Connect with us

BUSINESS

Vreti sa scapati de panza de apa freatica? Folositi pompe de epuisment de la General Eurogrup Utilaje!

Published

on

 

Orice inginer constructor stie ca pentru lucrarile de excavatie cel mai mare dusman este panza de apa freatica. Uneori, adamcimea acesteia este foarte mica, iar executia fundatiei unei cladiri sau al unui pilon de pod ar putea fi iremediabil compromisa… daca nu ar exista pompe epuisment !

Atunci cand este transpus in practica proiect de anvergura, munca pe santier este foarte mult usurata daca utilajele utilizate sunt de calitate si, mai ales, adecvate scopului. Pasionatii de istoria transportului bucurestean isi amintesc, de exemplu, de perioada cand Magistrala 1 de Metrou a fost prelungita inspre est, pe Bulevadrul Camil Ressu şi mai departe. Din cauza panzei de apa freatica foarte ridicata, inginerii constructori de atunci au recurs la o solutie foarte incomoda: au inghetat solul, care a capatat astfel o duritate similara cu cea a betonului, fapt care a ingreunat munca utilajelor de forat galerii (TBM, acronimul expresiei anglo-saxone „Tunnel Boring Machine”) si a muncitorilor care le deserveau. Astazi, solutia preferata de inginerii constructori din intreaga lume este folosirea pompelor de epuisment (dewatering pumps, in limba engleza), care permit scaderea panzei de apa freatica si efectuarea lucrarilor de constructii cu fundare directa, in uscat, chiar si atunci cand acestea se executa sub nivelul stratului acvifer. Este inutil de precizat faptul ca, atunci cand sunt folosite pompe de epuisement, costul lucrarilor este mult mai mic decat in cazul altor metode, cum ar fi cea amintita mai sus, de exemplu.

In ultimii ani, sistemele de epuisment au cunoscut o dezvoltare spectaculoasa, fiind utilizate atat in sectorul industrial cat si in cel de constructii si, mai nou, in lucrari de regenerare ambientala. Acestea sunt necesare in acele zone in care nivelul panzei de ape freatice este prea ridicat. Acest nivel poate fi coborat prin lucrari de asecare, cum se mai numesc forajele de epuisment de acest tip, la care este adeseori necesara si folosirea unor pompe submersibile, care, de cele mai multe ori, trebuie sa functioneze in continuu. Daca insa dupa cateva zile de pompare continua nu se observa imbunatatiri substantiale, atunci este necesara inlocuirea pompelor de epuisment cu altele, care au debite si putere mai mare. Aceasta operatie trebuie insa facuta cu foarte mare grija, pentru ca exista riscul ca, in cazul opririi pompelor, intrega incinta (sau intreaga excavatie) sa se inunde. Acestea nu sunt singurele masuri de precautie care trebuiesc luate. Nu trebuie uitat faptul ca nu exista  un mai mare dusman al pompelor decat nisipul, care le poate distruge – si atunci reapare pericolul de inundatie. De asemenea, este foarte important ca toate conductele de refulare si cablurile electrice sa fie in zone cat mai ferite, pentru a nu fi distruse in timpul lucrarilor de asecare.

Daca doriti pompe de epuisement de calitate si consultanta, cea mai buna optiune este sa va adresati companiei General Eurogrup Utilaje, care va pune la dispozitie utilaje de calitate, fabricate in Germania. Mai exact, este vorba de pompe de epuisment cu filtre aciculare, sunt in asa fel concepute incat pot functiona 24 de ore din 24, zile si saptamani in sir. Sistemele oferite de General Eurogrup Utilaje sunt compuse din pompe de vid care scot apa din sol cu ajutorul unor filtre aciculare (cartuse filtrante) introduse in sol, la un metru sub cota sapaturii. Pentru adancimi mai mari este necesara etajarea filtrelor.

Daca doriti informatii suplimentare, va puteti fie deplasa la sediul firmei, care este pe Strada Vigoniei nr. 2B, sector 5, Bucuresti, fie sa dati un telefon la numerele +40727875546 si +40732136546 (pentru service) sau puteti trimite un e-mail pe adresa office@eurogrup-utilaje.ro.

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BUSINESS

Ai fobie de dentisti? Iata cum sa o depasesti si sa alegi clinica stomatologica potrivita pentru tine!

