Gabriel Petrea, pro meseriilor tehnice - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Viceprimarul Sectorului 6 Gabriel Petrea, pro meseriilor tehnice

Published

on

Gabriel Petrea a participat, astazi, 26 februarie a.c. la conferința de finalizare a proiectului- POSDRU, cofinanțat din Fondul Social European ”Cursantii de azi, calificatii de maine din industrie si servicii”, eveniment ce a avut loc la Universitatea Politehnica din București.

Viceprimarul Sectorului 6 a explicat ca in momentul de fata exista un deficit de absolventi de scoli de arte si meserii care practic dupa absolvire au o meserie si isi pot gasi cu usurinta un loc de munca.

“Constatam ca scoliile de arte si meserii nu mai au cautare atat de mare in randul elevilor;  foarte putini absolventi de clasa a VII- a se indreapta catre aceste licee tehnologice, in schimb  prefera sa studieze la un liceul teoretic  unde nu invata o meserie, iar multi dintre acestia nu promoveaza examenul de bacalaureat si ajung someri, in condiile in care multe meserii invatate in timpul scolii la aceste licee tehnologice sunt mult mai bine platite fata de altele care pot fi studiate la facultate”, a explicat Gabriel Petrea.

Referitor la situatia actuala din piata muncii un exemplu de astfel de meserii care sunt incluse in programele de formare continua a proiectelor implementate de Universitatea Politehnica din Bucuresti Gabriel Petrea a mentionat:  “Sudorul, o meserie extrem de bine platita, foarte multi sudori au plecat peste hotare unde lucreaza la marile santiere navale unde au salarii foarte mari, iar in Romania exista o mare deficienta, iar angajatorii ajung sa apeleze la astfel de programe de formare exact cum s-a intamplat si in cazul acestor proiecte”.

In incheire Petrea a adaugat faptul ca este necesara scrierea de noi proiecte  de formare profesionala cofinantate din Instrumentele Structurale puse la bataie de catre UE.

“Acest proiect a avut un mare succes pentru ca ne-am indreptat carte meseriile cautate si am reusit sa formam municitori in 24 de meserii prin intermediul celorlalte proiecte pe care le-a implementat Universitea Politehnica Bucuresti”.

“As prefera sa avem cat mai mult programe de formare si pentru studenti si sper ca pe viitor Universitatea Politehnica sa mai scrie astfel de proiecte care vin in sprijinul pietei muncii”, a inchiat Viceprimarul Sectorului 6.

 

 Proiectul ,,Cursantii de azi, calificatii de maine din industrie si servicii!” a facilitat dobandirea de catre 108 salariati din regiunea Bucuresti-Ilfov, a unor calificari actuale (in acord cu cerintele pietei muncii) si complete, prin dezvoltarea tuturor competentelor corespunzatoare standardelor de pregatire profesionala care descriu calificarile: „Lucrator in morarit si panificatie”, „Lucrator in alimentatie”, „Lucrator in industria alimentara fermentativa”, „Cofetar patiser”, „Bucatar” si „Ospatar (chelner) vanzator in unitati de alimentatie”.

Solid Consult Time SRL a derulat, in parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti,proiectul „Cursantii de azi, calificatii de maine din industrie si servicii”, proiect cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritara 2 – „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul Major de Interventie 2.3 – „Acces si participare la formare profesionala continua”.

Conferinta finala a avet loc marti,  26 Februarie 2013, la Universitatii POLITEHNICA din București, unde au fost prezenti reprezentati ai angajarilor, lectorii din prioiect, dar si echipa de implamentare. S-au prezentat rezultatele obtinute in urma implementarii proiectului si indicatorii atinsi pe tot parcursul celor 19 luni de derulare si va prilejui atat intalnirea cu reprezentanti ai mediului universitar, cat si cu angajatori, formatori si parteneri din cadrul retelei pentru FPC dezvoltata prin proiect.

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending