VIDEO TVR a plătit datoria de 10 milioane de lei la ANAF pentru deblocarea conturilor

0
818

Televiziunea Publică a plătit o datorie de 10 milioane de lei şi aşteaptă ca ANAF să-i deblocheze conturile. Preşedintele TVR, Stelian Tănase, a făcut acest anunţ în faţa angajaţilor care-i pichetau biroul, anunta site-ul stiriletvr.ro.

În urmă cu zece zile, ANAF a blocat conturile Televiziunii Publice pentru o datorie din 2010 care, dacă nu ar fi fost recuperată, s-ar fi prescris în acest an. TVR are însă restanţe totale de aproape 200 de milioane de euro.

Preşedintele TVR a fost aşteptat 100 de angajaţi nemulţumiţi de decizia Consiliului de Administraţie de a tăia salariile cu 20%. Primul lucru pe care Stelian Tănase l-a spus protestatarilor a fost că a reuşit să deblocheze conturile.

Stelian Tănase le-a mai spus angajaţilor că, în opinia sa, salariile nu ar mai trebui tăiate, însă o hotârîre se va lua săptămâna viitoare în Consiliul de Administraţie.

Peste câteva luni, o altă datorie a TVR pentru bugetul de stat ar putea să se prescrie. În aceste condiţii, ANAF ar putea bloca din nou conturile instituţiei.

În urmă cu doua zile, Consiliul de Administraţie al TVR a hotărât reducerea zilelor lucrătoare de la 5 la 4 şi implicit tăierea salariilor cu 20%. Sindicatul a atacat în instaţă această decizie pe motiv că nu a fost respectată legea care cere consultări înainte de o hotărâre.

STELIAN TANASE captura TVR 1

Foto Credit: captura TVR 1

Video Credit: TVR (Telejurnalul TVR 2)

Comentarii