Connect with us

ALL MEDIA

Ciclism | Bradley Wiggins cîştigă Paris-Nisa ca la promenada

Avatar

Published

on

Bradley Wiggins a devenit primul britanic care se impune în Paris-Nisa, după Tom Simpson, în 1967. Rutierul echipei Sky a completat o competiţie pe care a condus-o ireproşabil cu o victorie în ultima etapă, pe Col d’Èze.

Nimic nu e neobişnuit în lucrurile complicate, fiindcă viaţa e plină de ele. Într-o duminică luminoasă, în care şampaniile au aşteptat cuminţi, în frapierele autocarelor, întoarcerea voinicilor care au desenat ultimul clasament din Cursa Soarelui, ciclismul s-a întors la lucrurile simple, la lupta aceea superbă dintre propriul eu şi pantele ascuţite ale munţilor, la dialogul nimicitor pe care fiecare rutier îl cară în timpane pe coama căţărării, la gustul dulce-amărui al despărţirii de şosea şi la dorul instantaneu ce revine la capătul ultimelor picături de durere, imediat după linia de sosire.

Francezul Jean-Christophe Peraud a stabilit reperul timpuriu de escaladare pe Col d’Èze, căţărarea de 9.6km din amurgul competiţiei, după ce a oprit cronometrul la 19 minute şi 46 de secunde, în faţa unor nume precum Andreas Klöden, David Moncoutie sau Damiano Cunego. Slovenul Simon Spilak (Katusha) şi-a demonstrat abilităţile de contratimp şi a “evitat” în ultimul moment prima poziţie, pentru ca laureatul zilelor trecute, olandezul Lieuwe Westra să provoace palpitaţii în maşina de la Vacansoleil, atunci cînd a doborît, venind de nicăieri, recordul lui Peraud.

Alejandro Balaverde sau Glonţul Verde, în traducere, a ţîşnit spre vîrful căţărării, a afişat mina hotărîtă a pistolarului venit să îşi vindece setea de răzbunare şi a părut ameninţător pentru o bună jumătate de traseu. Dar arcul de impuls de pe linia de start nu a fost suficient de încordat, spaniolul a început acel dans dureros din umeri şi istoria a refuzat să consemneze primul moment O.K. Corral pentru eroul lui Movistar, scrie gsp.ro.

A fost, în schimb, ziua stăpînului. Britanicul Bradley Wiggins a arătat că vrea să se obişnuiască din ce în ce mai mult cu galbenul francez, cea mai preţioasă culoare din ciclism, a sprintat acolo unde alţii îşi opinteau muşchii, a stat înfipt în şa ca un monarh blocat între braţele tronului şi a trecut linia de sosire la două secunde sub limita stabilită de Westra. Rutierul în vîrstă de 31 de ani a devenit cel de-al doilea britanic care cîştigă Cursa Soarelui, după succesul regretatului Tim Simpson.

Dauphiné Libéré, Paris-Nisa, Turul Franţei. Un singur tricou galben lipseşte din colecţia lui Wiggins, care arată din ce în ce mai hotărît să se opună australianului Cadel Evans, în iulie.

Clasamentul etapei:
1.Bradley Wiggins (MBr) Sky 0:19:12
2.Lieuwe Westra (Old) Vacansoleil-DCM.0:00:02
3.Jean-Christophe Peraud (Fra) Ag2R La Mondiale.0:00:33
4.Simon Spilak (Slo) Katusha 0:00:47.
5.Jerome Coppel (Fra) Saur-Sojasun 0:00:51
6.Alejandro Valverde (Spa) Movistar 0:00:52
7.Andreas Klöden (Ger) RadioShack-Nissan 0:00:58
8.David Moncoutie (Fra) Cofidis 0:00:59
9.Damiano Cunego (Ita) Lampre – ISD
10.Rigoberto Uran Uran (Col) Sky 0:01:06

Clasamentul general final:
1.Bradley Wiggins (MBr) Sky 28:12:16.
2.Lieuwe Westra (Old) Vacansoleil-DCM 0:00:08
3.Alejandro Valverde (Spa) Movistar 0:01:10
4.Simon Spilak (Slo) Katusha 0:01:24
5.Tejay Van Garderen (USA) BMC 0:01:54
6.Arnold Jeannesson (Fra) FDJ-Bigmat 0:02:13
7.Maxime Monfort (Bel) RadioShack-Nissan 0:02:21
8.Sylvain Chavanel (Fra) Omega Pharma-Quick Step 0:02:42
9.Robert Kiserlovski (Cro) Astana 0:03:30
10.Angel Vicioso Arcos (Spa) Katusha 0:03:59
11.Jerome Coppel (Fra) Saur-Sojasun 0:04:28
12.Rigoberto Uran Uran (Col) Sky Procycling 0:04:40
13.Damiano Cunego (Ita) Lampre 0:04:41
14.Maxime Bouet (Fra) Ag2R 0:04:50
15.Daniel Navarro Garcia (Spa) Saxo Bank.0:05:26

Comentarii

ALL MEDIA

House of Talent luptă împotriva bullying-ului

Avatar

Published

on

Deși acest subiect nu este nou, cei zece content creators au decis să iasă în față și să vorbească despre bullying, deoarece în ultimele săptămâni au fost viralizate pe rețelele de socializare două astfel de episoade ce au la bază agresiunea.

După ce în urmă cu trei luni House of Talent a devenit internațional și a lansat în parteneriat cu label-ul Cat Music House of Talent by TRU [The Real You], grupul de influencers vorbește deschis despre fenomenul bullying. Cei zece content creators pornesc o campanie de conștientizare a cauzelor și a efectelor bullying-ului, împărtăşind atât experiențele personale, dar și modalitățile de combatere a acestei probleme foarte des întâlnite.

În ziua în care a creat House of Talent, tânărul antreprenor italian Matteo Altieri a avut în minte un proiect solid, bazat în primul rând pe respect, comunicare și susținere: primul grup de influencers care ar putea să se sprijine reciproc ca o familie, unul puternic, dar divers, în care diferențele dintre aceștia sunt adevărata valoare adăugată. Adina Marina, Cezara Cristescu, Magdyz, Robe (Robert Cristian), Marius Ștefan, Cătălin Ionuț, Roberto (Robert Dragomir), Alexa Mirea, Cezara Grosu și Andra Neacșu sunt cei zece influencers din România care au îmbrăcat celebrul hanorac roșu și alb și s-au alăturat celei mai sociale și frumoase familii din lume. Chiar dacă fiecare zi petrecută alături de membrii crew-ului este plină de distracție și de activități interactive din diferite arii artistice și creative, au decis ca de această dată să abordeze o problemă foarte mare ce ia amploare din ce în ce mai mult.

Fiind un model aspirațional pentru Generația Z și un grup reprezentativ pentru adolescenții de pretutindeni, House of Talent a pregătit un videoclip pe tema bullying-ului pentru a crește gradul de conștientizare, dar și pentru a sprijini victimele acestor agresiuni.

Creatorii de conținut vorbesc despre cum pot fi depășite aceste momente, cât de important este ajutorul în aceste situații și prezintă și un alt tip de bullying. Multe dintre persoanele care se confruntă cu cyberbullying-ul ce are loc pe rețelele de socializare, refuză să vorbească de teamă sau nu conștientizează că sunt victimele unui abuz. Platformele de Social Media pot fi canale sigure de comunicare, pe care cu toții le putem utiliza simțindu-ne în siguranță. Asa că House of Talent pune pe primul plan promovarea valorilor sociale și explică de ce este important să recunoaștem orice formă de bullying și să putem media aceste conflicte.

De-a lungul timpului, crew-ul a reușit să creeze o comunitate foarte apropiată și puternică în toată lumea. Deși inițial House of Talent a pornit ca un proiect destinat Peninsulei, grupul s-a dezvoltat, a publicat două cărți, numeroase piese și videoclipuri, iar peste 15 tineri talentați din arii precum actoria, canto, pictura sau fashion s-au alăturat. În vârstă de doar 20 de ani, Nicola Consales a făcut posibilă extinderea acestui proiect la nivel internațional prin prisma pasiunii sale pentru limbile străine, dar și prin felul unic de a gestiona relațiile externe, iar label-ul Cat Music s-a alăturat acestui proiect prin intermediul hub-ului TRU.

Cei zece content creators ce formează grupul HoT by TRU fac parte din portofoliul TRU [The Real You], hub ce unește creativi din diverse domenii care au ca mediu de lucru online-ul și adaugă la mixul creației factorul tehnic într-un spațiu special amenajat. Cu studiouri video și audio special create, dar și cu un lounge înconjurat de natură, TRU poate fi oaza de inspirație a fiecărui creator de conținut.

Cat Music a început anul 2020 cu noi performanțe: peste 6 mil. de abonați pe YouTube, 50 de canale muzicale în rețeaua Multichannel Cat Music, iar hub-ul TRU adună în fiecare zi noi creativi.

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Scaune de gaming de la UNIC SPOT – pentru gamerii ce știu ce înseamnă cu adevărat experiența unui joc!

Avatar

Published

on

După cum și-a obișnuit deja publicul, UNIC SPOT își axează activitatea pe furnizarea de piese de mobilier. În topul preferințelor sunt clasate scaunele și mobilierul pentru birou, datorită modului în care sunt create, respectând îndeaproape fiecare lege a ergonomiei.

Iată că și pentru gameri există diversitate în cadrul magazinului magazin online unicspot.ro. Aici regăsesc cei interesați o categorie selectă de scaune înalt calitative, ergonomice, pentru gaming. Pentru că gamer nu înseamnă un simplu practicant de jocuri pe calculator, mediul în care își desfășoară sesiunile de joc trebuie să fie asemenea performanțelor sale.

Orele îndelungate petrecute în fața calculatorului trebuie să fie o plăcere!

Orele îndelungate petrecute în fața calculatorului pot pierde rapid eticheta de plăcere, îmbrățișând-o involuntar pe cea de chin. De ce? Totul începe de la mediul în care acestea se desfășoară, iar o mare influență în acest sens o are scaunul pe care gamerul se așează.

După cum s-a enunțat și anterior, gamer nu înseamnă simplu practicant de jocuri pe calculator, ci se aproprie extrem de mult de ceea ce face un tester de jocuri, un expert în depistarea erorilor inflitrate odată cu crearea jocurilor.

UNIC SPOT susține gaming-ul, iar asta se vede, în primul rând, în categoria selectă de scaune pentru gaming pe care o pune la dispoziția celor ce trăiesc jocurile la intensitate maximă. Putem aminti aici de faptul că modelele sunt confecționate din mesh și piele artificială, iar paleta de culori aferentă este un vastă.

Scaunele de gaming, după cum este și normal, dispun de funcții diverse. Scopul lor este unul clar: cel de a susține corect greutatea gamerului, dar și postura acestuia pe toată perioada sesiunilor de joc. Vorbim de funcții de balans, modificare a înălțimii scaunului, schimbare a unghiului spătarului și nu doar atât. Indiferent de modelul ales din gama de scaune de gaming de la UNIC SPOT, acesta va veni însoțit de toate informațiile de interes cu privire la felul în care poate fi folosit.

Cum arată scaunul standard pentru gaming?

Fiecare jucător împătimit de jocuri dispune de un scaun anume de gamer. Indiferent de ce model este vorba și de ce specificații dispune, toate scaunele de gaming au o bază comună, un cadru standard de la care porneşte totul.

În primul rând, scaunul standard de gaming este prevăzut cu spătar și șezut ergonomic. Coloana vertebrală are cel mai mult de suferit de pe urmă adoptării unei posturi inadecvate pe scaun.

În al doilea rând, un scaun de gaming în adevăratul sens al cuvântului trebuie să dispună și de anumite pernuțe cu rol de susținere a zonei cervicale. Fără de ele, afecțiunile aferente nu vor întârzia să apară.

UNIC SPOT are în vedere aceste două aspecte ce țin de calitatea scaunului de gaming folosit și multe altele de interes. Cei interesați sunt invitați să acceseze unicspot.ro pentru a intra în contact cu întreaga categorie de scaune de gaming pusă la dispoziție.

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Unul dintre actorii din „Moldovenii” ne spune povestea sa impresionantă de viaţă

Avatar

Published

on

            Marius Graunte, cel care il interpreteaza pe Viorel, „combinatorul” din satul  Gaurenii de Jos, este in viata de zi cu zi opusul personajului sau din serialul „Moldovenii”, difuzat la Kanal D, in fiecare sambata, la ora 20:00.

 

Linistit, muncitor si familist convins, actorul are doua meserii; ziua este taximetrist  si, in weekenduri sau de cate ori este solicitat, este dansator profesionist la Ansamblul „Hora Moldovei” din Iasi. Crescut intr-o familie modesta, in satul Aroneanu, de langa capitala Moldovei, Marius a stiut de mic ca trebuie sa se autodepasesca pentru a reusi in viata.

„Am crescut o perioda fara tata, fiind plecat din tara, la munca. Aveam patru ani cand a plecat prima data si venea o data pe an acasa. S-a intors definitiv cand aveam 16 ani. Au fost multe momente cand aveam nevoie de el, de un sfat din partea lui. Mama a fost tot timpul alaturi de mine.  Am facut naveta de la 10 ani, din clasa a patra, pana am terminat liceul, pentru ca mi-am dat seama cat de importanta este educatia”, povesteste protagonistul serialului „Moldovenii”.

 

In varsta de 29 de ani, Marius Graunte a renuntat la marele sau vis pentru a se putea intretine si pentru a-si ajuta si familia. „Am urmat cursurile liceului de arta Octav Bancila din Iasi, sectia de balet. In clasa a zecea am inceput sa merg la cursurile de dans popular.  Din pacate, ca balerin nu reusesti sa-ti intretii familia. Trebuia sa prind contracte pe vase de croaziera, ceea ce de la Iasi era foarte greu!”, povesteste acesta.

 

Debutul sau in serialul „Moldovenii” a fost unul  firesc, avand o prietenie veche de zece ani cu Petronel Gongeanu, cel care da viata personajului padurarului Mitica.  Impreuna au facut un curs de ospatarie si practica intr-un restaurant din Iasi, cand aveau doar 19 ani. Lui Marius Graunte nu i-a fost niciodata rusine de munca. A lucrat, alaturi de sotia sa, in conditii grele, timp de jumatate de an, intr-o fabrica din Anglia.

 

Am lucrat intr-o fabrica cu peste 8000 de angajati, la minus patru grade ca sa strangem bani sa facem nunta pe care am visat-o. Ambalam salate de dimineata pana seara”, rememoreaza actorul o perioada grea din viata sa si a sotiei sale, de care l-a apropiat la inceput pasiunea pentru dans, amandoi performand in acelasi ansamblu, unde de altfel s-au si cunoscut in urma cu opt ani. Pe Marius Graunte il puteti vedea in rolul personajului Viorel, sambata, incepand cu ora 20.00, intr-un nou episod al serialului „Moldovenii”, la Kanal D.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Facebook

Trending