joi, februarie 29, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăA-Z NEWSVIDEO Mircea Badea il da in judecata pe jurnalistul Moise Guran din...

  VIDEO Mircea Badea il da in judecata pe jurnalistul Moise Guran din cauza alertei false de cutremur!

  Prezentatorul emisiunii „In gura presei” de la Antena 3 Mircea Badea a scris  pe blogul sau ca a facut o sesizare, prin mail, catre Ministerul Public cu privire la alerta falsa de cutremur primita vineri seara de abonatii aplicatiei Biziday a jurnalistului Moise Guran, informeaza Hotnews

  Badea afirma in sesizare ca „ne aflam in prezenta unui pericol pentru ordinea publica”, avand in vedere „intensitatea sentimentului de panica” generat si „dimensiunea raspandirii” informatiei false.

  In replica, Guran a spus ca si el va face o plangere penala, pentru a se investiga cum a fost trimis acel mesaj fals. „Procurorii vor incepe bineinteles o urmarire penala in rem, pentru a determina daca cineva a incercat sa puna in pericol securitatea publica”, a scris Guran pe Facebook.

   

  Iata ce a scris Mircea Badea pe blogul sau:

  „Subsemnatul Badea Mircea Radu, proprietar al blogului www.mircea-badea.ro si realizator de emisiuni la Antena3, doresc sa sesizez Ministerul Public cu privire la urmatoare situatie.

  La data de 3.03.2017 abonatii aplicatiei Biziday au primit o alerta de cutremur de 10 grade pe scara Richter. A aparut astfel un sentiment de panica teribila la foarte multi cetateni care au primit aceasta informatie falsa. Prin intensitatea sentimentului de panica si prin dimensiunea raspandirii acestuia consider ca ne aflam in prezenta unui pericol pentru ordinea publica.

  Situatia a devenit subiect de stiri si dezbatere pe toate site-urile si televiziunile de stiri si pe retelele de socializare.

  Domnul Moise Guran, persoana cunoscuta in spatiul public, este cel care gireaza activitatea si functionarea acestei aplicatii si isi asuma asta, cu subiect si predicat.

  Atasez cateva reactii ale abonatilor aplicatiei care au trait momente de groaza si care au actionat sub imperiul acestei stari. Mentionez ca acestia sunt oameni obisnuiti sa #reziste si nu se sperie usor. Dar cand e vorba despre o situatie de viata si de moarte despre care sunt avertizati de o aplicatie asumata de un cetatean in care au incredere, s-au lasat cuprinsi de sentimentul de panica si au reactionat ca atare.

  Fata de cele prezentate, chestiuni care consider ca intrunesc elementele constitutive ale unor infractiuni prevazute de lege, va rog sa luati masurile legale care se impun.

  Aceasta este declaratia pe care o sustin si o semnez pe propria raspundere!

  Va multumesc, Mircea Badea!”

   

  In replica Moise Guran a scris pe Facebook:

  „Un cetatean (utilizator sau nu al aplicatiei Biziday, nu e clar) sustine ca a facut o plangere penala. E ok, asta urma sa fac si eu, chiar daca nu pe email. Daca cetateanul respectiv dorea doar mai multe sharuri, uite il ajut, nu conteaza.

  Procurorii vor incepe bineinteles o urmarire penala in rem, pentru a determina daca cineva a incercat sa puna in pericol securitatea publica.

  Noul Cod Penal Art. 404 – Comunicarea de informatii false Comunicarea sau raspandirea, prin orice mijloace, de stiri, date sau informatii false ori de documente falsificate, cunoscand caracterul fals al acestora, daca prin aceasta se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani”, a scris Moise Guran, duminica, pe Facebook.

   

  https://www.youtube.com/watch?v=O1AfKKJVF6U

  Redactia Radar de Media

  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

  Redactia Radar de Mediahttps://www.radardemedia.ro
  Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente