Connect with us

BAZAR

Vinurile AVINCIS premiate de ghidul Gault & Millau

Published

on

 

Vinurile AVINCIS CUVÉE PETIT – Sauvignon Blanc 2016 și CRÂMPOȘIE SELECȚIONATĂ 2017 au fost premiate în cadrul galei de lansare a primului ghid de vinuri Gault&Millau România, ce conține clasamentul vinurilor românești pentru anul 2019. AVINCIS CUVÉE PETIT a câștigat titlul de cel mai bun Sauvignon Blanc, primind 89 de puncte din 100, iar CRÂMPOȘIA SELECȚIONATĂ AVINCIS a fost numită cel mai bun vin alb, cu 92 de puncte din 100.

AVINCIS CUVÉE PETIT este un Sauvignon Blanc ce provine din clona de calitate superioară din Europa de Vest. Potenţialul său de a crea un vin bun a fost realizat deplin, de peste un secol, în podgoria Drăgăşani. Culoarea este galben deschis, cu reflexii verzui. Vinul prezintă arome de ardei verde alături de agrişă coaptă, iar gustul său este puternic, cu aciditate ridicată şi cu o mineralitate specifică zonei Drăgăşani.

Crâmpoşia a fost prima dată cultivată pe colinele Rusidavei dacice și ale Rusidavei romane, vetrele podgoriei Drăgășani, care și-au câştigat o binemeritată faimă din vremea banilor Olteniei și până astăzi.  Crâmpoşia Selecţionată de la AVINCIS este un vin potrivit oricărei ocazii, cu o culoare galben, foarte luminos, cu discrete reflexii verzi. Are un buchet proaspăt și expresiv de pară și măr verde, iar gustul său este persistent și plin de viaţă, cu note citrice, însoţite de o plăcută mineralitate.

„Este o onoare să ne aflăm într-un timp atât de scurt, din nou, pe lista premianților! Săptămâna trecută am câștigat două medalii, de aur și de argint, pentru Negru de Drăgășani respectiv Vila Dobrușa Sauvignon Blanc, la International Wine Contest Bucharest, iar acum suntem plasați în topul vinurilor românești de către unul dintre cele mai faimoase ghiduri, Gault & Millau. Încununarea muncii noastre astfel nu poate decât să mă bucure și să îmi demonstreze că tradiția cramei, ambiția și puterea de muncă a tuturor celor implicați sunt atuurile AVINCIS, unde respectul față de calitate este primordial. Totodată, sunt foarte optimistă că interesul față de vinurile premium internaționale este în creștere. Mă bucură ideea că soiurile autohtone, precum Crâmpoșia, câștigă teren în fața celor exotice. Este o întoarcere spre tradițiile și istoria noastră”, a declarat Andreea Micu, asociat al Cramei AVINCIS.

AVINCIS demonstrează calitatea lucrului bine făcut, a pasiunii și a muncii realizate din suflet. Echipa de specialiști îmbină grija pentru vița de vie, arta și știința oenologică, loialitatea față de terroir și de tradițiile podgoriei, realizând game de vinuri premium pentru gusturile și inimile învingătorilor.

Prestigiosul ghid Gault & Millau, recunoscut în lumea gastronomică asemenea etichetei Michelin, a pornit anul acesta în România cu peste 1000 de sortimente de vinuri de la 80 de crame locale. În ghidul final au fost incluse peste 150 de vinuri de la 63 de crame, fiind alese pentru degustare vinurile reprezentative soiurilor lor. Notarea a fost realizată de către trei experți  – români și străini – maeștri somelieri.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Evenimente

Chef Scărlătescu organizează ediția de toamnă a Festivalului Scoicilor

Published

on

 

Toamna aceasta, chef Cătălin Scărlătescu își va relua locul la masa jurizării pentru cel mai nou sezon Chefi la cuțite, însă, până atunci, juratul are în plan să transforme ultimele zile de vară într-un adevărat ospăț culinar. Festivalul Scoicilor își redeschide porțile pentru a doua oară anul acesta, cu o ediție specială, de toamnă, iar gurmanzii sunt așteptați între 29 august și 1 septembrie în Piața Ovidiu din Constanța, la un nou festin gastronomic, sub marca consacrată a iubitului jurat.
”Festivalul Scoicilor rămâne cel mai drag eveniment pe care l-am făcut! Tocmai de aceea vreau să aduc din nou oamenii împreună, la final de vară, și sper ca toți constănțenii, dar și cei care au venit din cele mai îndepărtate colțuri ale țării la malul mării, să ne treacă pragul pentru un spectacol în bucate cu și despre scoici. Va fi o ediție extraordinară!”, a mărturisit chef Cătălin Scărlătescu.
Toți cei care nu pot rezista în fața midiilor pane, a tocănițelor din fructe de mare, a scoicilor sotate cu vin sau cu sos de roșii și pătrunjel, sunt așteptați în Piața Ovidiu, din centrul vechi al Constanței, acolo unde îl pot întâlni și pe chef Cătălin Scărlătescu, prezent în toate cele patru zile de festival.
Tot în această toamnă, juratul revine și la Chefi la cuțite, alături de bunii său colegi- Sorin Bontea și Florin Dumitrescu. Cel mai nou sezon al show-ului culinar de la Antena 1 va înteți competiția gustului atât între jurați, cât și între bucătarii aspiranți la cel de-al șaptelea titlu al show-ului culinar.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezintă „Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august la cinema

Published

on

 

În urma unui atentat asupra președintelui Statelor Unite (Morgan Freeman), acuzat de incident este garda lui de corp, agentul serviciilor secrete Mike Banning (Gerard Butler). După ce reușește să scape de autorități, agentul este dat în urmărire generală, astfel că trebuie să evite propria lui agenție și să fie cu un pas înaintea FBI-ului pentru a demasca adevărații autori ai atacului.

Disperat să își dovedească nevinovăția, Banning se bazează pe ajutorul unor aliați neașteptați pentru a-și proteja familia și a salva țara de pericolul iminent.

Gerard Butler revine pentru a treia oară în rolul celui mai eficient agent de Securitate în acțiunea Cod Roșu în Serviciile Secrete”, din 30 august, pe marile ecrane.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Film

Vertical Entertainment prezinta din 23 august pe marile ecrane ,,Bucataria Iadului”

Published

on

 

Povestea a trei femei curajoase, „Bucătăria Iadului” le prezintă pe Melissa McCarthy, Tiffany Haddish și Elisabeth Moss în rolurile a trei soții de mafioți arestați de FBI care, în anul 1978, luptă să își mențină poziția privilegiată in faimosul cartier american Hell’s Kitchen.

Rămase fără protecție și venituri stabile, doamnele decid să preia chestiunile mafiei irlandeze în propriile mâini – reușind să găsească aliați atât în gestionarea problemelor din cartier, cât și în eliminarea concurenței.

New Line Cinema, în asociere cu BRON Creative, prezintă o producție Michael De Luca filmul „Bucătăria Iadului” din 23 august pe marile ecrane.

Mai multe informații se găsesc pe pagina de oficială Facebook/VerticalEntertainment.

Galeria foto a filmului poate fi descărcată de AICI

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: