Vin vești extrem de proaste pentru gigantul Facebook. Imperiul său mass-media se află în pragul destrămării. - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Digital

Vin vești extrem de proaste pentru gigantul Facebook. Imperiul său mass-media se află în pragul destrămării.

Published

on

Autoritățile de reglementare din domeniu le-ar putea impune celor de la Facebook să ia o decizie radicală.

Gigantul tech ar putea fi obligat să se despartă de Giphy, ca răspuns la îngrijorările autorităților de reglementare din Marea Britanie.

Îți amintesc faptul că Giphy-urile sunt acele imagini animate folosite de milioane pentru a exprima emoții și reacții pe internet.

Autoritățile de reglementare se tem că Facebook poate afecta concurența 

Autoritățile de reglementare antitrust din Marea Britanie au declarat joi că achiziția, pe care Facebook a anunțat-o anul trecut , riscă să reducă concurența în publicitate și social media.

Într-o constatare provizorie, Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Marea Britanie (CMA) a declarat că, din punctul experților de vedere, controlul Facebook asupra Giphy i-ar putea permite să întrerupă accesul altor site-uri de socializare la imaginile lui Giphy.

Serviciile Giphy se integrează în prezent cu servicii precum Twitter, Snapchat, iMessage și Slack.

Prin urmare, autoritățile se tem de puterea pe care ar dobândi-o Facebook în social media și vor să controleze expansiunea gigantului tehnologic, astfel încât acțiunile acestuia să nu pericliteze drepturile celorlați jucători pe piața digitală din domeniu.

Constatarea este o lovitură pentru aspirațiile globale ale Facebook, cred experții în tehnologie.

Advertisement

Deși este departe de cea mai mare tranzacție pe care Facebook a făcut-o vreodată, achiziția Giphy – pentru 400 de milioane de dolari – ar putea fi prima înțelegere a companiei care va fi anulată de oficialii guvernamentali de când Facebook a început să fie privită ca un potențial pericol pe piața digitală, din cauza poziției sale tot mai dominante.

Facebook contestă concluziile autorităților de reglementare din Marea Britanie. Un purtător de cuvânt al gigantului tech a declarat că Facebook nu este de acord cu presupusele acuzații care i se aduc și că, în acest caz, lipsesc dovezile.

Prin urmare, Facebook nu consideră că periclitează concurența pe piața digitală.

„Această fuziune este în interesul oamenilor și al întreprinderilor din Marea Britanie – și din întreaga lume – care folosesc Giphy și serviciile noastre”, a spus purtătorul de cuvânt. „Vom continua să lucrăm cu CMA pentru a aborda concepția greșită conform căreia acordul dăunează concurenței.”

În anunțul inițial al tranzacției, Facebook a promis să acorde terților același nivel de acces la conținutul Giphy ca înainte.

 Sursa: playtech.ro
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending