Ziua mondiala fara fumat - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

Ziua mondiala fara fumat

Published

on

In fiecare an, la finalul primaverii, se marcheaza in intreaga lume Ziua mondiala fara fumat. Fumul de tigara contine peste 40 de substante nocive pentru sanatate, printre care se numara nicotina. Organizatia Mondiala a Sanatatii ne informeaza ca “fumatul este singurul rau care poate fi evitat din intreaga lume”.

Deoarece in timp determina cea mai temuta boala – cancerul.

An de an, au aparut mii de volume antifumat in intreaga lume.

Educatia antifumat este de o importanta capitala. Cei mai multi fumatori incep de mici sa fumeze, inca de pe bancile liceului, deoarece perioada adolescentei este foarte prielnica adoptarii de obiceiuri proaste. Pe termen scurt fumatul relaxeaza si deconecteaza de la problemele zilnice prin defocalizare. Insa pe termen lung scurteaza viata cu pana la 25 de ni, perturband buna functionare  a plamanilor, a creierului si cauzand boli cum ar fi: cancer pulmonar, neoplazie pulmonara, stafilococ auriu.

Se spune ca tot ceea ce se intampla este efectul unei cauze. O stare de sanaate proasta este rezultatul obiceiurilor nocive sia  abuzului de substante.

In ultima vreme a luat amploare pe piata de profil tigara electronica, ca o alternativa la “tigara adevarata”. Insa e ciudat sa fumezi o tigara artificiala care nu are mireasma tutunului.

De asemenea, pentru renuntarea la fumat s-au produs plsturi – cum ar fi Niorette.

Insa psiholoia fumatului este cea mai importanta si acesta este punctul forte care ar trebui abordat. Daca ar fi sa privim acest comportament din punctul de vedere al programarii neurolingvistice (NLP), am putea pune ca el (ca si orice alt comportament) este generat in felul urmator: o actiune, un comportament este generat de stari emotionale; starile emotionale sunt generate de ganduri; iar gandurile sunt achizitionate in prima parte a copilariei din societatea in care traim. Este nevoie de o constientizare aprofundata a tuturor acestor elemente pentru a putea produce o schimbare spre un stil de viata mai sanatos.

 

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending