Connect with us

A-Z NEWS

National Geographic Channel va difuză în premieră absolută serialul-documantar MARTE

Published

on

Reclame

SERIAL: Dintre toate planetele din sistemul nostru solar, niciuna nu a aprins imaginația noastră colectivă precum Marte, o parte misterioasă și indelebilă a spiritului vremii. Încercarea de a trimite oameni pe Marte a angajat cele mai strălucite minți ale științei într-o cursă spațială modernă și a pătruns și în cultura populară prin intermediul unor producții de succes precum ”The Martian” al lui Andy Weir și prin mesajele senzaționale pe Twitter ale astronautului Scott Kelly.

National Geographic Channel (NGC), producătorii Brian Grazer, Ron Howard și Michael Rosenberg de la Imagine Entertainment, câștigători ai premiilor Oscar și Emmy, și nominalizații la Oscar și câștigătorii premiului Emmy, producătorii Justin Wilkes și Dave O’Connor de la RadicalMedia și-au unit forțele pentru a purta privitorii în spațiu mai departe decât au fost purtați vreodată până acum, prin evenimentul de televiziune global MARTE.

 

Distribuit în premieră pe National Geographic Channel în 171 de țări și în 45 de limbi în luna noiembrie, serialul documentar MARTE – cu acțiunea amplasată atât în viitor cât și în prezent – va redefini povestirea de televiziune îmbinând scenariul de tip film artistic și efectele vizuale cu cele mai bune secvențe de documentar pentru a transmite o poveste coerentă și incitantă despre neobosita încercare a omenirii de a coloniza Marte. Acest eveniment global incredibil cuprinde șase părți și relatează povestea impresionantă a unei misiuni fictive cu echipaj uman din anul 2033.

”Brian [Grazer] și cu mine, alături de prietenii noștri de la Radical, am avut această idee ambițioasă de a crea un documentar despre țelul de a ajunge pe Marte, însă am vrut să aducem această idee la viață într-un mod dramatic și cinematic”, spune producătorul executiv Ron Howard. ”Ceea ce oferim publicului reprezintă îmbinarea dintre informație și producția de film intensă și empirică. Ambiția National Geographic a fost mare, iar noi suntem cu adevărat onorați și încântați că am putut încerca să ne ridicăm la aceste așteptări.”

 

Punctul de pornire în acest tip de poveste unică este anul 2033, anul în care începe prima misiune cu echipaj uman către MARTE. Elementele dramatice și efectele vizuale inspirate de filmele de lung metraj dau viață acestei lumi viitoare, iar dorința actuală de a ajunge pe planeta roșie este redată în stil documentar vérité și prin intermediul interviurilor cu cercetători și inovatori contemporani care conduc proiecte de cercetare și dezvoltare în tehnologia spațială, proiecte ce vor face misiunea din 2033 posibilă. Producătorii executivi Howard și Grazer l-au ales pe vizionarul regizor mexican Everardo Gout (”Days of Grace”) să conducă regia acelor porțiuni din serial bazate pe scenariu și care au fost filmate anul acesta în Budapesta și Maroc.

 

Prima misiune cu echipaj uman către MARTE

MARTE imaginează că viitorul călătoriilor în spațiu va fi finanțat printr-un parteneriat corporativ-public dintre două organizații fictive: Mars Mission Corporation (MMC), un consorțiu de corporații aerospațiale fondat în 2022, cu sediul în Londra, care construiește și administrează tehnologia necesară pentru programul Marte; și International Mars Science Foundation (IMSF), creată de o coaliție de națiuni exploratoare ale spațiului pentru a efectua o misiune către Marte.

 

Secțiunile bazate pe scenariu se concentrează asupra primei misiuni cu echipaj uman către Marte, la bordul navetei spațiale Daedalus. Voiajul său de debut, din 2033, este realizat de un echipaj internațional atent selecționat și format din șase astronauți excepționali: comandantul misiunii, americanul Ben Sawyer (Ben Cotton); pilotul misiunii, Hana Seung (Jihae), de origine coreeano-americană; hidrologul și geochimistul spaniol Javier Delgado (Alberto Ammann); medicul și biochimistul francez Amelie Durand (Clementine Poidatz); inginerul mecanic și roboticianul nigerian Robert Foucault (Sammi Rotibi); exobiologul și geologul rus Marta Kamen (Anamaria Marinca).

Pe Pământ, echipa de control a MMC din Londra îi include pe: sora geamănă a Hanei Seung, controlorul de zbor (CAPCOM) Joon Seung (de asemenea interpretată de Jihae) și CEO-ul francez al MMC, Ed Grann (Olivier Martinez).

După ce Daedalus amartizează cu succes și echipajul instalează o primă bază de operațiuni, fizicianul nuclear britanic Leslie Richardson (Cosima Shaw) va conduce echipa de colonizare din Faza 2, alături de soțul său, botanistul experimental de renume mondial, Dr. Paul Richardson (John Light).

 

Echipa de producție a făcut eforturi uriașe să bazeze scenariul pe date științifice reale. Scenariștii serialului au colaborat cu numeroși experți, din sectorul public și privat, pentru a înțelege în ce mod pot contribui informațiile științifice la poveste. Dr. Robert Braun, inginer aerospațial și profesor de tehnologie spațială la Institutul de Tehnologie din Georgia, a oferit consultații de specialitate în privința tuturor aspectelor științifice ale povestirii fictive. Dr. Mae Jemison, fost astronaut NASA și prima femeie de culoare care a ajuns în spațiu, a fost consultant spațial al serialului, lucrând îndeaproape cu actorii pentru a-i ajuta să-și perfecționeze personajele.

În ceea ce privește aspectul vizual al serialului, designerul de producție Sophie Becher a apelat la NASA și SpaceX pentru a se documenta cu privire la designul pentru naveta spațială Daedalus și pentru Orașul Olympus, prima colonie umană pe Marte, așa cum este înfățișată de serial. Designerul de costume Daniela Ciancio s-a informat minuțios despre tipurile de materiale create azi pentru fabricarea unor costume spațiale mai ușoare, mai rezistente, mai flexibile și cu proprietatea de a-i proteja pe astronauții viitorului de radiații. Iar Framestore, echipa de efecte vizuale care a câștigat un premiu Oscar pentru ”Gravity”, va introduce ulterior elementele vizuale finale pentru a completa imaginea serialului.

 

VIZIONARI CARE DESCHID CALEA

MARTE cuprinde, de asemenea, o colecție fără precedent de interviuri cu unele dintre cele mai strălucite minți care lucrează actualmente la îndepărtarea numeroaselor obstacole ce stau în calea unei eventuale misiuni. National Geographic a primit acces exclusiv pentru a-i filma pe Elon Musk (fondatorul Tesla și SpaceX) și echipa sa de control a misiunii SpaceX în încercarea reușită de aterizare a rachetei reutilizabile Falcon 9 pe o navă dronă în largul coastei estice a SUA, în aprilie 2016.

Advertisement

”Viitorul umanității se va îndrepta, în mod fundamental, într-una una din următoarele două direcții: fie vom deveni o specie multiplanetară și o civilizație călătoare în spațiu, fie vom rămâne pe o planetă până la apariția unui eveniment catastrofal ce ne va aduce extincția. Pentru ca eu să fiu entuziasmat și inspirat în privința viitorului, prima opțiune trebuie să fie valabilă”, afirmă Musk în serial.

 

