Connect with us

ALL MEDIA

Balul Operei 2013. A doua seara (preluare de pe CNN)

Published

on

Iata ca am ajuns si in cea de-a doua seara  si ultima a Balului Operei editia 2013.  Surprizele celei de-a doua seria bia asteapta sa se dezvaluie in fata ochilor celor 900 de participanti.  In sala Operei Romane din Cluj este o atmosfera de basm: muzica, jocuri de lumini si umbre.

Covorul rosu de catifea se asorteaza cu profunzimea sentimentelor elevate pe care le traiesti aici.

In acerasta seara are loc Gala Laureatillor Medaliei “Seniorii cetatii” si Emblema de Cluj.

Medalia si titlul “Seniorii cetatii” au fost inmanate celor 16 laureati de Academicianul Ionel Haiduc, Presedintele Academiei Romane si  Academician Ioan Aurel Poop, cel mai tanar membru al Academiei Romane, Rectorul Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj, cea mai mare universitate din aceasta parte a Europei.

Cele 16 personalitati ale culturii si spiritualitatii clujene care au primit Titlul si Medalia de Seniori ai Cetatii Cluj sunt: Prof. Univ. Dr. Dumitru T. Zdrenghea (medic cardiolog, care a infiinta Clinica de Cardiologie de pe langa Spitalul de Recuperare din Cluj), Prof. Univ. Dr. Ovidiu Pascu, Prof. Univ. Dr. Leon Sorin Muntean (fost rector al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj), Horia Badescu (poet, scriitor, diplomat, unul dinte fondatorii TVR Cluj) – primeste aceasta medalie in ziua in care implineste 70 de ani, prof. Univ. Dr. Ioan Bolovan, Prorector UBB (unul dintre cei mai tineri prorectori din Romania),  Prof. Univ. Dr. Viorica Guy Marica , Prof. Univ. Dr. Constantin Ripa, Dr. Zeno Milea, Remus Campean (una dintre legendele Clujului), Matematicianul Arpad Paszkany (care a fost reprezentat ina ceasta seara de catre omul de televiziune Ovidiu Uscat), prof. Univ. Dr. Cornel Durgheu  (care a infiintat cu 20 de ani in urma Universitatea de Arta din Oradea), Prof. Univ. Dr. Ing. Barbu Balan, publicistul clujean Demostene Sofron, poetul Marcel Muresan, IPS Andrei Andreicut, Mitropolitul Ortodox al Ardealului si PS Florentin Crihalmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

Fiecare dintre cei 16 laureati au luat cuvantul, iar decernarea titlurilor si medaliilor Seniorii Cetatii s-a incheiat cu Binecuvantarea arhiereasca a Preasfintitului Florentin Crihalmeanu.

Ǎpoi a urmat ceremonia de decernare a Medaliilor “Emblema de Cluj”, inmantate pe scena Operei Nationale din Cluj de catre prefectul judetului, Horea Uioreanu.  Cei sase laureati au fost: Remus Campean – echipa de fotbal U Cluj “U Cluj este un simbol al Clujului”; Iuliu Muresan – presedintele CFR Cluj, , Remarul 16 Februarie, ACI Cluj, Dacia Service Feleac si Jolidon.

Seara s-a incheiat cu un concert extraordnar sustinut de orchestra de camera “Classis” si cu un cocktail in foaierul Operei Nationale din Cluj, timp in care Emanuel Cristea a interpretat hituri din repertoriul international.

Cea de-a XVIII-a editie a Balului Operei a fost organizata de Dr. Matei Miko, iar printre sponsorii evenimentului s-au numarat: Floraria Cara (care a asigurat aranjamentele florale deosebite), Grupul Janis, Cofetaria Dana, Terapia Rambaxy, Electrogrup, Trend Communications, Electrica, Eximtur, Oncos, Hotel Opera Plaza, Angelli, Evian, Vodafone, BCR, Petrom, Autoworld, Farmec, , iar printre partenerii media ai acestui eveniment s-au numarat: Realitatea TV, TVR, Transilvania Look, Romania Tv, Fashion TV, Ziua de Cluj, Faclia, Sazbatsag.

 

Traducerea si adaptarea: Carmen Moraru

 

Textul original il puteti citi aici.

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

ALL MEDIA

„PROCESUL”, documentarul nominalizat la Gopo, din 13 iulie în cinematografe

Published

on

„Procesul”, documentarul semnat de Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan, va rula în cinematografele din România din 13 iulie, fiind distribuit de Wearebasca.

„Procesul”, câștigător al Premiului Juriului pentru cel mai bun documentar, la cea de-a doua ediție a Indian World Film Festival, poate fi văzut în proiecție specială la București, în cadrul Festivalului One World România, duminică 25 martie, de la ora 16.00, la Cinemateca Eforie. La eveniment vor participa cei doi realizatori ai filmului Claudiu Mitcu și Ileana Bîrsan.

Nominalizat la Gala Premiilor Gopo din acest an, la categoria „Cel mai bun documentar”, filmul urmărește cazul lui Mihai Moldoveanu, fost ofițer al armatei române, condamnat la 25 de ani de închisoare pentru o crimă pe care susține că nu a comis-o.  După un lung șir de încercări de a-și demonstra nevinovăția, în iunie 2012 Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a hotărât că – în cauza Moldoveanu împotriva României – a avut loc o încălcare a dreptului la un proces echitabil.  Acuzatul nu a avut avocat, nu a fost audiat și nu s-au administrat în mod direct probe.

Cu un scenariu scris de Ileana Bîrsan și Claudiu Mitcu, „Procesul” a avut premiera mondială anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania și a fost inclus în competiția națională de documentare la Astra Film Festival Sibiu.

Documentarul îl urmărește pe Mihai Moldoveanu după eliberarea provizorie și se concentrează pe rejudecarea dosarului și consecințele noii sentințe, oferindu-i spectatorului rolul de jurat într-un caz complicat și controversat.

„De 20 de ani, din care mai bine de 16 în închisoare, Mihai Moldoveanu se zbate să-și găsească dreptatea”, povestește co-scenarista Ileana Bîrsan.

„Dosarul destul de stufos al proceselor lui conține foarte multe erori și insuficiente probe pentru condamnarea pentru omor deosebit de grav. Deși procurorii și judecătorii care au condus la condamnările lui nu au vrut să depună mărturie în film, sperăm ca imaginile de arhivă să suplinească măcar parțial lucrarea sistemului, din anii ’95 -’96, în acest caz. Ce este uluitor, limpede și înfricoșător, în același timp, este că în procesul de rejudecare, în anii 2014-2015, nu s-a făcut totul pentru aflarea adevărului”, mai adaugă Ileana Bîrsan.

„Ce ne-a convins să facem un documentar despre cazul lui Mihai Moldoveanu a fost, pe de-o parte, îndârjirea, tenacitatea și deschiderea cu care acest om încearcă să-și dovedească nevinovăția de atâția ani”, declară regizorul, Claudiu Mitcu. „Pe de altă parte, de-a lungul procesului de rejudecare, am constatat că drumul către adevăr, deci și către justiție, este obstrucționat, că după 20 de ani apar și dispar hârtii oficiale sau elemente de probatoriu și nimeni nu se sesizează, că deși există o folie cu amprente care ar putea conține informații despre autorii crimei, nimeni, niciodată, nu a fost suficient de curios sau curajos să afle cui îi aparțin, în condițiile în care se știe că nu sunt nici ale celui decedat, nici ale celor condamnați”, mai precizează cunoscutul regizor Claudiu Mitcu.

Imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul Cătălin Cristuțiu,  sound-designer Ioan Filip, mixajul a fost realizat de Dan-Ștefan Rucăreanu, iar muzica a fost compusă de Camil Dumitrescu. Producătorii sunt Claudiu Mitcu, Robert Fița și Ioachim Stroe.

„Procesul” este o producție Wearebasca realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

Pagina oficială de Facebook: Procesul.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

VIRAL: Emil Boc cade in cap in emisiunea lui Andrei Gheorghe de la Antena 1

Published

on

Foto Credit: VIVA

Emisiunea lui Andrei Gheorghe de la Antena 1 cu Emil Boc cazand de pe platforma a fost cea mai viralizata emisiune a jurnalistului.

„Domnul Emil Boc… PD-ul… ia uite-l cum vine”, iar prezentarea se termina cu o sperietura groaznica a celor din platou: „Doamne, Dumnezeule… bagati repede publicitate”

 

 

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

Jurnalistul Andrei Gheorghe a murit

Published

on

Primele concluzii ale medicilor legiști: Andrei Gheorghe avea probleme cardiace și suferise mai multe infarcte, anunta ziarul Libertatea!

Andrei Gheorghe s-a născut la 14 ianuarie 1962, la Lipetk, Rusia.

A absolvit Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti (secţia rusă-engleză), potrivit www.facebook.com, citat de Agerpres.

Şi-a început activitatea jurnalistică în 1991, ca reporter special la Radio Constanţa, unde a rămas până în 1993. A realizat mai multe emisiuni la posturile Radio Sky Constanţa (1993-1996): ‘Videomania’, ‘Vineri 13’ şi ‘Midnight Killer’. Consacrarea i-a adus-o emisiunea de radio ’13-14′, realizată la Pro FM Bucureşti (1996-2002). La postul PRO TV a moderat şi emisiunea ‘Lanţul Slăbiciunilor’.

În 2002 şi 2003, a realizat, la Antena 1, emisiunea ‘Gheorghe’ şi a reluat emisiunea ’13-14′, mai întâi la Radio 21, şi apoi la Radio Total (2005-2006).

A avut un rol secundar în filmele ‘Amen’ (2002) al lui Costa Gavras, ‘Tinereţe fără tinereţe’ (2007) al lui Francis Ford Coppola şi a colaborat cu trupa de hip hop ‘Paraziţii’ pentru albumul ‘Irefutabil’. A mai realizat un scurtmetraj în 2008, numit ‘Dubla personalitate’.

În 2006, a publicat volumul ‘Midnight Killer – Banalitatea s-a născut la oraş’, însoţit de un CD audio în colecţia ‘Ego Publicistica’ de la Editura Polirom.

În 2004, a devenit consilier media şi realizator de emisiuni (‘Politică, frate!’ şi ‘Am o ştire pentru tine!’) la Realitatea TV, post cu care a încheiat colaborarea în mai 2008. Andrei Gheorghe a fost iniţial suspendat de conducerea postului Realitatea TV, la 18 mai 2008, în urma unui incident în care realizatorul TV a fost filmat având o altercaţie cu agenţii de circulaţie care îl opriseră în trafic.

A scris la ‘Academia Caţavencu’ şi în ghidul ’24-FUN’. În afară de realizarea de emisiuni radio şi TV, a deţinut funcţii de conducere la posturile unde a lucrat: director de programe la Radio Sky Constanţa şi Pro FM Bucureşti, director de programe al trustului Media Pro, consilier în probleme de marketing la Antena 1 Bucureşti. La 16 martie 2009, a revenit în trustul Realitatea-Caţavencu, unde a fost realizatorul emisiunii ‘Cu Gheorghe şi Mihaiu’ de la Radio Guerilla. Din septembrie 2009, timp de trei luni, a fost moderatorul unui reality show românesc difuzat la postul TV Kanal D: ‘Rătăciţi în Panama’.

La 4 ianuarie 2010, Andrei Gheorghe a preluat funcţia de consilier al ministrului Finanţelor, Sebastian Vlădescu, fiind responsabil cu coordonarea Departamentului de Comunicare. A ocupat acest post până la 26 februarie 2010, când Ministerul Finanţelor a încetat relaţiile contractuale cu acesta.

A realizat emisiunea ‘Clubul de poker’ la postul Prima TV în România (septembrie – decembrie 2010) şi ‘Salutare Naţiune’ pe canalul Prime în Republica Moldova (Chişinău) (2010-2011). În cursul anului 2012, a realizat emisiunea-interviu ‘Oameni şi oameni’ la postul The Money Channel.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement

Abonează-te la RADAR!

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending