Probabil ai auzit despre povestea tristă a lui Cosmin, tânărul care muncește de la o vârstă fragedă pentru a-și întreține frații mai mici și tatăl bolnav. Sau de povestea fetiței din Scoarța care trăiește în condiții greu de imaginat. Astea sunt doar două exemple din sutele de cazuri despre care este posibil să fi auzit prin intermediul rețelelor de socializare. Mii de oameni au urmărit poveștile lor de viață și cum au fost ajutați, ba chiar s-au și alăturat celor care au preluat aceste cazuri. Autorii faptelor bune din spatele fiecărei povești sunt un grup de oameni cu inimă mare care fac voluntariat în cadrul asociației Povestea Mea.
În inima Olteniei, la 35 de kilometri de Craiova, există o asociație care ajută de mulți ani oamenii vulnerabili și defavorizați din Dolj și împrejurimi. Se numește Povestea Mea și a reușit să se se facă recunoscută în întreaga țară chiar și dintr-o comunitate rezervată precum orașul Filiași.
Nici greu, dar nici ușor de găsit, asociația umanitară își desfășoară activitatea caritabilă într-un sediu improvizat și restrâns. Cu toate acestea, membrii reușesc să împrăștie speranță în jurul lor și să ajute oamenii necăjiți de mai bine de 12 ani. Până acum, au ridicat șapte locuințe pentru familii defavorizate din Dolj, au contribuit la strângeri de fonduri pentru operații și tratamente costisitoare și au organizat numeroase campanii caritabile pentru copiii din medii vulnerabile. Toate acestea fără a aștepta nimic în schimb, în afara zâmbetului de mulțumire de pe chipurile oamenilor și copiilor.
Înființarea unei asociații care să lupte pentru binele societății din comunitățile restrânse ale județului Dolj a fost ideea lui Cristian Dumitrașcu care a pus bazele Asociației Povestea Mea și astfel, i s-au alăturat alți câțiva voluntari dornici din Filiași, iar restul este povestea pe care v-o aducem la cunoștință acum.
De atunci și până astăzi, s-au schimbat multe în cadrul Asociației Povestea Mea care se laudă în prezent cu sute de cazuri umanitare rezolvate și numeroase campanii de strângere de fonduri pentru copii nevoiași sau pentru diverse operații și tratamente lucruri foarte greu de obținut pentru o asociație independentă și non-guvernamentală.
Activitatea asociației se rezumă strict la voluntariat, fără nicio remunerație. Voluntarii de la Povestea Mea se angajează în rezolvarea cazurilor din dorința de a face bine oamenilor, sperând să învețe oamenii importanța solidarității și empatiei față de cei necăjiți. Echipa este formată din oameni cu ocupații normale care își dedică timpul liber cazurilor umanitare. Numărul voluntarilor a crescut considerabil din 2012 până acum. Aceștia sunt prezenți atât în orașul Filiași, cât și în împrejurimi, ajungând să acopere aproximativ fiecare zonă defavorizată a Olteniei.
Voința atât de puternică de a face bine i-a determinat să rezolve cu succes sute de persoane care nu mai aveau nicio speranță. Fie că era vorba despre reparații gospodărești, despre crearea unor condiții normale de trai sau despre probleme medicale, voluntarii Povestea Mea au luptat și nu s-au lăsat până nu au reușit să ducă la bun sfârșit fiecare caz pe care l-au întâmpinat. Poveștile despre care aflăm pe pagina de Facebook a asociației sunt emoționante. Atât cazurile, cât și dedicarea voluntarilor te sensibilizează.
Voluntarii Povestea mea ne învață că binele și solidaritatea sunt soluția spre un viitor mai bun. Aceștia ne dovedesc de fiecare dată că oamenii buni există, iar voința lor de a face bine este mai puternică decât răul care li se întâmplă. Speranța nu moare niciodată în inimile celor care cred în bine și dreptate.
În prezent, sediul asociației este o fostă clădire sărăcăcioasă de 30 de metri pătrați improvizată. Aici, membrii asociației au creat un mediu al speranței pentru a-și desfășura activitatea de voluntariat. Pe viitor, asociația își propune să deschidă un centru social multifuncțional de ajutor necondiționat pentru persoanele din medii sărace și pentru copiii cu dizabilități motorii.
Întrucât, singurul sprijin financiar al asociației sunt donațiile oamenilor va fi destul de greu de realizat, însă Cristian nu își pierde încrederea și va face eforturi pentru a-ți vedea visul împlinit. Centrul social va dispune de aparatură modernă, de spații de dormit, și bucătărie. Spațiul ce urmează a fi construit va servi drept adăpost provizoriu pentru persoanele care nu au unde locui și ca sediu de recuperare pentru copiii care se confruntă cu diverse afecțiuni locomotorii. Mai mult de atât, exteriorul clădirii va fi prevăzut cu dușuri special amenajate în care oamenii străzii se pot igieniza corespunzător.
Oamenii dornici să susțină această cauză se pot adresa voluntarilor de la asociație telefonic sau trimițând un mesaj pe adresa acestora de Facebook – Povestea mea. Donațiile se pot face direct în contul asociației utilizând următoarele conturi bancare:
PayPal : https://paypal.me/povesteamea
REVOLUT: https://revolut.me/povesteamea
REVOLUT:0772007008
Asociatia Povestea Mea
RON : RO07BTRLRONCRT0536856701
EUR : RO54BTRLEURCRT0536856701
BIC / SWIFT : BTRLRO22
Deschis la Banca Transilvania