Connect with us

ALL MEDIA

VIDEO. Narcisa Iorga: ”Difuzarea imaginilor cu mama lui Adriean Videanu nu arată decât prostituție morală”

Avatar

Published

on

România TV s-a folosit de trauma prin care trece mama lui Adriean Videanu și au exploatat-o la maximum. Adriean Videanu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție, sâmbătă dimineața.

Codul audiovizualului, adoptat de către CNA, interzice exploatarea traumelor unei persoane aflate în momente dificile.

Narcisa Iorga, fost membru CNA, critică setea de răzbunare a unei părți din publicul postului România TV față de omul politic Adriean Videanu:

”Filmarea mamei lui Adriean Videanu plângând și transmițând mesaje atât fiului, cât și judecătorilor acestuia, a fost realizată profitând de starea emoțională a persoanei în momente dificile și profitând de buna ei credință. Acest comportament este interzis nu doar de etica jurnalistului, ci și de Codul audiovizualului. Scopul a fost, pe de-o parte, satisfacerea setei de răzbunare a unei părți din publicul postului România TV față de omul politic Adriean Videanu și căruia i-a fost inoculată ani de-a rândul așteptarea pentru o astfel de răzbunare. Pe de altă parte, din rațiuni meschine de a obține creștere în audiență din drama unei mame. Niciunul dintre scopuri nu scuză mijlocul.”

Dorin Cocoș a fost filmat plângând în sala de judecată:

”Există libertatea de a înregistra imagini cu persoane reținute sau arestate/condamnate, dar difuzarea imaginilor pe post este posibilă doar dacă persoanele filmate își dau acordul. Filmarea lui Dorin Cocoș plângând în sala de judecată, indiferent de persoana care ar fi realizat-o, nu putea fi difuzată fără acordul persoanei filmate. Acordul putea fi dat inclusiv de către avocatul persoanei aflate în arest.”, scrie Narcisa Iorga în articol.


Imaginile cu Adriean Videanu sau cu Dorin Cocoș nu sunt de interes public, mai notează fostul membru CNA:

”Imaginile cu mama lui Adriean Videanu sau cu Dorin Cocoș plângând nu satisfac niciuna dintre condițiile interesului public justificat. Difuzarea lor nu arată decât prostituția morală la care se pretează anumite posturi de televiziune împreună cu majoritatea membrilor CNA.”

Textul integral, AICI.

Foto montaj: RADAR DE MEDIA

Video Credit: Romania TV/Spy News

CITEȘTE ȘI:

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending