Connect with us

Televiziune

Vezi aici duetul Iuliana Tudor – Angelea Similea de la O data-n viata! (video)

Avatar

Published

on

Iuliana Tudor: La această ediţie mi-ar fi plăcut să fiu spectator

În Duminica Paştelui, Iuliana Tudor şi echipa emisiunii O dată-n viaţă au intrat în casele telespectatorilor cu o ediţie specială a emisiunii. Invitaţi au fost Angela Similea şi Irina Loghin (Muntenia), Corina Chiriac şi Maria Butaciu (Ardeal) şi Petre Geambaşu şi Ştefania Rareş (Moldova). Nu au lipsit Floarea şi Gheorghe, dansatorii de la Ansamblul Doina Dunării din Giurgiu şi Orchestra Lăutarii, condusă de Nicolae Botgros.

Cele trei ore ale emisiunii au fost pline de emoţie. Seara a fost deschisă printr-un moment-rugă al Părintelui Pomohaci, debutul celei de a doua părţi aparţinând Coralei Armonia din Constanţa, dirijor Pr. Arhidiacon Iulian Dumitru. Emoţia a continuat şi cu bucuria pe care soprana Felicia Filip i-a adus-o unei tinere cu performanţe excepţionale, dar cu deficienţe de vedere. Dincolo de invitaţia la reculegere, emisiunii O dată-n viaţă de duminică nu i-a lipsit buna dispoziţie, adusă în platou de tinerii reprezentanţi ai folclorului, care au cântat alături de vedetele consacrate. Mai mult decât atât, special spentru această ediţie, Corina Chiriac şi-a schimbat look-ul apărând în faţa telespectatorilor ca la debut – şatenă şi cu două cozi, iar Petre Geambaşu a avut bucuria unui Trio Formidabil alături de Angela Similea şi Corina Chiriac. Probele practice au avut ca temă Sărbătoarea Paştelui: Angela Similea a  încondeiat un ou de expoziţie, iar Petre Geambaşu a împletit coroniţe din slacie şi flori colegelor de emisiune. Datorită versurilor din piesa „Raţa”, Corina Chiriac a avut ca provocare o… cursa de raţe.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=F9OXuJeNmEg[/youtube]

Ediţia de Paşte i-a adus Iulianei Tudor bucuria unui moment la care visa încă de la 5 ani, atunci când a început să cânte cu piesa „Noapte fată cu cercei de smoală” a Angelei Similea.

Iuliana Tudor: La această ediţie mi-ar fi plăcut să fiu telespectator, să mă bucur pe deplin de toate momentele din emisiune, să simt surprizele până la capăt. Fără îndoială, această emisiune mi-a împlinit unul dintre cele mai frumoase vise, la care speram încă din copilărie – duetul cu Angela Similea. Când aveam 5 ani cântam piesa „Noapte, fată cu cercei de smoală”, fără să îmi imaginez ce pariuri profesionale avea să-mi lanseze viaţa, peste timp. Am trait multe clipe speciale de-a lungul anilor mei în televiziune, însă bucuria de a cânta alături de Angela Similea această piesă, emoţia pe care am avut-o când i-am mărturisit cât o admiram când eram mică, nesperând s-o întâlnesc vreodată… raman pentru mine momente de suflet. Pastele din acest an mi-a adus bucuria de a realiza un program cu totul special la O dată-n viaţă, de a putea fi alaturi de familia mea şi multumirea de a fi împlinit copilului care eram odinioară un mare vis.

Angela Similea: Pentru mine a fost o mare bucurie să cânt împreună cu Iuliana Tudor

 

Angela Similea: „Participarea mea în ediţia de Paşte a emisiunii O dată-n viaţă a însemnat foarte mult. A marcat revenirea în studiourile TVR-ului, în maniera în care eu am debutat – Titus Munteanu făcea atunci asemenea emisiuni de excepţie! Emisiunea O dată-n viaţă are o atmosferă extraordinară! Cine îndrăzneşte să aibă curajul să se atingă de folclor trebuie să aibă o anumită doză de inconştienţă, dar vibraţia acestei emisiuni – pe care am simţit-o de acasă, urmărind-o ca telespectator – mi-a dat curaj! Nu regret nicio clipă că am acceptat să vin. Iuliana Tudor este o gazdă absolut senzaţională, e o fată frumoasă, cu mult suflet, talentată şi foarte atentă. Nu am pretenţia că am abordat folclor pentru că acest gând ar fi prea mult… spun doar că am încercat, păstrând personalitatea mea, să dau o nuanţă pieselor pe care le-am interpretat, o nuanţă în care nici eu să nu mă pierd. Dacă m-aş fi adâncit în folclor aş fi greşit… Sunt fericită, mai ales că emisiunea ajunge în casele telespectatorilor într-o zi atât de extraordinară cum este Învierea Domnului. Am cântat şi o piesă dramatică – Doina din Dolj. Mi-a fost foarte greu pentru că, exact cu câteva momente înainte, colegul meu de spectacol, Petrică Geambaşu, m-a trimis cu gândul unde nu trebuia să fiu în acel moment… amintindu-l pe soţul meu. Dar suflul emisiunii, ochii Iulianei, veselia microuniversului din platou, m-au ajutat şi am trecut peste acel moment. Mi-am amintit de clipele în care am cunoscut-o pe Maria Tănase şi m-am gândit cum este posibil ca viaţa să se deruleze în asemenea manieră încât să ajung să-i cânt o piesă atât de specială în faţa ţării întregi. E o piesă pe care Iuliana Tudor, de 6 ani, o propune celor pe care-i invită la emisiune, dar, până la mine, nu a ales-o niciunul dintre aceştia. Înseamnă că m-a aşteptat pe mine! Apoi, emoţia s-a transmis către piesa „Noapte fată cu cercei de smoală”, pe care am cântat-o împreună cu Iuliana. Ştiu că e piesa alături de care ea a început să cânte, la 5 ani. Pentru mine a fost o mare bucurie să-i ofer acest moment de a fi împreună pe scenă, cântând această piesă.  Acum am aflat acum cât de mult şi-a dorit acest moment. Piesa este atât de frumoasă… Nu am ştiut că ea o iubeşte atât de tare şi ce înseamnă, de fapt pentru ea!… Dacă aş fi ştiut i-aş fi dăruit acest moment mult, mult mai devreme!

 

Corina Chiriac: IulianaTudor este o mare găselniţă a televiziunii!

 

Corina Chiriac: „Participarea mea în emisiune a însemnat, înainte de toate, o porţie mare de panică. Cu vârsta, te lasă curajul de care ai nevoie pentru asemenea invitaţii şi te gândeşti ce-ţi trebuie asemenea momente, în care se poate întâmpla orice şi momentul poate să nu iasă bine… Muzica populară, nefiind  domeniul meu, nu că mi-a dat gândul că nu-i pot face faţă, dar mi-a dat ambiţia ca totul să iasă bine. Emisiunea este o experienţă nouă, pe care o datorăm echipei acestei emisiuni – este vorba de o superechipă de profesionişti, în faţa căreia nu-ţi perimiţi să… nu-ţi iasă! Emisiunea în sine este o provocare – ideea de a fi reprezentant al folclorului pentru câteva ore, este fabuloasă. Mi-am schimbat look-ul, în emisiune am purtat o perucă brunetă şi mi-am împletit cozi, pentru a fi cât mai autentică pentru zona pe care am reprezentat-o. Dar proba cu raţele a fost cea mai dificilă pentru mine, din întreaga emisiune! A fost un moment în care nu ştiam la ce să mă mai aştept. Emoţionant a fost tot spectacolul, un spectacol în care calitatea a primat. Iar acest lucru este atât de rar pe ecranele noastre, în această perioadă. Iuliana Tudor este o prezenţă splendidă într-o emisiune. Dacă eu aş fi doar realizator de emisiuni, Iuliana Tudor ar fi una dintre prezenţele pe care mi le-aş dori, să-mi modereze emisiunea. E extrem de frumoasă, extreme de deşteaptă, extrem de plăcută şi de maleabilă la schimburi care necesită secunde. Este o mare găselniţă a televiziunii.

 

Petre Geambaşu: Nu am fost rival cu Nicolae Botgros!

 

Petre Geambaşu: „M-am simţit extraordinar în emisiune, toată lumea de aici ştie să facă spectacol – de la Orchestră, la Iuliana Tudor. Iar compania pe care am avut-o – Angela Similea şi Corina Chiriac, m-a încântat. M-a bucurat repertoriul, pentru că eu abordez folclorul, îmi place foare mult! Din păcate folclorul nu este înţeles pe deplin şi promovat la adevărata lui valoare. E minunat că această emisiune are un repertoriu authentic, de calitate. Pentru o astfel de producţie nu ai mult timp de repetiţie, deci formatul emisiunii îţi cere mei mult decât tehnica profesionistului, îţi cere spontaneitate şi creativitate. Iar acestea se potrivesc de minune cu ideea de o dată-n viaţă. De data aceasta nu am fost rival artistic cu maestrul Botgros, pentru că eu am venit fără orchestra mea. Se poate spune că am fost, cu adevărat prieteni”.

 

Iuliana Tudor vă aşteaptă cu emisiunea O dată-n viaţă în fiecare vineri, de la ora 21.00, pe TVR1

Foto: Constantin Ticu

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending