Connect with us

Life Style

Ghid de selecție pentru un fotograf potrivit evenimentului tău

Published

on

Reclame

Nenumărate întrebări apar în minte celui care urmează să angajeze un fotograf pentru evenimentul său. Își va dori ca fiecare cadru să iasă impecabil, iar pentru asta nu poate oferi satisfacția dorită decât un adevărat expert în domeniu.

Așadar, ceea ce rămâne de făcut este identificarea celui capabil să ofere rezultatele dorite, dar mai ales care face totul din pasiune și iubire pentru arta fotografiatului. În situația în care este vorba despre cea mai fericită zi din viața fiecăruia – nunta – iată care sunt etapele de îndeplinit în alegerea unui fotograf Craiova potrivit.

Etapa I – înțelegerea a ceea ce presupune evenimentul în sine și cum trebuie acesta să se reflecte în fotografii

Pentru început așadar, necunoscătorii trebuie să știe ei mai întâi ce anume însemnă nunta și cum ar trebui să presteze un fotograf serviciile vizavi de aceasta. La prima întâlnire cu profesionistul, clientul trebuie să cunoască exact nevoile sale, respectiv să știe ce anume să ceară fotografului. Există nenumărate genuri fotografice, iar acesta este de asemenea un aspect care trebuie cunoscut. Acesta are datoria de a surprinde în fotografii cele mai intense trăiri din timpul evenimentului, detalii frumoase, tradiții, emoții, dar mai ales momente spontane. Acestea din urmă reușesc să completeze farmecul întregii ședinte de fotografii, transformând albumul de nuntă în ceva cu totul special.

Etapa II – stabilirea unui buget pentru serviciile de fotografiat

Desigur că în prim plan luarea unei decizii în această privință ar putea fi problematică. Întrucât mai sunt și alte cheltuieli implicate în eveniment, raportarea la prețurile orientative de pe piața constituie un reper și un bun punct de plecare. A nu se pierde însă din vedere faptul că pentru suma respectivă serviciile trebuie să fie pe măsură.

Etapa III – Care este fotograful de nuntă bun și de ce unul profesionist este scump?

Anumite aspecte trebuie corect înțelese pentru a putea lua o decizie potrivită cu privire la serviciile de fotografiat. Unii rămân umiți de cât de mari sunt comisioanele practicate de unii. Ceea ce nu știu însă este că diferența de preț este dictată de calitatea fotografiilor. Există mai multe variabile care pot influența prețul.

Recomandă un fotograf bun calități precum viziunea acestuia, experiența pe care o are, precum și aparatura ce o deține, toate alături de capacitatea acestuia de relaționare.

Trebuie știute aspecte specifice domeniului, aspecte ca faptul că viziunea costă. Ce înseamnă asta? Ei bine, un fotograf are în vedere diverse surse de inspirație pentru a realiza cadre aparte – reviste, cărți, tutoriale și să nu mai menționăm de numeroasele ore petrecute încercând să aplice diverse strategii și tehnici pentru a învăța cum să surprindă cadre unice.

Desigur că și experiența costă. În mod cert un fotograf cu experiență va realiza cadre mai reușite pentru că deja s-a perfecționat. Nu pot fi comparate rezultatele aduse de un fotograf Craiova expert cu cele ale unui  începător. Tibi Olteanu, ale cărui servicii sunt râvnite și din timp rezervate de cei care îl doresc la nunta lor, este de departe un reper despre cum trebuie prestate serviciile de fotograf. Albumele realizate de acesta sunt fără doar și poate definiția artei fotografice.

aparatura de asemenea costă credem că este inutil a mai menționa. În general fotografiile care beneficiază de admirație din partea utilizatorilor sunt cele realizate cu aparatură profesională. Cel care o folosește însă trebuie să aibă capacitatea de a o controla corespunzător, pentru a obține rezultatele dorite.

Viziunea, experiența și aparatura merg toate mână în mână.

Etapa IV – alegerea stilului

Există o listă extinsă de tipuri de fotografii, motiv pentru care este necesară luarea unei decizii asupra unui anumit stil. Astfel și fotograful va ști exact ce are de făcut, respectiv cum anume să realizeze cadrele pentru ca rezultatele să îi mulțumească pe protagoniști. Sfatul venit din partea fotografului Tibi Olteanu?

Alege întotdeauna ce te inspiră!

Etapa V – Garanția investiției

Desigur că cei care au nevoie de astfel de servicii trebuie să primească și o garanție a faptului că fotograful va fi prezent în ziua stabilită, în locul stabilit. În mod normal unul care se respectă va avea notate toate detaliile cu privire la ceea ce doresc protagoniști, din timp. Relația de colaborare va putea fi protejată printr-un contract specific, care este de altfel și o recomandare.

Iată care sunt etapele necesare a fi parcurse atunci când vine vorba despre serviciile unui fotograf Craiova. Cei interesați de o colaborare în acest sens găsesc informații utile pe tibiolteanu.ro.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Special TV9 ore ago

EDIŢIE SPECIALĂ. Cea mai importantă sărbătoare a Creştinătăţii se vede şi se aude la Observator Antena 1: transmisiuni LIVE de la Ierusalim, Bucureşti, Iaşi şi Constanţa

Emisiuni9 ore ago

Maria Cârneci, duminică, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Special TV2 zile ago

Echipa Super Neatza cu Răzvan şi Dani le-a pregătit telespectatorilor ediţii speciale de Paşte, atât dimineaţa, cât și după amiaza

Special TV2 zile ago

În noaptea de Înviere, Antena Stars difuzează emisiunea-documentar: „Muntele Athos – Punte între cer şi pământ”, filmată chiar pe Muntele Sfânt

TV Divertisment Show2 zile ago

Radu Pietreanu, invitat în Gala România, ești Campioană!, în ediția specială de Paște, la Antena 1

AUDIENȚE TV3 zile ago

Echipa lui Chef Richard Abou Zaki, învingătoare în ediția de ieri Chefi la cuțite. Show-ul, lider de audiență!

Premieră TV3 zile ago

Un nou serial turcesc de succes, intră în grla Kanal D. Când va avea premiera?

TV Divertisment Show3 zile ago

„Petrecere… cu cântec!”, ediţie specială de Paşti! Nicolae Furdui Iancu aniversează 45 de ani de carieră

AUDIENȚE TV3 zile ago

Întâlnirea dintre CLANUL și GROAPA a fost în topul preferințelor celor de acasă!

Reality Show3 zile ago

Una dintre cele mai puternice săptămâni la Survivor All Stars: ”am declarat război și război o să fie. De acum începe…”

Seriale3 zile ago

Înapoi în GROAPA. Ediția TV. În această vară, la PRO TV și pe VOYO!

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending