Connect with us

A-Z NEWS

Vezi cu cine negociaza Mitica Dragomir drepturile TV pentru Liga I

Published

on

RCS&RDS, Romtelecom şi Antena 1 ar fi vrut să plătească, la anul, 30% mai puţin faţă de contractul valabil pe 2011- 2014. „Corleone“ le-a dat însă planurile peste cap, punând la cale o variantă-surpriză, scrie Adevărul.

mitica dragomir dna

Cine s-a întrebat cum reuşeşte Dumitru Dragomir să reziste în fruntea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) din 1996 poate primi răspunsul citind rândurile care urmează.

De fapt, mecanismul e destul de simplu: preşedintele LPF le umple conturile cluburilor, iar acestea, la rândul lor, merg aproape orbeşte pe mâna celui poreclit „Corleone“.

În acest moment, în Liga I avem foarte mulţi oameni care s-au autointitulat „finanţatori“. În realitate însă, în România, fotbalul la nivelul primei ligi e finanţat şi ţinut în viaţă de televiziuni. Mai precis, de banii proveniţi din drepturile de televizare pentru meciurile din Liga I. Iar aici Dragomir a reuşit să facă minuni!

Chiar dacă Liga I furnizează foarte puţine partide interesante, potrivit contractului semnat pentru drepturile TV, valabil între 2011 şi 2014, fiecare joc din primul eşalon costă 110.000 de euro! Asta în condiţiile în care, de pildă, un meci Chiajna – Botoşani face un rating minuscul şi adună cu greu 10.000 de telespectatori în faţa ecranelor TV!

Văzând aceste cifre, RCS&RDS, Romtelecom şi Antena 1 ar fi vrut ca la următoarele licitaţii, în 2014, să obţină o reducere de 30% a sumei plătite în 2011 pentru drepturile de televizare ale Ligii I. Pe lângă ratingul slab furnizat de cele mai multe meciuri, posturile TV voiau să-i forţeze mâna lui Dragomir să scadă din preţ, folosindu-se de următorul argument: echipe populare, precum Rapid şi „U“ Craiova, generatoare de rating, au dispărut din primul eşalon, fiind înlocuite cu grupări neinteresante gen Concordia Chiajna şi Corona Braşov. Simţind pericolul devalorizării drepturilor TV, Dumitru Dragomir a găsit soluţia perfectă.

Ieri, în conferinţa de presă organizată săptămânal, „Corleone“ a făcut un anunţ misterios.

„Veţi avea o mare surpriză. Voi aduce la Ligă un contract, privind drepturile de televizare, mai mare decât precedentul. Mai sunt şase luni până atunci, dar ştiu eu pe ce mă bazez“, a afirmat Dragomir.

Chiar dacă n-a dat detalii, „Adevărul“ a aflat cu cine negociază Mitică: Orange România. Până de curând, în România existau doar trei jucători pe piaţa de televiziune prin satelit: RCS&RDS, Romtelecom şi UPC. Din 11 iunie, Orange România şi-a făcut oficial intrarea pe piaţa serviciilor de retransmisie televiziune prin satelit (DTH). Pe scurt, Orange TV a intrat în concurenţă directă cu Digi şi Dolce!

Facebook Comments Box

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending