joi, februarie 29, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăINTERVIU“Zâmbetul este un lucru serios!” interviu in exclusivitate pentru Radar de Media...

  “Zâmbetul este un lucru serios!” interviu in exclusivitate pentru Radar de Media – Alin Udeanu –

  Alin Udeanu, este medic stomatolog a absolvit facultatea de Medicina Dentara din cadrul Universității Titu Maiorescu din Bucuresti.

  După aceea a plecat in Italia unde a urmat cursuri intensive (teoretice și practice) de implantologie clasica și avansată.( avansată pentru ca a învățat când și cum se utilizează Implanturile denumite “speciale”, atunci când nu mai putem utiliza Implanturile tradiționale).

  Prima clinica a deschis-o in Dragasani, orașul lui natal și după 4 ani a deschis clinica in Bucuresti.

  A urmat cursuri acreditate de formare profesională pentru a putea deveni formator și lector pentru anumite branduri de implanturi.

  A susținut cursuri pentru medici de inițiere in implantologie, cursuri One to One , atât din România cât și din străinătate. Practica lui zilnică este focusată după cum v-ați dat seama, in implantologia orală.

  Nechifor Petrut: De cand imbratisati aceasta meserie?

  Alin Udeanu: Am devenit medic, in urma cu 7 ani. Dau timpul înapoi și realizez ca am avut curajul de a profesa in cabinet, încă din prima zi când am absolvit facultatea. Eram entuziasmat de partea de chirurgie din Stomatologie și imediat am plecat in Italia pentru a urma cursuri intensive de implantologie. Acolo am avut norocul sa-l cunosc pe Dr Enrico Marcon, cel care avea sa-mi devină adevărat mentor. De atunci, practica mea zilnică are ca baza “implantologia orală”.

  Nechifor Petrut: Ce va facut sa alegeti acest drum in viata?

  Alin Udeanu: Buna întrebarea dvs! 😊 Am tot răspuns la aceasta întrebare, însă ma bucur întotdeauna când am prilejul de a-mi aduce aminte de cum am luat acest drum. Era sezonul de fotbal 2006-2007, iar eu jucam fotbal la RM Valcea. In acea perioada , mergeam la un medic stomatolog, pentru a-mi rezolva anumite probleme dentare. Ne luptam la promovare in liga I, ( noi eram în liga a II a ) , însă in ultima etapa am ratat șansa de a promova. Atât de mult am fost dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat, încât m-am lăsat de fotbal. Când tatăl meu m-a întrebat ce am sa fac de acum încolo, eu i-am răspuns: “Ma fac medic stomatolog”. Și asta am făcut! 😊

  Nechifor Petrut: Cand ati avut primul contact cu un pacient si ce reactie ati avut?

  Alin Udeanu: Pacienți am avut încă din facultate și da, chiar a fost un episod destul de Funny. Eram in anul IV de facultate și aveam ora practica de chirurgie. Țin minte ca am întârziat la acea ora, aproximativ 25 de minute. Eram un tip foarte glumeț și am intrat in sală, salutând colegii și pe doamna profesor cu un citat din filmul
  românesc: “Astă seara dansam in familie!”. M-am blocat puțin, deoarece nimeni nu a ras la gluma mea și am înțeles de ce, in următoarele 10 min. Pe hol, ne așteptau 10 pacienți și doamna profesor tocmai ii întrebase pe colegii mei care sunt reperele pentru anumite tipuri de anestezie. Și toți se bâlbâiau. A pus o întrebare, când am intrat și eu: Cine face anestezie??? Văzând ca nimeni nu își asuma, m-am
  Ridicat și am zis: Eu!
  M-a întrebat dacă Stiu reperele pentru anestezia la Spina spix și eu i-am răspuns: Doamna profesor, dvs ați întrebat cine face anestezie, nu cine știe reperele. Și tocmai atunci am
  Făcut-o sa zâmbească. Am făcut anestezia și imediat am sunat-o pe mama, sa ma laud. Eram transpirat tot! 😊

  Nechifor Petrut: Au fost obstacole in cariera dumneavoastra si care au fost acestea?

  Alin Udeanu: Obstacole au fost încă din facultate. Sunt si acum si cu siguranța vor mai exista. In facultate , aveai probleme cu examenele. Dupa ce termini facultatea, altele sunt obstacolele. Fie de natura financiară atunci când vrei sa îți deschizi o clinica, fie ulterior când vrei sa te dezvolți. Cred ca in fiecare zi întâmpinam dificultăți si important este sa găsim întotdeauna soluții!

  Nechifor Petrut: Cum este o zi normala din viata dumneavoastra?

  Alin Udeanu: Ele diferă. Pot sa ma trezesc la 06:00, sa beau o cafea , sa ma pregătesc si sa merg la clinica, unde ma apuc de treaba, însă pot si sa merg in prima parte a zilei pe la bănci sau la alte discuții si in a doua parte a zilei sa ajung la clinica, pentru activitate.

  Nechifor Petrut: Ca medic de specialitate ne puteti da o definitie a zambetului in viziunea dumneavoastra ?

  Alin Udeanu: Notati, va rog! 😊
  “Zâmbetul este un lucru serios!” …acesta este motto-ul clinicii noastre. Dinții, trebuie sa fie in primul rând SĂNĂTOȘI si abia ulterior ne interesează cât sunt de frumoși.

  Nechifor Petrut: Un sfat pentru cititorii Radar de Media in incheierea mini interviului avut cu dumneavoastra.

  Alin Udeanu: Sfatul meu principal este acela de a merge la medicul dentist , periodic. Sa-si găsească in primul rând echipa de medici cu care sa rezoneze, cu care sa simtă o chimie si sa nu amâne niciodată micile semnale pe care le primesc de la dantura. Un zâmbet sănătos si frumos, face ca orice om sa aibă încrederea de sine crescută! 🤗

  Pana data viitoare cand vom avea intrebari pentru un alt specialist in ale vietii, nuuitati sa zambiti frumos.

  Toate bune – Nechifor Petrut –

  Petrut Nechifor - Reporter

  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente