Connect with us

BAZAR

Violonistul român Răzvan Stoica, în semifinala Concursului “New Talent” de la Bratislava

Avatar

Published

on

Astăzi, 4 octombrie, de la ora 21:00, Radio România Muzical transmite în direct semifinala prestigiosului concurs “New Talent” de la Bratislava, în care evoluează şi violonistul român Răzvan Stoica, propus în această competiţie de Radio România Muzical.

În cazul în care violonistul Răzvan Stoica va ajunge în finala competiţiei, Radio România Muzical va transmite în direct şi acest concert, programat luni, 7 octombrie, de la ora 21:00. Comentator este Mihai Stănescu.

“New Talent” este cea mai importantă competiţie pentru tineri instrumentişti între 18 şi 28 de ani, derulată sub semnul Uniunii Europene de Radio. Anul acesta, în competiţie s-au înscris 23 de concurenţi, Răzvan Stoica fiind unul dintre cei 8 semifinalişti anunţaţi în 30 aprilie 2013. Violonistul Răzvan Stoica a fost propunerea Radio România Muzical, cu certe şanse de a deveni “Noul talent” al anului 2013.

Unicul post de radio românesc dedicat muzicii clasice îl recomandă pe Răzvan Stoica (26 ani) drept una dintre noile stele ale violonisticii româneşti. El a studiat la Liceul de muzică George Enescu din Bucureşti şi la Conservatorul Regal de Muzică din Amsterdam, la clasa binecunoscutului profesor Ilya Grubert. Are în palmares aproape 30 de premii naţionale şi internaţionale. Din 2009, Răzvan Stoica cântă pe o vioară Stradivarius din 1729, pe care a  câştigat-o la o competiţie desfăşurată la Salzburg, la care Răzvan a avut 170 de contracandidaţi.

Înregistrările propuse juriului concursului New Talent de la Bratislava au fost realizate de violonistul Răzvan Stoica în compania surorii sale, pianista Andreea Stoica, în studiourile Radio România (în februarie 2013) şi au fost difuzate la Radio România Muzical în 22 martie, în cadrul emisiunii “Interpreţi de ieri şi de azi”, ediţie arhivată la această adresă.

Oricine ascultă aceste înregistrări poate sesiza nivelul tehnic absolut excepţional al violonistului, căldura sunetului şi muzicalitatea lui ieşită din comun – calităţi ale unui artist de top la nivel internaţional.

Comentarii

comments

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending