Connect with us

Evenimente

Ziua Maghiară la TIFF 2011 – un program eclectic şi intens

Avatar

Published

on

Ziua Maghiară, programată în acest an pentru ziua de miercuri, 8 iunie, aduce în 2011 la Cluj-Napoca şase dintre cele mai de succes filme maghiare ale ultimului an, precum şi cea mai apreciată producţie maghiară de scurtmetraj a momentului.

Programat la Cinema Florin Piersic, la ora 17:30, Calul din Torino (Ungaria-Franţa-Germania-Elveţia), mult-discutatul film al lui Béla Tarr răsplătit cu Marele Premiu al Juriului şi Premiul FIPRESCI în Competiţia Oficială a ediţiei 2011 a Festivalului de Film de la Berlin,  este „capul de afiş” al selecţiei din acest an. Scenariul peliculei este inspirat de o întâmplare adevărată din viaţa filozofului german Friedriech Nietzche, care a protejat la un moment dat un cal de biciul stăpânului său. Lungmetrajul explorează viaţa stăpânului, a fiicei sale şi chiar a calului. Sound designerul Gábor Erdélyi le dă întâlnire spectatorilor după proiecţie, pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Clujul şi producţia cinematografică locală ocupă un loc special în programul Zilei Maghiare: un adevărat fenomen pentru comunitatea cinefilă maghiară din Transilvania, Antigona –adică „hai să filmăm în Ardeal!” (r. Jakab-Benke Nándor, România-Ungaria, 2010), un film independent, produs în sistem de „gherilă” care spune povestea unui grup de tineri cineaşti din Cluj, condus de un regizor din Ungaria, care îşi propune să filmeze un lungmetraj adaptat după tragedia antică Antigona, în Cheile Turenilor. La Cinema Arta, de la ora 14:30, publicul festivalului va putea urmări îndrăzneţul lungmetraj în prezenţa întregii echipe.

Mănăştur Open Air găzduieşte, de la ora 22:00, în prezenţa actorului Attila Árpa, proiecţia comediei maghiare a anului trecut, Czukor Show (r. Tamás Dömötör, Ungaria-Suedia, 2010). Spectatorii prezenţi vor recunoaşte trimiteri la multe dintre emisiunile de divertisment contemporane, începând chiar cu premisa poveştii: un bărbat de la ţară este invitat într-un show de televiziune la cererea surorii sale, pe care n-a mai văzut-o de şase ani. Ea a decis să-şi aducă familia în faţa camerelor de luat vederi. Emoţiile îi copleşesc pe protagonişti şi două tragedii se dezvăluie în acelaşi timp: un triunghi amoros, dar şi mai marea dramă a exploatării problemelor personale de către media.

Proiecţie-eveniment la TIFF: două dintre cele mai bine cotate filme ale momentului Copiii dragonului verde / Children of the Green Dragon (r. Bence Miklauzic) şi scurtmetrajul arătat la Cluj direct după premiera mondială din cadrul Quinzaine des Realisateurs la Festivalul de la Cannes 2011, Fiara / Beast (r. Attila Till) rulează împreună la Cinema Arta, de la ora 12:00. Lungmetrajul lui Bence Miklauzic va fi, cu siguranţă, pe gustul celor care au apreciat filmul de debut al lui Marian Crişan, Morgen. Pelicula îl are în prim-plan pe Máté, un agent imobiliar divorţat şi singuratic, care primeşte de la şeful său sarcina să vândă un depozit din suburbii. Depozitul este închiriat de un grup de chinezi care-şi ţine acolo bunurile mai mult sau mai puţin legal importate. Miile de cutii sunt păzite de un chinez, Wu, care şi trăieşte în depozit. Apropierea forţată îi va face pe cei doi bărbaţi singuri pe lume să lege o surprinzătoare prietenie. Regizorul filmului Fiara, Attila Till, şi protagonistul Szabolcs Thuróczy vor fi prezenţi la finalul proiecţiei de la Cinema Arta pentru a discuta despre scurtmetrajul lor, un film puternic şi dur: povestea unui fermier maghiar nu prea bogat, care domneşte asupra soţiei, copiilor şi a sclavului său “angajat”. Izolat de lume într-o fermă din câmpie, încearcă să se menţină la înălţimea unor standarde familiale bazate pe tradiţii rigide. În relaţiile dintre personaje, drumul către un deznodămând tragic devine astfel, larg deschis.

Câştigător al Marelui Premiu al Juriului la Săptămâna Filmului Maghiar în 2010, Vespa (r.  Diana Groó) a fost unul dintre filmele maghiare cele mai căutate de festivalurile de film din lumea întreagă, în cursul anului trecut. Un road-movie plin de farmec şi umor, filmul este o incursiune în lumea copilăriei. La un joc de cărţi, puştiul de 12 ani Lali câştigă un baton de ciocolată, iar în el găseşte un loz câştigător: premiul este o motocicletă Vespa. Dar motocicleta este în Budapesta, aşa că puştiul pleacă din oraşul său nu doar ca să-şi ia premiul mult visat, ci şi ca să-şi regăsească tatăl pe care nu-l mai văzuse de mult timp. Filmul este programat la ora 10:00 la Cinema Arta.

Filmtett.ro, singurul portal de artă şi educaţie cinematografică în limba maghiară redactat în Transilvania, se relansează în cadrul Zilei Maghiare de la TIFF 2011! Filmtett (în româneşte: Filmact) a apărut lunar în print, din iunie 2000 până în ianuarie 2008, când a rămas exclusiv în formula online. Publicaţia oferă cinefililor un portal actualizat zilnic cu ştiri, cronici de filme, studii despre istoria cinematografiei și baze de date utile. Miercuri, de la ora 18:30, la TIFF Meeting Point, la împlinirea a 11 ani de la apariţia primului număr al revistei, redacţia Filmtett prezintă noua versiune a portalului, structura, facilităţile şi avantajele acesteia, inclusiv o surpriză pentru cinefilii cititori de limba română!

Comentarii

Evenimente

E! Entertainment transmite LIVE de pe covorul roşu „THE 2020 EMMY AWARDS”

Avatar

Published

on

Pe măsură ce starurile se adună în mediul virtual pentru cea mai importantă noapte din industria televiziunii, Giuliana Rancic și Vivica A. Fox sunt gazdele E! Live From The Red Carpet: The 2020 Emmy Awards, pentru a aduce fanilor interviuri amuzante și reale, precum și cele mai spontane reacții ale celor mai mari vedete, alături de corespondentul E! Style, Brad Goreski, Naz Perez și gazda E! News / The Rundown, Erin Lim.

 

E! va oferi cea mai extinsă acoperire a acestor premii pe TV, în mediul digital și pe platformele de socializare din Universal Lot în Universal City, California, luni, 21 septembrie, de la ora 1:00 a.m.  în reluare de la ora 18:00 și ora 20:00.

 

            E! Live From The Red Carpet este produs de Den of Thieves. Producători executivi sunt: Jesse Ignjatovic, Evan Prager, Barb Bialkowski și Amanda McPhillips.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Evenimente

Programul Nopții Albe a Filmului Românesc pentru data de 18 septembrie

Avatar

Published

on

            Peste 35 de lungmetraje și scurtmetraje vor rula în 12 locații din București și Cluj-Napoca, într-o singură noapte, pe 18 septembrie, la Noaptea Albă a Filmului Românesc. Vizionările unora dintre filme vor fi urmate de discuții cu invitații speciali ai evenimentului, care vor da detalii din culise și vor răspunde întrebărilor publicului până târziu după miezul nopții.

 

Biletele pot fi cumpărate pe Eventbook.ro și la casierii. În locațiile cu intrare liberă, accesul se va face în baza unei rezervări, însemnând un bilet cu valoare zero achiziționat pe Eventbook.ro (Unteatru, Apollo111 Teatrul, Galateca). Excepție fac Happy Cinema (bilete pe www.happycinema.ro și la casierie), Hollywood Multiplex (doar la casierie), J’ai Bistrot (rezervări prin telefon).

 

            Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc cu respectarea măsurilor de siguranță și distanțare socială necesare în această perioadă. La intrare, se va efectua un triaj observațional și se va verifica temperatura, iar purtarea măștii va fi obligatorie.

BUCUREȘTI

Cinema sub clar de lună – Calea Victoriei 192A
20:00 – Malmkrog, r. Cristi Puiu, 200’ | avanpremieră

Cinema Muzeul Țăranului Român – Open Air
19:45   Început, r. Răzvan Săvescu, 80’ | avanpremieră
21:30   Și poate mai trăiesc și azi, r. Tudor Cristian Jurgiu, 73’ | avanpremieră
23:15   Tipografic Majuscul, r. Radu Jude, 128’

Cinema Elvire Popescointerior
18:30    Acasă, r. Radu Ciorniciuc, 86’ | premieră

Cinema Elvire Popescoopen air
20:30   Profu’, r. Alex Brendea, 82’ | avanpremieră
22:30   Lemn, r. Monica Lăzurean-Gorgan, Michaela Kirst, Ebba Sinzinger, 97’ | avanpremieră

Amfiteatru TNB
23:00  30 de ani și 15 minute, r. Ștefan Mandachi, 95’ | avanpremieră

Cinemateca Union
18:00   Apa ca un bivol negru, r. Andrei Cătălin Băleanu, Petre Bokor, Iosif Demian, Stere Gulea, Roxana Pană, Dan Piţa, Dinu Tănase, Mircea Veroiu,  62’ | versiune restaurată
20:00   Balanța, r. Lucian Pintilie, 105’ | versiune restaurată
22:30   Cardinalul, r. Nicolae Mărgineanu, 97’

Hollywood Multiplex – București Mall
19:00   Și atunci… ce e libertatea ?, r. Andrei Zincă, 132’ | avanpremieră
22:00   5 minute, r. Dan Chișu, 103’ | avanpremieră

Happy Cinema – Liberty Mall
Sala 3
19:30   Urma, r. Dorian Boguță, 105’
22:00   Colectiv, r. Alexander Nanau, 109’
Sala 4
19:30   Cărturan, r. Liviu Săndulescu, 90’
21:30   Zavera, r. Andrei Gruzsniczki, 96’

J’ai Bistrot  (*rezervări la 031 426 20 47)
19:45 Scurtmetraje românești din selecția TIFF 2020 (I), 210’

Apollo111 Teatrul (*intrare liberă)
18:00   Heidi, r. Cătălin Mitulescu, 96’
20:30   Casa cu păpuși, r. Tudor Platon, 68’ | avanpremieră
22.00   Ivana cea Groaznică, r. Ivana Mladenovic, 86’

Unteatru – open air (*intrare liberă)
19:45   Scurtmetraje românești din selecția TIFF 2020 (II), 77’
21:30   Călătoria fantastică a Maronei, r. Anca Damian, 91’

Galateca (*intrare liberă)
19:45   Totul nu va fi bine, r. Adrian Pîrvu, Helena Maksyom, 82’ |  avanpremieră  
21:30   Maria, Regina României, r. Alexis Cahill, 110’

CLUJ-NAPOCA
Cinema Victoria 
23:15   5 minute, r. Dan Chișu, 103’ | avanpremieră
01:00   Casa cu păpuși, r. Tudor Platon, 68’ | avanpremieră 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Evenimente

Concertul Damian Drăghici & Brothers „Mulţumesc! #Iamgrateful” va fi susținut în aer liber

Avatar

Published

on

            Convins că arta nu poate sta pe loc, Damian Drăghici se adaptează vremurilor și merge până la capăt pentru a depăși situația provocată de pandemie, făcând un pas major pentru a reveni pe scenă în faţa publicului.

 

            Damian Drăghici & Brothers împreună cu organizatorii concertului „Mulțumesc! #Iamgrateful”, vin în întâmpinarea tuturor admiratorilor săi cu precizări importante legate de modalitatea și condițiile de desfășurare. Pentru asigurarea măsurilor de siguranță și prevenire a contaminării cu noul coronavirus, atât pentru public, dar și pentru întreaga echipă implicată în organizarea concertului, în conformitate cu regulile impuse prin cel mai recent ordin emis de autorități cu privire la organizarea concertelor, spectacolelor sau a manifestărilor culturale, organizatorii au decis ca evenimentul să se desfășoare în aer liber, într-un spațiu deschis. De asemenea, pentru asigurarea distanțelor necesare între spectatori, concertul va avea trei reprezentații, în trei zile diferite.

 

            Așadar, concertul „Mulțumesc ! #Iamgrateful” programat inițial la Sala Palatului, în data de 28 septembrie, a fost mutat la ARENELE ROMANE din București și va avea loc în zilele de 28, 29 și 30 septembrie, de la ora 20:00.

Important pentru persoanele care dețin bilete valabile pentru concertul Damian Drăghici & Brothers „Mulţumesc! #Iamgrateful”

 

            Agențiile care au vândut bilete pentru acest spectacol vor transmite un email către toate persoanele deținătoare de bilete, ce va cuprinde detaliile legate de ziua în care vor putea participa la concert, precum și noile bilete în funcție de categoria de loc.

 

Persoanele care, din motive obiective, nu pot participa la una dintre cele trei zile de concert, pot preschimba biletele într-un voucher, valabil până la data de 30 septembrie 2021. Acesta va putea fi utilizat la unul dintre concertele artistului Damian Drăghici, până la data valabilității voucher-ului. Pentru emiterea acestui voucher, spectatorii sunt rugați să transmită o solicitare pe adresa de email contact@damiandraghici.ro, până la data de 15 septembrie 2020.

 

De la folclor, pop instrumental, new age, world music, la muzică jazz la nai, ritmurile muzicale care au făcut înconjurul lumii și au cucerit inimile spectatorilor, energia vibrantă și distracția la cele mai înalte cote sunt doar câteva dintre ingredientele celei mai ample producții artistice marca DAMIAN DRĂGHICI & BROTHERS, un concept plin de emoție realizat în semn de recunoștință pentru minunatul său parcurs artistic, la împlinirea vârstei de 50 de ani.

Alături de trupa sa „Damian & Brothers”, de nume celebre ale scenei românești, dar și de invitați speciali, Damian va celebra vârsta de 50 de ani, în compania publicului, printr-un concert aniversar excepțional, intitulat „MULȚUMESC ! #iamgrateful”.

Timp de aproximativ două ore, toți cei prezenți vor fi purtați într-o călătorie retrospectivă emoționantă, în care vor savura pas cu pas povestea muzicală a vieții sale, trecând prin diversitatea stilurilor muzicale abordate de-a lungul timpului, care l-au inspirat pe artistul Damian Drăghici și i-au influențat cariera muzicală, pornind de la folclor, jazz, rock sau muzică clasică, interpretări ale unor melodii veritabile, prezente în inimile românilor, ce aparțin mai multor generații.

 

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0