MARTE aduce laolaltă cele mai bune minți ale lumii așa cum nu s-a mai realizat anterior. Imaginați-vă cea mai mare conferință TED cu cei mai fascinanți oameni de pe Pământ. Interviurile din serial au fost realizate cu:
• Charles Bolden, administrator NASA; fost astronaut NASA
• Peter Diamandis, fondator și președinte executiv X-Prize; cofondator și copreședinte Planetary Resources
• Neil DeGrasse Tyson, director Hayden Planetarium în cadrul Rose Center for Earth and Space
• David Dinges, profesor al departamentului de psihiatrie din cadrul Universității Pennsylvania
• Casey Dreier, director al departamentului de politică spațială din cadrul Planetary Society
• Ann Druyan, producător executiv și scenarist pentru serialul documentar Cosmos
• Charles Elachi, director pensionat al Jet Propulsion Lab (JPL) al NASA; profesor emerit Universitatea Caltech
• Jim Green, director al diviziei de știință planetară a NASA
• John Grunsfeld, administrator asociat NASA, Directoratul pentru Misiuni Științifice; fost astronaut NASA
• Jennifer Heldman, cercetător planetar NASA
• Jedidah Isler, astrofizician premiat; explorator în devenire National Geographic
• Thomas Kalil, director adjunct, White House Office of Science and Technology Policy; consultant senior pe probleme de știință, tehnologie și inovație în cadrul National Economic Council
• Roger Launis, director asociat în departamentul colecții și probleme custodiale al Muzeului Național al Aerului și Spațiului din cadrului Institutului Smithsonian
• John Logsdon, profesor emerit de științe politice și afaceri internaționale al Universității George Washington
• James Lovell, fost astronaut NASA; comandant al misiunii Apollo 13
• Elon Musk, CEO și Chief Technology Officer al SpaceX; CEO Tesla Motors; președinte SolarCity
• Stephen Petranek, autor al cărții ”How We’ll Live on Mars
• Mary Roach, autor al cărții ”Packing for Mars”
• Jennifer Trosper, administrator al misiunii Marte 2020, JPL
• Andy Weir, autor al romanului ”The Martian”
• Robert Zubrin, președinte al The Mars Society; președinte al Pioneer Astronautics

 

Dorința nu doar de a ajunge pe Marte dar și de a o coloniza într-o zi a stârnit dezbateri viguroase în cadrul comunității spațiale. Întrebarea nu este numai ”am putea?” ci și ”s-ar cuveni?”. Neil DeGrasse Tyson nu este convins că trebuie să trimitem oameni pe Marte; el consideră că am consuma mult mai puțin efort și bani căutând soluții de supraviețuire în fața pericolelor de pe Pământ decât colonizând o altă planetă în scopul conservării speciei: ”Cred că ar trebui să vizităm alte planete, așa cum vizităm orice alt loc pe care nu l-am mai văzut înainte… Dar noi am evoluat pe Pământ ca să trăim pe Pământ.”

Majoritatea par să fie de acord cu ideea că oamenii vor ajunge, în cele din urmă, pe Marte, dar momentul când se va întâmpla asta este, de asemenea, un alt punct de dezbatere. Robert Zubrin, președintele The Mars Society și Pioneer Astronautics, face o afirmație îndrăzneață: ”Dacă următorul președinte s-ar trezi în primăvara lui 2017 și ar anunța angajamentul său de a trimite oameni pe Marte, am putea ajunge acolo până la finalul celui de-al doilea mandat al său.”

 

EVENIMENT GLOBAL

National Geographic va transmite, într-un efort fără precedent, povestea MARTE pe multiple platforme, incluzând și un serial premergător din șase părți. Before MARS, lansat înainte de premieră, este o complexă experiență de realitate virtuală transmisă pe www.MakeMarsHome.com.

Va exista, de asemenea, instalația MARS Experience în New York, în octombrie. În plus, MARTE va reprezenta povestea principală a ediției din noiembrie a revistei National Geographic și va fi subiectul unei cărți de sine stătătoare, ”MARS: Our Future on the Red Planet”, ce va fi pusă în vânzare în octombrie. Cartea ”MARS: The Red Planet”, de la NG Kids, va fi scoasă pe piață în septembrie. Vor exista materiale media și educaționale pentru copii; va fi organizat un tur de conferințe NG Live; și informații mereu actualizate despre MARTE pe nationalgeographic.com

MARTE este produs de Imagine Entertainment și RadicalMedia pentru NGC. Pentru Imagine Entertainment, producătorii executivi sunt Brian Grazer, Ron Howard și Michael Rosenberg. Pentru RadicalMedia, producătorii executivi sunt Justin Wilkes, Dave O’Connor, Jonathan Silberberg și Jon Kamen. Pentru NGC, Robert Palumbo este producătorul executiv; Matt Renner este vicepreședinte de producție; și Tim Pastore este președinte al diviziei de programe originale și producție.

 

Foto Credit: National Geographic Channel




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending