Connect with us

BAZAR

Noaptea Cercetătorilor, pe 27 septembrie, în mai multe oraşe din ţară

Redactia Radar de Media

Published

on

Peste 300 de oraşe europene, inclusiv româneşti, vor sărbători Noaptea Cercetătorilor pe 27 septembrie, la eveniment urmând să participe sute de oameni de ştiinţă, informează un comunicat remis Radar de Media.

Pe 27 septembrie, în Bucureşti, Suceava, Piatra Neamţ, Tulcea, Sinaia, Braşov, Oradea şi Galaţi, cercetătorii fac o demonstraţie în direct a activităţii lor de laborator, la care toată lumea este invitată.

Diferite institute de cercetare, precum Centrul de Studii Complexe, Institutul Naţional de Cercetare în Sport, Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiilor, Institutul de Fizică Atomică, Inspectoratul General al Poliţiei şi Facultatea de Geografie, împreună cu parteneri preocupaţi de ştiinţă şi cercetare, precum Discovery Channel, vor fi prezenţi la eveniment, cu demonstraţii practice, experimente şi concursuri pentru copii între 9 şi 99 de ani.

Vizitatorii vor avea ocazia să afle cum funcţionează roboţii, cum pot conduce o maşină doar cu puterea minţii, ce înseamnă să fii cercetător şi vor putea să participe la concursurile şi provocările ştiinţifice din timpul evenimentului.

Evenimentul se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie, la nivelul Uniunii Europene, şi îşi propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Primul eveniment european de acest tip a fost organizat în 2005 şi a atras până în prezent 1,5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în legătură cu publicul, iar publicului şansa de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Ediţia din 2012 a atras peste 25.000 de vizitatori în România, în cele şapte oraşe organizatoare.

La eveniment este aşteptat publicul larg, indiferent de vârstă şi experienţă ştiinţifică. Proiectul se adresează minţilor curioase, de la entuziaşti la sceptici, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative. Până la data evenimentului, sunt aşteptate şi ultimele înscrieri în concursul Laboratorul anului 2099, care dă şansa pasionaţilor de ştiinţă să arate perspectiva lor asupra laboratorului viitorului.

Evenimentul este organizat în România sub egida Uniunii Europene, de Target Active Training şi Asociaţia Invenio, în parteneriat cu Anticipaţia, parte a grupului Nemira, Poliţia Română, Centrul de Studii Complexe, Institutul Naţional de Cercetare în Sport şi Europa FM.

Proiectul se desfăşoară în România din anul 2006.

Mai multe informaţii despre concurs, despre oraşele organizatoare şi programul evenimentului pot fi găsite pewww.noapteacercetatorilor.eu şi www.facebook.com/ResearchersNightRomania, scrie Mediafax.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați pe email sau la telefon.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending