Zestrea României din Patrimoniul UNESCO adusă în lumina reflectoarelor - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

Zestrea României din Patrimoniul UNESCO adusă în lumina reflectoarelor

Published

on

             Duminică, 18 octombrie 2020, pe Trinitas TV, de la orele 20.30 are loc lansarea proiectului cultural Artă și Patrimoniu, prin difuzarea primei ediții dintr-o serie de 48 de episoade. Spații sacre ale României, unice în lume, care se află și în patrimoniul mondial UNESCO, vor fi „personajele principale” din documentar.

 

Proiectul cultural „Artă și Patrimoniu” este realizat de Primăria Capitalei, prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, în parteneriat cu Trinitas TV, Asociația Culturală „ArtHalle”, Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Comisia Națională a României pentru UNESCO și Institutul Cultural Român.

„Este un prilej excelent de a aduce în centrul atenției frumusețile și bogățiile țării, vestigiile arheologice, lăcașurile de cult și siturile românești incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO”, a declarat Alexandra Dobre, Director General Centrul pentru Seniori al Municipiului București. „Sunt moșteniri culturale și istorice pe care le-am primit de la înaintașii noștri și pe care avem datoria să le păstrăm și să le promovăm. Vom realiza și un film documentar de prezentare a acestor comori ale României care va include secvențe reprezentative din emisiune și care va fi difuzat la sediile ICR și la Ambasadele României de pretutindeni. Dorim să suplinim nevoile culturale ale persoanelor de vârsta a treia și să le aducem raze de speranță și momente de bucurie”.

 

Emisiunea este moderată de Nicoleta Zagura, expert UNESCO în Educaţie Artistică pentru Patrimoniu, inițatoare a acestui proiect cultural, prin Asociația Culturală „ArtHalle”. Artă și Patrimoniu” are un scop educațional, informativ și de popularizare a obiectivelor patrimoniului cultural din România. Este conceput ca un curs de istorie a artei pe înțelesul tuturor și ilustrează prin imagini grăitoare călătoriile virtuale în spațiile sacre din România, iar subiectele descrise și povestite în aceste lecții și călătorii se vor regăsi pe site-ul și pagina de FB a CSMB. Nu în ultimul rând, unul dintre scopurile proiectului este digitalizarea imaginilor obiectivelor patrimoniului cultural de importanță națională, regională și universală, pentru a servi ca material de cercetare generațiilor viitoare”, a spus Nicoleta Zagura.

În cele 48 de episoade sunt prezentate monumente din Nordul Moldovei, din Maramureș și din Oltenia: mănăstirile și bisericile Arbore, Pătrăuți, Voroneț, Probota, Sucevița, Moldovița, Bârsana, Rogoz, Ieud Deal, Budești, Desești și Hurezi, satele cu biserici fortificate din Transilvania și bisericile de lemn din Maramureș.

 

Advertisement

Fiecare episod „Artă și Patrimoniu” va avea durata de 25 de minute și va fi difuzat săptămânal la Trinitas TV, propunând câte o călătorie fascinantă prin siturile UNESCO din România.

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending