Connect with us

BAZAR

Violoncelistul Răzvan Suma la Palas Mall Iaşi în cadrul proiectului „Ascultă 5 minute de muzică clasică”

Avatar

Published

on

Radio România Muzical,  unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz, aduce, din nou, muzica clasică mai aproape de publicul zilelor noastre: între 1 şi 31 octombrie, 5 minute de muzică clasică pot fi ascultate în spaţii neconvenţionale din întreaga Românie: hipermarketuri, mall-uri,  librării, şcoli, muzee, graţie campaniei „Ascultă 5 minute de muzică clasică”.

Însă mai mult decât atât, în 7 octombrie, de la ora 19, muzica clasică va răsuna live la Palas Mall din Iaşi, o iniţiativă Radio România Muzical: binecunoscutul violoncelist Răzvan Suma, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio România, va interpreta Brahms alături de pianistul Josu Okinena. Este o modalitate inedită de a familiariza publicul larg cu muzica clasică şi totodată, o avanpremieră pentru recitalul pe care cei doi muzicieni îl vor susţine la Sala Caudella din Iaşi în 8 octombrie, ora 19.

Între 8 şi 29 octombrie, violoncelistul Răzvan Suma desfăşoară turneul „Vă place Brahms?”, interpretând în 13 oraşe din România, alături de pianistul spaniol Josu Okinena, cele două sonate pentru violoncel şi pian de Johannes Brahms.

În perioada următoare, şi alte recitaluri-surpriză susţinute de Răzvan Suma şi Josu Okinena vor avea loc în spaţii neconvenţionale, însă cu public numeros: în 9 octombrie, la Iulius Mall din Suceava, în 14 octombrie, la Iulius Mall din Timişoara şi în 16 octombrie, la Iulius Mall din Cluj.

„Ascultă 5 minute de muzică clasică” este o campanie iniţiată de Radio România Muzical cu scopul de a aduce muzica clasică cât mai aproape de publicul larg. Campania a ajuns la a şaptea ediţie, fiind primită cu succes şi mult interes de public la ediţiile precedente, desfăşurate de două ori pe an începând din 2010.

Principiul campaniei este simplu: difuzarea a cinci minute de muzică clasică, zilnic, în cât mai multe spaţii neconvenţionale, altele decât sălile de concert, acolo unde afluxul de public/vizitatori este cât mai mare. De asemenea, zilnic piesa zilei din campania „Ascultă 5 minute de muzică clasică” poate fi ascultată şi la Radio România Muzical, dar şi în reţeaua Radio România Regional.

Proiectul are ca principală ţintă familiarizarea, mai ales a publicului tânăr, cu sonorităţile muzicii clasice. Anul acesta, ca element de noutate, proiectul se bucură de o importantă dezvoltare graţie colaborării cu unităţi de învăţământ de pe întreg teritoriul României, ceea ce înseamnă că un număr considerabil dintre elevii României vor putea asculta muzică clasică în pauzele dintre ore sau la orele de dirigenţie sau muzică.

Mai multe informaţii despre această campanie pot fi accesate pe pagina www.romania-muzical.ro/5minute care găzduieşte, de asemenea, şi fişierele audio ale pieselor din proiect.

„Ascultă cinci minute de muzică clasică” este un proiect Radio România Muzical, iniţiat şi dezvoltat de Cristina Comandaşu.

Foto: Adi Stoicoviciu

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending