Vivi Drăgan Vasile, poveşti despre 28 de ani de pasiune cinematografică - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Vivi Drăgan Vasile, poveşti despre 28 de ani de pasiune cinematografică

Published

on

Emisiunea „Ca-n filme” (Digi24) difuzează, în data de 22 decembrie, de la 16:20, un interviu amplu cu un specialist demn de toata admiraţia: Vivi Drăgan Vasile.

Este unul dintre puţinii directori de imagine de la noi, folosit cu încredere şi de vechea gardă, dar şi de noua generaţie.

Are plete de rebel, dar este clasic, a avut inspiraţia şi curajul să arate o altă faţă a Pieţei Universităţii în 1991, a semnat imaginea din „Moromeţii” şi, în plină eră a digitalului invaziv, se încăpăţânează să creadă în emoţia peliculei. Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai grei directori de imagine din Romania oferă „Interviu cu un cineast”.

Poate fi văzut pe platourile tuturor filmelor importante româneşti. Tudor Giurgiu, Radu Muntean, Stere Gulea sau Horaţiu Mălăele, cu toţii au lucrat cu el. El este Dom’ Profesor, tăticul tuturor tăticilor. Mereu neschimbat, deşi anii trec. Îmbrăcat într-o cămaşă întotdeauna largă, cu părul lung şi cu o nelipsită vestă plină de buzunare, Vivi Drăgan  este atent la toate detaliile filmării, dă sfaturi în stânga şi-n dreapta, iar cu el alături, orice regizor ştie că… filmul este în siguranţă.  Vivi Drăgan Vasile este director de imagine de 28 de ani, şi, încă de la început şi-a dorit filme fără mari pretenţii metafizice.

„Pentru mine filmul, filmarea, e un concediu, e o sărbătoare. Şi trebuie să fie aşa pentru toată echipa, ca să funcţioneze. Nu se poate veni la filmare ca la serviciu şi toată lumea trebuie să iubească cumva chestia asta sau trebuie să-i înveţi să o iubească. Îmi place să mă implic şi în scenariu, adică de multe ori, poate supăr câteodata orgoliile, vanităţile unui regizor, dar îmi place să spun ce cred şi ce nu cred. Îmi place de asemenea să stau după filmare la montaj, să am idei şi să încerc să zic şi eu ce cred. Deci sunt stilul de operator care se implică în film, mi se pare şi copilul meu într-un fel”, spune Vivi Drăgan Vasile.

În 1988, Stere Gulea se pregătea să filmeze „Moromeţii”. Nu se gândea la Vivi Drăgan ca operator şi nici la Luminiţa Gheorghiu pentru rolul Catrinei. Până la urmă, însă, ei au fost aleşii. A avut mâna bună. Ca dovadă că „Moromeţii” rămâne unul din cele mai puternice filme românesti.

Mai multe detalii despre filmul „Te iubesc, libertate” care se află şi acum pe o bobină de film şi interviul complet, îl puteţi urmări duminică 22 decembrie, de la ora 16.20, pe Digi24, în cadrul emisiunii „Ca-n filme”.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending