Connect with us

Emisiuni

De Florii, spectacol folcloric de excepţie, la TVR 1 și TVR Folclor

Published

on

Reclame

Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 sâmbătă, 27 aprilie de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” şi în grila de primăvară TVR Folclor duminică, 28 aprilie, de la ora 14:00, de Florii.

„Tezaurul Folcloric” petrece fiecare sărbătoare alături de telespectatorii săi. Şi în această primăvară, echipa emisiunii a pregătit momente speciale şi înregistrări de mare încărcătură emoțională. Ocazia a prilejuit şi o premieră în televiziune: alături de artiști, pentru prima oară împreună într-un platou TV, au fost invitați realizatorii de ieri şi de azi ai emisiunilor folclorice de la TVR şi Radio România. Printre aceştia, Theodora Popescu, primul redactor tv care s-a ocupat de folclor şi care, în cei patruzeci de ani de activitate, între 1957-1997, a pus în valoare la Televiziunea Română melosul, tradiţiile, obiceiurile şi istoria satelor româneşti.

„Echipa emisiunii Tezaur folcloric, timp de trei zile, a  realizat, în curtea Televiziunii Române, înregistrări pentru ediții ale emisiunii Tezaur folcloric, precum și emisiuni pentru TVR Folclor, noul canal specializat pe domeniul folcloric. Materialele înregistrate sunt de foarte bună calitate gândite astfel încât să reflecte fenomenul folcloric la ora actuală, spiritualitatea românească. Programele sunt prezentate pe idei, teme și conținuturi diverse”, a spus Gheorghiţa Nicolae, realizator de emisiuni folclorice, prezentator-moderator al emisiunii „Tezaur folcloric”.

Irina Loghin, Gheorghe Turda, Gheorghe Roşoga, Angela Buciu, Aneta Stan, Polina Gheorghe, Mariana Anghel, Cornel Borza, Cătălin Maximiuc, Lorena Oltean, Mariana Stănescu Verman, Pamfil Roată, Anghelina Timiş Lungu, Nicolae Furdui Iancu, dar și gazdele programului, prezentatorii Gheorghiţa Nicolae și Alexandru Pugna, se numără printre interpreţii de muzică populară care au răspuns invitaţiei lansate de Televiziunea Română pentru a realiza un Program eveniment de primăvară perfect pentru a petrece Sărbătorile alături de TVR.

O parte dintre artiştii prezenți vor fi acompaniaţi de Orchestra de Muzică Populară Radio, dirijată de Adrian Grigoraș. Ediţiile speciale pot fi urmărite la TVR 1 sâmbătă, 27 aprilie de la ora 13.00, în emisiunea „Tezaur folcloric” şi în grila de primăvară TVR Folclor​ duminică, 28 aprilie, de la ora 14:00, în Duminica Floriilor.

Programul de sărbătoare este un prilej de a îi revedea pe unii dintre cei mai apreciaţi realizatorii de emisiuni folclorice de la TVR şi Radio România: Theodora Popescu, Elise Stan, Gheorghiţa Nicolae, Iuliana Tudor, Maria Tănase Marin, Niculina Merceanu, Cristina Struţeanu, Mircea Neacşa, Polina Gheorghe, Mariana Stănescu Verman, Cătălin Maximiuc, Theodor Isaru, Lorena Oltean, Ileana Vieru – clipe și momente unice, o emoție sinceră a revederii.

Şi tot în Duminica Floriilor, partea a doua a programului ne oferă cântecele sărbătoriților acestei zile speciale: Floarea Calotă, Viorica Flintaşu, Florin Pârlan, Florentina și Petre Giurgi, Margareta Clipa, dar și ale grupurilor de copii Muguri de Tezaur de la Alba Iulia coordonați de prof. Leontina Fărcaş și Cununiţa Năzdrăvană de la Satu Mare, coordonați de prof. Maria Carmen Sas și Leontina Dorca şi Ansamblul folcloric Periniţa din Otopeni, coordonat de prof. Liliana Comana.

„Consider că toți acei înterpreți și ansambluri folclorice, care promovează cu adevărat valorile spirituale ale Neamului nostru, trebuie să-și găsească locul cuvenit în spațiul emisiunilor de specialitate de la TVR. Încă de la înființarea sa, TVR a fost un adevărat bastion de apărare, salvare și tezaurizare a valorilor spirituale românești. Cele de esență, de profunzime!”, a spus Alexandru Pugna, realizatorul emisiunii „Cântec şi poveste” de la TVR Cluj şi coprezentator al evenimentului.​

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV3 zile ago

Spania a câștigat EURO 2024, în direct la PRO TV! Peste 2.9 milioane de telespectatori au urmărit finala care a fost lider absolut de audiență

AUDIENȚE TV5 zile ago

Anglia a învins Olanda și va juca finala EURO 2024 contra Spaniei, duminică, în direct la PRO TV și pe VOYO!

Reality Show5 zile ago

Premieră la Insula Iubirii în cel de-al optulea sezon al reality show-ului de la Antena 1: partenerii au fost despărţiţi fără să apuce să îşi ia rămas bun

Premieră TV5 zile ago

PREMIERĂ Noul sezon Atletico Textila revine la PRO TV ”Liga 2, pregătește-te de noi”

Reality Show5 zile ago

Delia şi Liviu câştigătorii celui de-al nouălea sezon Mireasa şi ai premiului în valoare de 40.000 de Euro

Emisiuni6 zile ago

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta

Serialeo săptămână ago

Valentin Teodosiu, rol important în noul serial TĂTUȚU`! „Personajul meu este cel mai de temut al vremii”

Reality Showo săptămână ago

Declaraţie şocantă la Insula Iubirii: „Ne-am despărţit de 37 de ori!”

Cinemao săptămână ago

Festivalul „Saptamana Comediei”, la final. Teatrul de Comedie pleaca acasa cu 3 premii.

Emisiuni2 săptămâni ago

Serghei Mizil vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Analize Audiente TV2 săptămâni ago

4.9 milioane de inimi au bătut la unison în fața televizoarelor pentru Generația de suflet a Naționalei! PRO TV lider absolut de audiență cu cifre record

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending