Connect with us

UTILE

5 modalități prin care îi determini pe copii să citească

Published

on

Astăzi, copiii au la dispoziție numeroase modalități de divertisment, iar lectura este privită adeseori ca o activitate plictisitoare, cel puțin până în momentul în care aceștia descoperă o operă care să îi determine să le placă să citească.

            Copiii învață cel mai adesea prin puterea exemplului, iar anumite studii efectuate de către specialiștii din domeniul educației au concluzionat că este mai probabil ca un copil să fie atras de lectură dacă și unul dintre părinți citește.

            Dacă îți este greu să-l determini pe cel mic să citească în fiecare zi, îți prezentăm câteva activități și cărți care îi vor deschide calea spre magia lecturii:

  1. Educă-l cu privire la cumpărăturile online

Dezvoltarea tehnologică îți permite să cumperi rapid orice ai nevoie, de la alimente de bază, cărți, haine, până la electrocasnice și produse electronice. Educația digitală este foarte importantă pentru cel mic, iar vizita pe site-ul unui anticariat online, de unde să își aleagă cărțile care îl atrag, este un prilej să descopere cumpărăturile online, făcute în siguranță. Anticariatul Târgul Cărții îți oferă posibilitatea de a plasa comanda cu ridicare din magazin, astfel că nu vei plăti taxe de curierat dacă locuiești în București, iar atunci când mergi să ridici cărțile comandate online poți, împreună cu cel mic, să alegi și alte cărți din secțiunea dedicată copiilor.

  • Fii la curent cu noutățile pentru copii

Constant, sunt lansate noi serii de cărți dedicate copiilor, scrise atât de autori străini, cât și de autori români. Printre cele mai cunoscute serii de cărți pentru copii, pe care să le prezinți prichindeilor tăi se numără și cea scrisă de Jeff  Kinney, intitulată Jurnalul unui puști, potrivită copiilor începând cu vârsta de 7 ani. În funcție de preferințele celui mic, poți alege și cărți în limba engleză pe care să le citești împreună cu acesta, dar și alte colecții destinate copiilor, cu personajele lui preferate. Alte cărți apreciate de părinți și copii sunt acelea scrise de Roald Dahl, Dr. Seuss, J.K. Rowling etc. Trebuie să reții că alegerea cărților reprezintă, în sine, un joc și că nu toate vor fi placul celui mic, însă este important să îi permiți să descopere ceea ce îl pasionează.

  • Citește-i încă de la o vârstă fragedă

Cu cât mai timpuriu îl obișnuiești pe cel mic cu prezența cărților în casă, cu atât acesta va îndrăgi lectura, așadar, este recomandat să îi citești încă din primele luni de viață. Pe măsură ce crește, este necesar să adaptezi lecturile și activitățile. Una dintre cele mai recomandate activități este aceea de a-i citi în fiecare seeară, mai ales înainte de culcare. Cele mai potrivite lecturi sunt poveștile pentru copii, atât cele clasice, cât și cele moderne.

  • Amenajează-i celui mic o bibliotecă

Chiar dacă cel mic nu pare atras de lectură, este important să continui să îi citești seara, înainte de culcare, și să îl încurajezi și pe el să citească. Va fi util și dacă îi vei face un program zilnic, în care să incluzi și lectura. O bibliotecă dedicată doar cărților pentru copii, care să fie în totalitate responsabilitatea celor mici, îi va ajuta să aibă o relație aparte cu cărțile respective.

  • Cărțile care au fost ecranizate

Copiii sunt foarte atrași de cărțile care au prins viață și pe marele ecran, astfel că este o mai mare probabilitate să citească operele care s-au bucurat și de adaptare cinematografică. Noi îți recomandăm să vizionați filmul, după ce a citit cartea. Dacă cel mic este pasionat de un anumit prsonaj, este recomandat să îi cumperi cărți cu respectivul protagonist.               Încă nu există o rețetă magică prin care cel mic să fie un cititor pasionat, însă, cu susținere și răbdare din partea ta, va descoperi acea operă care să îi deschidă apetitul pentru lectură. Industria cărților pentru copii este cea mai diversă și se bucură de un real succes, mai ales pentru că imaginația copiilor este foarte bogată, iar lectura îi ajută să își dezvolte această abilitate, dar și pentru că aceștia au nevoie să descopere lumea înconjurătoare prin intermediul cărților.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

id="ads-radardemediaro-sidebar">
Rochii
mutari si transport mobila

MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending