vineri, martie 29, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
    AcasăUTILEVrei să dai la medicină? Atlasul Netter nu ar trebui să-ți lipsească...

    Vrei să dai la medicină? Atlasul Netter nu ar trebui să-ți lipsească de pe masa ta de studiu

    Te pregătești să dai la una dintre facultățile de medicină din România și vrei să fii sigur că ai la îndemână materialele de studiu potrivite? Îți spunem încă de la început că atlasul Netter nu ar trebui să lipsească în acest an, cel puțin, de pe masa ta de studiu. Iată câteva argumente care te vor convinge să te bazezi în procesul de învățare pe această colecție ilustrată și structurată de informații medicale.

     

    Ce conține Atlasul de anatomie Netter

     

    Considerat la ora actuală cel mai complex material didactic și autodidactic, Atlasul de anatomie Netter prezintă informații medicale de neegalat în detalii clare și surprinzător de exacte – văzute din perspectiva unui clinician.

     

    De la anatomia capului și gâtului, regiunea posterioară a trunchiului și măduva spinării, toracele, abdomenul, pelvisul şi perineul, membrul superior, membrul inferior și anatomia secțională, acest atlas conține sute de reprezentări medicale ilustrate manual de către remarcabilul clinician Frank H. Netter.

     

    Cu ce noutăți vine Netter în ediția a 5-a

     

    • În primul rând este important de știut că această variantă a atlasului (Netter ediția a 5 -a) a fost actualizată de o echipă de editori consultanţi condusă de John T. Hansen şi din care au făcut parte Brion Benninger, Jennifer K. Brueckner, Stephen W. Carmichael, Noelle A. Granger şi R. Shane Tubbs.

     

    • Noţiunile de anatomie au fost introduse în contextul imagisticii clinice – acesta fiind principalul scop al actualizării atlasului Netter (atât în versiunea lui tipărită, cât și în varianta digitală).
    • Au fost introduse și materiale noi, ceea ce a implicat adăugiri și din perspectiva ilustrațiilor și a terminologiilor. Pentru a menține claritatea informațiilor conținute de acest atlas, de adăugarea de noi imagini în această ediţie s-a ocupat tot un clinician – Carlos A. G. Machado – în timp ce echipa de editori consultanţi s-a raportat constant la Terminologia Anatomica pe care a utilizat-o ca bază pentru revizuirea nomenclaturii şi terminologiei.
    • Principalele modificări din această ediție se referă în special la reorganizarea ordinii planşelor. Aceste modificări au fost făcute cu scopul de a reda cu un grad mare de acurateţe metodele curente de predare a anatomiei în universitățile de medicină.
    • Au fost eliminate planșele care nu au mai fost considerate de actualitate.
    • Pentru o coerență mai mare și pentru simplificarea urmăririi ilustrațiilor medicale, s-a recurs și la reducerea etichetării unor imagini.
    • O parte din planșele existente în edițiile anterioare au fost actualizate cu scopul de a le alinia la viziunile contemporane asupra anatomiei

     

    La ce resurse online te poți conecta pentru și mai multă pregătire

     

    Varianta tipărită a atlasului de anatomie Netter nu este singura resursă de acest tip pe care te poți baza în pregătirea ta pentru examenul la medicină.

     

    “Atlasul de anatomie a omului” Netter  vine cu o versiune electronică de învățare – o compilație de informații text, ilustrații, conținut video, modele 3D și teste care funcționează ca un tot pentru a  oferi suport complet pe parcursul studiului.

     

    Accesând pagina de internet www. studentconsult.com vei găsi o mare parte din informațiile de pe www. Netteranatomy.com, plus o serie de alte resurse adiționale:

    • 250 de imagini clinice şi radiologice care prezintă atât aspectele anatomice normale cât şi pe cele patologice;
    • filme video create de Interact Elsevier;
    • produsul Netter’s 3D Interactive Anatomy (anatomie interactivă tridimensională),
    • module interactive de Disecţie de la Universitatea din North Carolina.

     

    Despre Frank H. Netter și cum a ajuns să facă ilustrație medicală

     

    Frank Henry Netter a fost un chirurg american pasionat de realizarea manuală de ilustrații medicale. Pornind de la această pasiune pentru ilustrație medicală apare și prima ediție a atlasului său de anatomie umană: „Capela Sixtină personală”. Acesta a fost publicat în anul 1989.

     

    A debutat profesional într-o direcție artistică – în timpul liceului obținând o bursă de studii la Academia Națională de Design. Cunoștințele acumulate aici și perseverența lui în domeniu l-au adus inițial într-o zonă comercială a designului, ajungând încă la începutul carierei sale să facă ilustrații pentru Saturday Evening Post și The New York Times. În ciuda succesului de care se bucura, părinții nu l-au susținut în pasiunea lui pentru desen, dorința lor fiind ca Netter să studieze medicina.

     

    Ilustratorul a răspuns pozitiv acestui îndemn, astfel că ajunge să studieze medicina la Universitatea din New York și să facă, ulterior, un internship pe chirurgie la Bellevue Hospital – fără a renunța vreodată cu adevărat la pasiunea lui inițială.

     

    Dorin Huntai- Redactor-Șef

    Editor-in-Chief, Founder, Owner | dorin.huntai@radardemedia.ro

    Dorin Huntai- Redactor-Șefhttps://www.radardemedia.ro
    Editor-in-Chief, Founder, Owner | dorin.huntai@radardemedia.ro
    ARTICOLE SIMILARE

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    - Advertisment -spot_img

    Articole recente