Vâlcea, Teatrul de Comedie, Teatrul Național Cluj-Napoca, Teatrul Clasic Arad, Teatrul de Artă Deva), Nelu Serghei (Teatrul Jean Bart Tulcea), Valentin Terente (Teatrul Maria Filotti Brăila), Vlad Udrescu (Teatrul Național I.L. Caragiale București, Teatrul Național Craiova,  Teatrul Godot, Teatrul Luni de la Green Hours).

 

Cei 10 actori au fost propuşi şi selectaţi de un grup de profesionişti din teatru şi film: regizorul și producătorul Tudor Giurgiu – președintele festivalului, criticii de teatru Iulia Popovici, Cristina Rusiecki și Oana Stoica, directorul de casting Florentina Bratfanof, Răzvan Penescu – editorul portalului Liternet și Cătălin Dordea, director de casting și coordonator al proiectului 10 pentru Film.

 

În ultimii ani, peste 80 de actori de toate vârstele, veniţi din toată ţara, au fost prezentaţi producătorilor români şi străini, directorilor de casting, agenţilor și jurnaliștilor prezenţi la TIFF. Mulţi dintre aceștia s-au făcut remarcaţi și au fost distribuiţi ulterior în producţii de succes, obținând roluri în lungmetraje sonore sau în seriale TV. Printre aceștia se numără Csaba Ciugulitu (Valan – Valea sufletelor, Între Chin și Amin) Cristian Balint (The Blacklist), Rareș Andrici (Bacalaureat), Vlad Bălan (Valea Mută), Nicoleta Lefter (Contraindicații, Povestea unui pierde-vară), Maria Obretin (The Nun, Umbre, 6,9 pe scara Richter), Carmen Florescu (Parking), Silvana Mihai și Ana Covalciuc (Câteva conversații despre o fată foarte înaltă).

 

Programul 10 pentru FILM este realizat cu sprijinul: Nespresso, IQOS, ECCO, Vestige, Tudor Tailor.

Comentarii

Continue Reading

Film

Sezonul Iubirii continuă şi în luna august la DIVA

Avatar

Published

on

            Noi filme romantice de vară au premiera în România la DIVA, duminica de la ora 16:00 și în luna august !

 

O idilă estivală (A Summer Romance, 2019) ne aduce pe 2 august, povestea lui Richard Belmont (Ryan Paevey), care zboară în Montana pentru a cumpăra o fermă aflată în insolvență, de la o tânără singură. Ferma din Montana este moștenirea Samanthei Walker (Erin Krakow), care nu intenționează să renunțe ușor la ea. Pe măsură ce începe să negocieze pentru teren, Richard realizează că este posibil ca oferta să includă și inima proprietarei.

 

9 august aduce Idilă în paradis (Retreat to Paradise, 2020). Ellie (Melanie Stone) are grijă de Jordan (Casey Elliott), care este rănit la umăr. Problema este că atitudinea lui morocănoasă o determină pe Ellie să-și dorească să plece cât mai departe de el și să-l lase singur. Dar, pe masură ce ajung să se cunoască, Jordan începe să vadă că Ellie este tot ceea ce el își dorește de la viață și poate doar să spere că și ea simte la fel.

 

În filmul Dragoste la Daisy Hills (Love at Daisy Hills, 2020), programat pe 16 august, o întâlnim pe Jo (Cindy Busby), care află că magazinul familiei nu mai are profit și că fostul său iubit, Blake, este solicitat de tatăl ei ca să îi ajute să repună afacerea pe picioare. Blake (Marshall Williams) nu ezită să părăsească New York-ul, unde are o carieră de succes, pentru a se întoarce în micul oraș natal. Chiar dacă planurile lor pentru salvarea magazinului sunt complet diferite, sentimentele par să se armonizeze foarte ușor.

 

Pe 23 august publicul are rezervare la Cabana iubirii (Love at Look Lodge, 2020). Aici îl cunoaștem pe Noah Moore (Jonathan Keltz), un personaj dependent de muncă, ce are parte de o vacanță de o săptămână la o cabană alături de sora lui și viitorul său cumnat. Lily (Clark Backo) este organizatoarea de evenimente a locului și pregătește o serie de activități în speranța că cei doi frați vor ajunge să se reconecteze. Curând, Noah ajunge la concluzia că Lily ar putea foarte bine să îi organizeze nu doar vacanța, ci și viața.

 

Pe gustul meu (Just My Type, 2020) încheie seria de filme romantice de vară pe 30 august. Vanessa Sills (Bethany Joy Lenz) este un jurnalist ce primește șansa să discute cu Martin Clayborne (Brett Dalton), un autor extrem de apreciat. Chiar dacă întâlnirea nu începe cu dreptul, Vanessa reușește să vadă dincolo de aparențe și descoperă că vrea mai mult decât un simplu interviu.

 

Încă o lună de vară și de iubire vine la DIVA. Sezonul iubirii continuă cu noi filme în premieră, duminica, de la ora 16:00 !

 

Urmărește DIVA în social media:

Facebook: www.facebook.com/divaromania/

Instagram: @diva_romania

Comentarii

Continue Reading

Film

La TVR 1 se respectă distanțarea socială: „Astă seară dansăm în familie”

Avatar

Published

on

            Temistocle, un Casanova autohton, ne invită sâmbătă, 1 august, la ceas de seară (ora 21:10), la un „criminal tango”. Dacă e sâmbătă, e blockbuster românesc la TVR 1 !

 

„– Nu vă supăraţi… pot să vă zic tu”?”: Este una dintre replicile la care cuceritorul Temistocle T. Temistocle (Dem Rădulescu) apelează cu succes de 100% pentru ca orice frumoasă (sau mai puțin frumoasă) tânără (sau mai puțin tânără) să îi cadă în mreje. Cei care doresc să învețe de la un adevărat „maestru”, dar și cei care vor doar să aibă o seară de sâmbătă relaxată, să stea confortabil și să vadă o comedie cu un umor fin și satiric, sunt așteptați în fața micilor ecrane. TVR 1 difuzează pe 1 august, de la 21.10, filmul „Astă seară dansăm în familie”, o producție 1972, în regia lui Geo Saizescu și după scenariul semnat de Geo Saizescu și Ion Băieșu.

 

Fără pretenții prea mari și cu satisfacția faptului că, spre deosebire de alți escroci care operează rudimentar, este „singurul care lucrează în stil european”, Temistocle seduce femei „părăsite, înșelate, singure, bătrâne și urâte”, de a căror fericire pare să nu se ocupe nimeni. Le abandonează, însă, curând, după ce reușește să obțină de la ele sume mari de bani, cu promisiunea unei căsătorii care nu mai vine niciodată. Alături de „maestru”, ucenicul Alecu A. Alecu (Sebastian Papaiani) învață meserie și se alege, uneori, cu mici câștiguri financiare.

Ion Băieșu povestea într-un interviu că dorința de a face un film împreună cu Geo Saizescu a existat de mult timp, stilurile lor de umor fiind similare. „Geo a propus să facem ceva despre nişte escroci sentimentali, citise el un caz relatat în „Scânteia” şi credea că de aici se poate porni. Vreme de câteva luni am chinuit nişte proiecte de subiect, apoi ne-am pus pe adunat tipuri şi gaguri. Voiam să ne apucăm de scris, dar nu ştiam cum se va termina filmul. Scrierea scenariului a fost o plăcere pentru mine. Geo Saizescu e, în viaţa lui particulară, un mare actor. În fiecare zi, înainte de a ne apuca de scris, el juca în faţa mea scena respectivă, iar eu mă prăpădeam de râs”, își amintea scriitorul.

 

De altfel, Geo Saizescu își făcea și debutul actoricesc în acest film, în rolul Bizarului, ofițer de miliție care îi urmărește pe cei doi de la distanță. Ulterior, regizorul a devenit nelipsit din filmele sale, purtând o serie de elemente distinctive: ochelarii fumurii, pălăria, umbrela, pipa sau trabucul.

Despre acest film, Sebastian Papaiani spunea, la rândul său: Sunt un actor comic de gest, de situaţie, şi trăiesc fiecare moment cu intensitate. Cu „Astă seară dansăm în familie” îmi îmbogăţesc gama comică. N-am mai făcut aşa ceva. E un comic mai fin, nu de salon, ci mai degrabă de anticameră, de… covor de iută. Oricum, nu e comicul de cameră căptuşită cu scândură a lui Făniţă din „Un surâs în plină vară”. „Astă seară…” este un film constituit în întregime din situaţii comice, puse cap la cap. Fără voia noastră, suntem supuşi acestor situaţii gata create. Ne mişcăm doar în limitele lor, le dăm siluetă.”

 

Alături de Dem Rădulescu și de Sebastian Papaiani, filmul a adunat în distribuția sa unii dintre cei mai mari actori ai comediei românești, precum Vasilica Tastaman, Stela Popescu, Draga Olteanu Matei, Ioana Bulcă, Ștefan Mihăilescu-Brăila, dar și regizorii Mircea Mureșan și Gheorghe Naghi sau compozitorul Temistocle Popa, cel care, de altfel, semnează și coloana sonoră. Filmările au fost realizate în perioada septembrie – noiembrie 1971 la Turnu Severin, Brașov, Poiana Țapului, pe litoral și la Buftea, cheltuielile de producție însumând 3.544.000 lei.

 

După comedia „Păcală”, difuzată la TVR 1 pe 25 iulie, „Astă seară dansăm în familie”şi „Grăbeşte-te încet !” sunt celalalte două filme de succes ale anilor ’70-’80, regizate de Geo Saizescu, pe care telespectatorii le pot vedea sâmbăta seara, de la ora 21.10, pe 1 şi 8 august. Seara de sâmbătă este dedicată de TVR 1 blockbuster-ului românesc.

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0