Connect with us

Reportaj

Viața bate filmul! În scaun cu rotile … Multiplu campion la tenis, la Asta- România

Published

on

Foto Credit: KANAL D

Duminică, de la ora 14:30, emisiunea “Asta-i România!”, ne prezintă povestea incredibilă a lui Ciprian Anton – multiplu campion în tenis, dar mai ales în viață.

Când viața te îngenunchiază la propriu, trebuie să te ridici, și să mergi mai departe pe drumul tău; aceasta este lecția pe care o primim de la Ciprian Anton, din Sfântu Gheorghe, Covasna, un bărbat în vârstă de 42 de ani, din care jumătate de viață și-a petrecut-o într-un scaun cu rotile. Asta nu l-a împiedicat pe Ciprian să fie mai liber ca mulți dintre noi și să facă posibil din imposibil.

Cu racheta în mână lovind dur și precis fiecare minge îl găsim azi, pe Ciprian. Se antrenează de 3 ori pe săptămână, pentru a fi în formă, și de cel puțin 4 ori în perioada competițiilor. E locul în care se simte cel mai bine și din care a reușit să ajungă, unde nu și-ar fi imaginat vreodată; să reprezinte România în lume.

Până să devină campion național la tenis în scaun rulant, Ciprian avea să treacă însă, prin cel mai greu test al vieții. Avea 22 de ani când a căzut în gol de pe acoperișul unei case și a rămas paralizat. Cu zâmbetul pe buze și plin de optimism, ne povestește că, de atunci, cea mai importantă miză a sa este să scoată ce-i mai bun, din ce a fost mai rău. A stat aproape un an în spital și alți doi închis în casă, căutându-și drumul mai departe, până într-o zi, când a hotărât că trebuie să se uite înainte, nu înapoi. Sportul l-a salvat și l-a urcat pe podiumul vieții, dovadă stand toate medaliile și trofeele, munca lui de 14 ani! 

Tot duminică, la “Asta-I România!” vom afla povestea politicianului din Vâlcea, Șutești, care a rămas dator chiar și muzicanților veniți să-i veselească pe săteni, la zilele comunei, iar aceștia l-au dat în judecată și … au căștigat. Edilul a rămas fără tractorul, mașina și microbuzele școlare care duceau copiii la școală. Deși pare un scenariu al unui serial de comedie, aceasta este realitatea oamenilor din Șutești, acolo unde banii se dau pe distracții câmpenești, în timp ce canalizările rămân tot la stadiul de proiecte și promisiuni.  Și, tot în ediția de duminică a emisiunii, echipa “Asta-i România!” se întoarce în Timișoara, locul unde a avut loc tragedia care a cutremurat o țară întreagă, mama cu cei doi copii, care a ales să încheie socotelile cu viața, printr-un gest extrem, iar anchetatorii încearcă acum să pună cap la cap piesele unui puzzle complicat.

              Nu ratați o nouă ediție “Asta-i România!”’ duminică, de la ora 14:30, emisiune prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending