Televiziunea Română va finanţa filme ale unor regizori ca Nae Caranfil şi Florin Şerban - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Cinema

Televiziunea Română va finanţa filme ale unor regizori ca Nae Caranfil şi Florin Şerban

Published

on

Societatea Română de Televiziune (SRTv) va finanţa realizarea a şapte filme, regizate de Nae Caranfil, Florin Şerban, Igor Cobileanski, Radu Gabrea, Nicolae Mărgineanu, Alexa Visarion şi Thomas Ciulei, potrivit raportului de activitate al TVR pe anul 2013.

În raport se spune că, potrivit articolului 17 din Ordonanţa Guvernului numărul 39 din 2005, pentru susţinerea producţiei de film cinematografic, Societatea Română de Televiziune trebuie să contribuie cu o sumă reprezentând 15% din veniturile proprii realizate din publicitate.

Societatea Română de Televiziune poate opta pentru finanţarea directă a producţiei de filme, în condiţiile respectivei ordonanţe, cu până la jumătate din suma datorată Fondului cinematografic, la solicitarea producătorilor şi după notificarea adresată Centrului Naţional al Cinematografiei.

Totodată, Ordonanţa prevede că sumele neutilizate se virează în contul Fondului cinematografic până cel mai târziu la data de 31 martie a anului în curs, pentru anul precedent, scrie Mediafax.

Potrivit raportului de activitate al TVR, au început negocierile pentru şapte proiecte, „în baza procentului de 7,5% din încasările obţinute din publicitate în 2013”.

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending