„Viitor de viță veche” – un reportaj marca România, te iubesc! realizat de Paul Angelescu - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Reportaj

„Viitor de viță veche” – un reportaj marca România, te iubesc! realizat de Paul Angelescu

Published

on

Foto Credit: PRO TV

România este în top 5 în Uniunea Europeană la suprafața cultivată de viță de vie, cu peste 180.000 de hectare, iar după 2007 s-a produs schimbarea majoră – zeci de mii de hectare au fost replantate cu vie nouă, s-au ridicat crame moderne, au venit specialiști și investitori străini, iar vinurile românești au început să câștige zeci de medalii la competițiile internaționale.

Într-o industrie cu tradiție, ei au modernizat. Vinul românesc se face remarcat. Viitor de viță veche, un reportaj de Paul Angelescu duminică, de la ora 18:00 la România, te iubesc!

Advertisement

„Duminică vă arătăm un labirint subteran de 3 kilometri, săpat în rocă vulcanică, unde se face șampanie după metodele tradiționale din Franța. Apoi mergem într-o podgorie cu vie veche de 100 de ani. Și într-un sat în care, de sute de ani, fiecare gospodărie are propria cramă săpată în deal. Aflăm de la doi tineri antreprenori cum începi de la zero, cu ajutorul fondurilor europene, o mică afacere în domeniul viticol. Și îl cunoaștem pe oenologul român care a produs vinul oficial al campionatului mondial de fotbal din Africa de Sud. Mergem și pe malurile Dunării să aflăm cum a reușit o cramă să atragă aproape 15.000 de vizitatori într-un singur an”, a spus Paul Angelescu.

În ultimii 5 ani, în România, numărul cramelor a crescut cu 25%. Cum arată o parte dintre ele aflăm duminică, de la 18:00, la România, te iubesc!

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Subscribe to our newsletter!
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending