Viața cu bebelușul: 4 situații în care să nu te panichezi - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Life Style

Viața cu bebelușul: 4 situații în care să nu te panichezi

Published

on

Sursa Foto: Shutterstock

Când vorbim de sănătate, fără îndoială, facem acest lucru cu atenție sporită și cu grijă pentru detalii. Sănătatea este țelul principal și sursa unor comportamente corecte în ceea ce privește stilul de viață, sportul, alimentația. În cazul copiilor și bebelușilor, lucrurile sunt și mai stresante pentru adulții care îi au în grijă.

Cu cât copilul este mai mic, cu atât părinții sau tutorii au tendința de a se panica. Bineînțeles că fiecare aspect trebuie discutat cu medicul din cauza particularităților fiecărui caz. Dar, în mod normal, există câteva situații în care părinții pot sta mai liniștiți, întrucât sunt situații comune. Iată câteva exemple:

Dermatita atopică

Când vorbim de problemele bebelușilor, una dintre cele mai populare este dermatita atopica. Cu un nume parcă înfricoșător, ea se manifestă la mare parte dintre bebeluși și se poate rezolva cu unguente și hidratare. Pentru a o recunoaște, trebuie să fim atenți la semne precum iritația și roșeața la nivelul pielii, descuamare sau chiar prurit. Cauzele sunt diverse, de la predispoziția genetică și sensibilitatea pielii celui mic la diferite materiale sau medii mai puțin prietenoase cu pielea. Un mediu sănătos este unul care se comportă ca o barieră de protecție pentru pielea bebelușului. Tocmai de aceea și produsele folosite (chiar și detergentul de rufe) ar trebui pentru început să fie special dedicat pielii sensibile a bebelușilor. Așadar, în ce privește dermatita atopică, cu unguentul potrivit problema se rezolvă fără a fi nevoie de panică, ci doar de informare suplimentară. 

Advertisement

Febra post-imunizare

Schema obligatorie de vaccinare din România te va duce la medicul de familie cu bebelușul încă de la 2 luni. Dacă supărarea celui mic va trece după marele moment, iar eventualele înroșiri ale pielii sau întăriri ale tegumentului sunt obișnuite și la adulți, cei mici mai prezintă o particularitate: după vaccin pot face febră. Acest aspect este dat de faptul că anticorpii sunt la datorie și corpul celui mic se obișnuiește cu ei, iar perioada aceasta se manifestă cu temperatură corporală crescută. În legătură cu febra (peste 37.5°C), te va avertiza și medicul de familie. Este important să monitorizezi des evoluția acesteia, pentru că și modificările sunt rapide și doar la nevoie să intervii cu antitermice, conform recomandărilor medicului. De regulă, după un somn bun, cel mic se va trezi ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Fontanelele deschise

Cele 6 fontanele ale bebelușului (cutia craniană încă deschisă) sunt motiv de panică nejustificată uneori, prin simplul motiv că nu știm dacă ar trebui să se închidă sau nu și mai exact când. Aceste spații ajută încă din momentul nașterii și până la o dezvoltare mai înaintată a creierului și pot trece chiar și de vârsta de doi ani. De aici și adevărul că nu este bine ca fontanela să se închidă prea devreme, deoarece corpul și creierul sunt în continuă dezvoltare și creștere în volum. Tocmai de aceea se recomandă suplimentarea puterii sistemului osos prin aport de vitamina D. Desigur, pediatrul va monitoriza exact perioada de închidere și va sesiza dacă ceva este anormal. Până atunci trebuie să reținem că fiecare bebeluș are ritmul său.

Punctele de grăsime

La fel cum se întâmplă cu unele coșuri ale bebelușului, la care nu trebuie să umblăm, deci, să nu le deranjăm, așa se recomandă și cu punctele de grăsime. Ele apar și în zona feței, unde sunt mai vizibile și dispar fără a interveni, uneori chiar peste noapte. 

Advertisement

În viața de zi cu zi, alături de un copil sau un bebeluș, ritmul este extrem de alert și atenția trebuie distribuită cu precădere către starea de bine a celui mic. De aceea, de fiecare dată când avem dileme, este indicat să întrebăm un specialist, dar nu trebuie să ne panicăm fără temei. Și așa zilele sunt destul de epuizante. Important este să fim atenți și calmi, pentru a gestiona fiecare situație cât mai corect.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending