Connect with us

Documentar

National Geographic va difuza în premieră documentarul MISIUNEA SATURN

Published

on

Reclame

National Geographic anunță difuzarea în premieră a primului documentar care detaliază despre misiunea istorică de a trimite o sondă spațială pe orbita lui Saturn pentru prima oară, cuprinzând inclusiv imagini din ziua în care programul Cassini se va încheia, pe 15 septembrie 2017.

 

MISIUNEA SATURN, cu premiera pe National Geographic în ziua în care misiunea ia sfârșit, pe 15 septembrie, de la ora 21:00, va oferi, pentru prima oară, un tablou complet al incredibilului program către Saturn și-i va face cunoscuți pe membrii echipei care au visat să exploreze planeta mai în profunzime decât s-a reușit până acum. Această misiune a presupus riscuri uriașe și a durat cu un deceniu mai mult decât se aștepta, dezvăluind secrete despre lumi extraterestre și despre sateliții lui Saturn, foarte asemănători Pământului, care conțin componente esențiale pentru întreținerea vieții.

 

Cassini, cea mai mare și mai complexă navetă interplanetară construită vreodată de NASA, va efectua ultimul survol pe orbită și va pătrunde în atmosfera lui Saturn, rotindu-se și rezistând presiunii acestui gigant de gaz, în încercarea de a supraviețui în timpul coborârii spre planeta pe care a studiat-o. Cu rezervoarele aproape goale și posibilitatea ca naveta Cassini să conțină microbi de pe Pământ, NASA trebuie să o distrugă astfel încât aceasta să nu contamineze o altă lume cu viață de pe Pământ. Cassini va transmite ultimul său semnal către Pământ pentru ca apoi să ardă ca un meteorit ce va deveni parte din Saturn.

 

Beneficiind de acces în interiorul Jet Propulsion Lab din California, MISIUNEA SATURN dezvăluie secretele inginerești ale mamutului spațial Cassini și ale sondei Huygens, ce vor ajunge pe suprafața Enceladus, cea mai mare lună a planetei Saturn și unul dintre locurile cele mai asemănătoare Pământului din sistemul solar.

 

Explorăm Saturn și mai detaliat și aflăm mai multe despre misterioasele sale cercuri, vasta colecție de sateliți și compoziția planetei. Cunoaștem cercetătorii și inginerii care s-au dedicat acestei misiuni, între care membrii echipei de proiectanți aerospațiali și piloți care au lucrat neobosit pentru a extinde misiunea inițială de patru ani. Le surprindem emoțiile când aud pentru o ultimă oară semnalul navetei lor și dezvăluim ultimele imagini captate de Cassini.

 

Foto Credit: National Geographic

START VOT FINALA PREMIILOR RADAR DE MEDIA 2017

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending