Aspectul fizic reprezintă pentru multe femei un aspect important al stimei și al încrederii în sine. O femeie care se simte bine în corpul său are mai multă încredere în forțele proprii, iar studiile au demonstrat că poate face față mai eficient provocărilor zilnice. Dacă și tu îți dorești să dai o formă armonioasă și plăcută sânilor tăi, citește în continuare și află care sunt primii pași pentru a avea corpul mult visat.
Alegerea echipei medicale
Experiența chirurgului și a echipei medicale face diferența între un rezultat bun și unul excelent. Alege o clinica de chirurgie estetica a cărei echipă medicală să fie pregătită din punct de vedere profesional. Întreabă cum a fost experiența altor pacienți, vorbește deschis cu aceștia și află care au fost provocările întâmpinate și dacă au fost mulțumiți de rezultatele obținute.
Tipurile de implant
În cadrul primei consultații vorbește deschis cu medicul și expune-i care sunt dorințele tale. Adresează-i toate întrebările și nelămuririle pe care le ai, astfel încât la finalul consultației să știi în ce constă procedura, care sunt beneficiile, riscurile, dar și ce opțiuni de pret silicoane există.
O altă parte importantă a primei discuții cu medicul constă în alegerea tipului de implant utilizat. În prezent, sunt 3 tipuri de implanturi:
- implanturi cu silicon;
- implanturi cu ser fiziologic;
- implanturi mixte (conțin silicon și ser fiziologic).
Alegerea tipului potrivit de implant este realizată împreună cu medicul, în funcție de nevoile și starea clinică medicală.
Incizia și amplasarea implantului
Operația de mamoplastie de augmentare poate fi realizată în mai multe moduri, în funcție de zona în care se efectuează incizia, dar și de modul de amplasare a implantului mamar. Astfel, există 4 tehnici de realizare a inciziei:
- incizia la nivelul șanțului submamar;
- incizia în jurul mamelonului;
- incizia transaxilară;
- incizia în jurul ombilicului.
În cele mai multe dintre situații, implantul mamar este poziționat sub mușchiul pectoral, unul dintre mușchii toracelui. Pot exista cazuri când medicul alege amplasarea implantului deasupra acestui mușchi.
Recuperarea postoperatorie
Recuperarea este un proces destul de lung, dar care nu este asociat cu disconfort sau durere. În primele 2-3 zile poți simți un ușor disconfort la nivelul sânilor, dar acesta dispare. Însă, este important a respecta indicațiile medicului pe perioada recuperării pentru ca rezultatul obținut să fie cel așteptat.
Printre cele mai utile recomandări pentru o recuperare de succes se află:
- evitarea mișcărilor bruște și ample ale brațului;
- evitarea ridicării brațului deasupra capului;
- evitarea traumatismelor la nivelul sânilor;
- evitarea ridicării greutăților peste 3 kilograme;
- dormitul pe spate (nu pe o parte);
- purtarea unei bustiere speciale ziua și noaptea.
Riscurile operației
Ca orice intervenție chirurgicală, și operație de mărire a sânilor este asociată cu unele riscuri. Deși apar la puține paciente, acestea există. Cele mai frecvente complicații post-operatorii sunt:
- seromul (acumularea de lichid seros);
- hematomul (acumulare de sânge);
- dehiscența (desfacerea suturii);
- infecția;
- cicatricile hipertrofe (roșiatice și cu aspect în relief );
- contractura capsulară (formarea țesutului cicatricial în jurul implantului).
Operația pentru mărirea sânilor este o decizie importantă pentru orice femeie. Alege un medic estetician cu experiență și adresează-i toate întrebările pe care le ai în cadrul primei consultații. Asigură-te că înțelegi în ce constă fiecare etapă și iei o decizie informată. La finalul zilei, cel mai important este să te simți împlinită și frumoasă.
Sursa foto: Freepik