Published

on

 

Ti s-a intamplat vreodata sa iti fie frica de dentisti? Poate cei mici sunt speriati cand vine vorba de vizita la o clinica stomatologica, insa atat tu, cat si copiii tai, trebuie sa depasiti aceste fobii, deoarece controalele de rutina sunt esentiale pentru pastrarea unei igiene orale optime.

Nu te ingrijora, nu esti singurul care trece prin astfel de experiente! Celor mai multe persoane le este frica sa se prezinte la o clinica stomatologica, chiar daca au avut parte doar de experiente pozitive. In acest articol, vom vorbi despre cele mai des intalnite cinci fobii, precum si felul in care le poti depasi!

 

  1. Frica de ace

 

Aceasta fobie nu se restrange doar la pacientii clinicilor stomatologice. 1 din 5 persoane au frica de ace in momentul intalnirii cu un cadru medical. Asigura-te ca atat tu, cat si medicul sunteti constienti de acest lucru. Cei mai multi dentisti sunt familiarizati cu aceste anxietati si vor sti cum sa te ajute. In plus, te poate ajuta si sa stii ca, in prezent, exista multe geluri sau spray-uri anestezice locale, care sunt foarte eficiente in amortirea completa a zonei respective.

 

  1. Frica de aparatura specifica

 

Unele persoane pot avea o fobie fata de aparatura prezenta intr-o clinica stomatologica. Aceasta frica poate fi declansata foarte usor, doar la auzul zgomotului produs de un burghiu. Cu toate acestea, nu trebuie sa iti faci griji. In calitate de pacient la o clinica stomatologica experimentata, vei fi anesteziat si nu vei simti durere, ci doar o usoara presiune sau vibratie. In cazul in care si acestea te deranjeaza, ia-ti cu tine o pereche de casti si da drumul la muzica ta preferata, pentru a te calma si a-ti distrage atentia.

 

  1. Frica de durere

 

In cazul in care ai avut parte de experiente neplacute, se poate declansa o fobie fata de durerea resimtita in timpul tratamentului. De asemenea, este posibil ca aceasta fobie sa dea nastere unei anumite tensiuni, care te va face si mai sensibil la durere. Cu toate acestea, atat echipamentele de lucru, cat si abordarea medicilor s-a schimbat mult in ultimii ani, pentru ca tu sa ai parte de o experienta relaxanta si nedureroasa. Astfel, exista multi factori care te pot ajuta sa iti depasesti aceasta fobie, precum gelurile anestezice, dar poti purta si o discutie in prealabil cu personalul de la clinica stomatologica, in care iti expui aceste frici.

 

  1. Jena cauzata de propriile afectiuni

 

O mare parte din persoanele cu afectiuni dentare se pot simti jenate sa viziteze o clinica stomatologica, din cauza problemelor cu care se confrunta sau a igienei orale precare. Cu toate acestea, nu trebuie sa iti faci griji, ci sa iti amintesti ca medicii dentisti au de-a face cu aceste afectiuni zilnic. Relaxeaza-te, este treaba lor sa asigure persoanelor tratamentul necesar. Pentru a trece peste aceasta fobie, cel mai indicat pas este sa ai o convorbire cu medicul de la clinica stomatologica, explicandu-i despre aceasta jena, dar asigurandu-l ca ai nevoie de ajutorul lui pentru tratament. De asemenea, daca ai alte asemenea fobii, mentioneaza-le in prealabil, astfel incat, odata ce te prezinti la clinica stomatologica, discutia dintre tine si medic sa fie mult mai degajata si naturala.

 

  1. Fobia cauzata de anestezii

 

De regula, persoanele care sufera de acest tip de fobie se impart in doua categorii:

  • cei care cred ca anestezia nu va functiona si ca vor resimti durerea;
  • si cei care cred ca va functiona atat de bine incat vor pierde controlul asupra propriului corp. Aceasta frica poate duce la fobii secundare, precum teama de a se sufoca, ineca sau a nu putea inghiti.

Este important de stiut ca, pentru dintii prezenti pe maxilar (cei superiori), anestezia se face de regula individual, adica pentru fiecare dinte afectat in parte. Pentru dintii inferiori, uneori vei simti ca obrazul sau limba sunt umflate, insa aceasta este doar o senzatie, iar functia acestora nu se pierde.

Pentru a trece cu succes peste aceste fobii, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa identifici tipul de anxietate. Odata ce stii care este problema, poti incepe sa cauti si rezolvarea. Al doilea lucru (si poate cel mai important) este sa alegi un cabinet cu experienta, care dispune de personal profesionist si empatic, orientat catre pacient, precum clinica stomatologica Dental Excellence, care ofera servicii de calitate, alaturi de tratamente nedureroase si cat mai putin invazive!

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Ce trebuie stiut inainte de a aplica la un job in Germania?

Published

on

 

Indiferent de domeniul sau locul de munca la care se aplica trebuie stiut daca la acel loc de munca se interactioneaza cu cetatenii tarii.

De exemplu pentru un ospatar in Germania ce va lucra intr-un restaurant cu specific german este imposibil sa lucreze fara cunostinte de limba germana.

Un alt exemplu unde se poate lucra avand doar cunostinte de limba engleza este jobul de bucatar in Germania, neavand contact cu publicul, limba germana nu este obligatorie.

Aceste exemple sunt aplicabile doar daca angajatorii nu impun alte reguli sau cerinte.

Trebuie stiut ca cel mai important lucru este sa cunoasteti limba germana minim A2 indiferent de locul de munca dorit. De ce? Pentru ca acest lucru aduce multe avantaje profesionale, financiare si va puteti descurca in toate situatiile pe care le intalniti muncind pe teritoriul altei tari.

 

Ce locuri de munca sunt disponibile in turismul din Germania?

Locurile de munca difera de la un complex hotelier la altul in functie de activitatile si serviciile oferite turistilor. Joburile pot fi de la bucatar, ospatar, barman, personal pentru curatenie pana la administratori de cladiri sau personal calificat in domeniul zootehniei pentru complexele cu atractii turisitice animale.

 

Cum ma pot angaja?

Metodele de angajare pot fi directe sau prin firme de recutare.

Aici intervine avantajul cunostintelor de limba germana. De ce? Pentru ca avand cunostinte de limba germana puteti aplica direct la angajatori si sustine interview-ul direct cu ei.

O alta metoda foarte des intalnita la care majoritatea angajatorilor apeleaza, sunt firmele de recrutare. O astfel de firma este MedialJob si reprezinta peste 300 de angajatori din Germania prin recrutarea de personal in multiple domenii de activitate.

Confuzia cel mai des intalnita este ca firmele de recrutare sunt confundate cu angajatorii sau firme intermediare, lucruri total diferite.

Firmele de recutare ofera servicii de preselectare si interview-are a candidatilor, iar angajarea si contractul de munca se face cu angajatorul pentru jobul la care s-a aplicat.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Cum aplic pentru un post de asistent medical in Germania?

Published

on

 

Avand in vedere exodul asistentilor medicali in strainatate, multe persoane pleaca fara a tine cont de cateva aspecte aplicabile pe teritoriul Germaniei.

Primul aspect important este ca un asistent medical in Germania fara recunoasterea profesionala nu poate munci fara restrictii si neconditionat in aceasta tara, mai exact fara recunoastere se poate munci pe postul de infirmier.

Al doilea aspect important este ca recunoasterea profesionala nu se poate obtine fara cunostinte de limba germana la nivel B2 si certificatul lingvistic obtinut in urma examenului de nivel.

Ca o scurta concluzie, asistentii medicali generalisti care au constinte de limba germana la nivel de A2 si nu au recunoasterea germana pot munci doar pe posturile de infirmieri, iar cei cu recunoastere pot munci pe postul de asistent medical cu functii depline.

 

Cum pot face cursuri de limba germana?

MedialJob impreuna cu centrele medicale din Germania pune la dispozitie cursuri subventionate pentru asistentii medicali ce isi doresc o cariera recunoscuta in Germania.

Mai concret orice absolvent de scoala postliceala sau orice asistent medical cu experienta poate sustine cursuri de germana subventionate pana la nivelul A2 sau B2. Indiferent de modulul ales cursurile asigura locuri de munca in Germania pe posturile de infirmier sau asistent medical, inca de la inscriere.

Cursurile de germana se tin in Bucuresti, Timisioara, Sibiu, dar si online pentru cei care nu pot veni in salile de curs.

Este recomandat ca orice asistent care doreste sa munceasca in Germania sa aiba recunoasterea profesionala. De ce? Pentru ca oportunitatile sunt nelimitate din punct de vedere financiar si profesional.

Asistentii medicali care vor sa plece mai repede indiferent de motive si cunosc germana la nivel A2 pot continua cursurile pana la nivelul B2 la angajatorii parteneri MedialJob. Tot acolo au suport gratuit de integrare si pentru documentatia necesara recunoasterii profesionale.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending