Connect with us

Life Style

Ziua Europei reflectata de TVR 3

Published

on

Reclame

Sâmbătă, 9 mai, de ziua Europei, sub arcada Arcului de Triumf, se va desfăşura un spectacol-festiv în care ţările Europei vor fi reprezentate de tablouri alegorice realizate de balerini, drapele şi imagini din toate capitalele, TVR 3 urmând a transmite în direct acest eveniment.ziua europei 9 mai

Locul nu a fost ales întâmplător, Arcul de Triumf fiind un simbol al victoriei, o victorie a păcii asupra neînţelegerilor care au zbuciumat continentul de-a lungul timpului.

Formaţia Distincto, Vlad Miriţă şi Felicia Filip vor fi artiştii care vor susţine recitaluri muzicale. Nu vor lipsi artificiile, grafica şi efectele luminoase!

Spectacolul începe la ora 21, iar dacă nu aveţi cum să ajungeţi la Arcul de Triumf, TVR3 şi TVR Internaţional vor transmite în direct, pentru dumneavoastră tot evenimentul.

Pe 9 mai 1950, Robert Schuman şi-a prezentat propunerea pentru o Europă Unită, indispensabilă pentru menţinerea bunelor relaţii şi a păcii între ţări. Această propunere, cunoscută sub numele: „Declaraţia lui Schuman” este considerată începutul a ceea ce, astăzi, este Uniunea Europeană. Ziua de 9 mai a devenit Ziua Europei şi alături de steag, imn, moneda euro şi moto-ul: „unitate în diversitate”, reprezintă un simbol al identităţii politice a Uniunii Europene.

În fiecare an, de Ziua Europei, au loc festivităţi care au ca scop apropierea dintre cetăţenii diferitelor naţiuni ale Europei, arătând lumii întregi că forţa Uniunii Europene stă tocmai în uriaşa diversitate a culturilor şi valorilor naţionale ale ţărilor Uniunii.

www.tvr.ro

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending