Connect with us

Cultura

Zenobistele: cartea care îți arată cum să ai succes, regăsindu-ți feminitatea.

Published

on

Foto credit: Luisa Ene
Reclame

Ce este feminitatea și în ce constă forța unei femei?

Pot ele supraviețui împreună?

Află răspunsurile de la femei cunoscute din România, precum Nora Iuga, Gilda Comârzan, Petronela Rotar, ALUZIVA, Camelia Cavadia și multe altele.

Autoarea cărții, Cristiana Pantici, a pornit în căutarea răspunsurilor la aceste întrebări și a stat de vorbă cu 27 de femei de succes din România, cunoscute publicului larg – scriitoare, jurnaliste, artiste, antreprenoare, profesoare, actrițe, influencerițe.

Femeile ale căror povești le puteți descoperi în cartea Zenobistele vorbesc cu sinceritate despre ce înseamnă pentru ele puterea, libertatea și cum a reușit fiecare să atingă succesul, indiferent de câte obstacole au avut de întâmpinat.

Între copertele cărții le puteți descoperi pe: Zara Serinella, Gilda Comârzan, ALUZIVA, Melinda Teohari, Petronela Rotar, Daria Jane, Oana Maria Zaharia, Simina Cernat, Anca Dumitrescu, Bogdana Goea, Maria Popovici, Marilu Dobrescu, Rusanda Davideanu, Camelia Cavadia, Layal Murad, Ligia Pârvulescu, Anca Maria Ciofîrlă, Lorena Șerban, Adina Foldager, Bianca Adam, Ligia-Verkin Keșișian, Anastasia Gavrilovici, Raisa Beicu, Luisa Ene, Andreea Rusu, Ada Galeș și Nora Iuga.

Nora Iuga: „O femeie nu se pierde niciodată.”

Cristiana Pantici este PR-ul editurii Hyperliteratura și freelance jurnalist la Vice România. Autoarea te invită într-o călătorie emoționantă a descoperirii și transformării unor fetițe în adevărate femei care și-au pus amprenta în tot ceea ce au realizat. Aceasta nu este o carte cu sau despre vedete mondene, cu conturi de Instagram perfecte și citate motivaționale de duzină, ci ne aduce o serie de povești sincere despre situații dificile și alegeri, temeri și curaj, traume și vindecări, pierderi și regăsiri, dezamăgiri și împliniri.

Este o carte despre frumusețea imperfecțiunilor, greutățile acceptărilor și metamorfozarea abuzurilor în puteri speciale.

Cartea începe cu introducerea autoarei care declară: pe tot parcursul călătoriei către mine, am căutat să citesc povești ale femeilor care au reușit. Am citit aproape toate tradecerile. De la „Femei care aleargă cu lupii” până la „Femeie în punctul zero”, zeci de autobiografii și jurnale. Toxicitatea modelelor siliconate și superficiale care apar peste tot a devenit deranjantă. Am început să simt nevoia de a vedea figuri feminine naturale care să inspire.

Din păcate, am sesizat că pe piața de carte nu există niciun titlu de acest gen, nicio poveste a unei femei din România care a reușit, care se simte împlinită. Am fost învățată ca atunci când îmi lipsește ceva, să construiesc singură.

Nu în ultimul rând, este și cartea TA, datorită exercițiilor de introspecție și creative writing inspirate din biografiile fiecărei zenobiste, prin care îți vei da seama cât de puternică ești la rândul tău. Exercițiile poartă semnătura reputatului scriitor Andrei Ruse, cunoscut pentru romane best-seller precum „Soni”, „Dilăr pentru o zi” și „Zaraza” și cea mai recentă carte a sa „Cartea Blestemelor”.

Poveștile sunt însoțite de portretele femeilor realizate în cărbune de pictorul Mihai Glodeanu. De asemenea, fiecare cititoare se poate bucura și își poate personaliza exemplarul ei cu copertă cartonată, de lux, începând să rezolve exercițiile propuse în paginile de note și observații de la finalul cărții.

A început campania de precomenzi la cartea Zenobistele, semnată de Cristiana Pantici. O puteți achiziționa începând de astăzi până pe 20 iunie cu 20% reducere și autograf de pe site-ul Cărturești.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending