Connect with us

A-Z NEWS

Vladimir Putin vrea sa nationalizeze toate filmele si serialele din perioada sovietica

Published

on

Parlamentul din Rusia pregăteşte o lege prin care doreşte să naţionalizeze toate filmele şi serialele TV produse în epoca sovietică, care vor deveni disponibile, gratuit, pe internet, printr-o iniţiativă ce va afecta considerabil situaţia actuală a drepturilor de autor din această ţară.

Potrivit noului proiect de lege, analizat în prezent de Parlamentul rus, toate lungmetrajele, documentarele, filmele de animaţie şi serialele TV realizate în acea epocă vor intra în domeniul public şi folosirea lor nu va mai necesita achitarea unor taxe şi redevenţe, informează The Hollywood Reporter, citat de Agentia Mediafax.

Drepturile de autor asupra producţiilor cinematografice din era sovietică, finanţate de la bugetul de stat, sunt deţinute în prezent de companii private, însă acest fapt “încalcă balanţa legitimă dintre interesele statului, afacerile private şi societatea civilă”, se afirmă în nota explicativă care însoţeşte acest proiect de lege.

“Considerăm că toate filmele produse în era sovietică şi care au fost finanţate de la guvern trebuie să fie disponibile în mod gratuit pe internet“, a spus Alexei Kazakov, directorul comisiei pentru democraţie electronică din Duma de stat a Rusiei, camera inferioară a Parlamentului rus, citat de cotidianul Izvestia.

GALA PREMIILOR RADAR DE MEDIA, EDITIA PRIMAVARA 2014 va avea loc in data de 19 martie la Ambasad’Or Events & Leasure, eveniment inspired by PERONI. Detalii aici!

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Facebook Comments Box

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

id="ads-radardemediaro-sidebar">
Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending