„George Georgescu – 125 de ani de la naştere”, un documentar dedicat marelui dirijor, la TVR Cultural - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Emisiuni

„George Georgescu – 125 de ani de la naştere”, un documentar dedicat marelui dirijor, la TVR Cultural

Published

on

TVR Cultural vă invită să urmăriţi miercuri, 12 septembrie, de la ora 21.30, în ziua aniversării maestrului George Georgescu (n. 12 septembrie 1887 – d. 1 septembrie 1964), un documentar dedicat celor 125 de ani care se împlinesc anul acesta de la naşterea sa.

George Georgescu a urmat cursurile Conservatorului din Bucureşti, continuând studiul violoncelului la Şcoala Superioară de Muzică din Berlin. În urma unui accident, renunţă la cariera de violoncelist şi, la îndemnul cunoscutului dirijor Arthur Nikisch, începe studiul artei dirijorale. A fost iniţiatorul şi apoi, patru decenii, conducătorul Filarmonicii din Bucureşti, o epocă de neuitat ce poate fi definită drept „Epoca Georgescu”, în care orchestra Filarmonicii din Bucureşti a cunoscut deplina maturitate, ajungând la rangul marilor orchestre internaţionale.

Maestrul George Georgescu a fost un dirijor cu un repertoriu uriaş, toţi marii compozitori ai ultimelor trei veacuri găsindu-şi locul în programele acestui artist al timpului său, de la Bach şi Beethoven la Stravinski şi Dukas, până la Enescu şi Shostakovich.

Descoperiţi personalitatea marelui dirijor român urmărind filmul realizat de Cătălin Sava sub genericul „George Georgescu – 125 de ani de la naştere”, documentar care va fi difuzat de TVR Cultural miercuri, 12 septembrie, de la ora 21:30.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending