Connect with us
Reclame

Survivor este un format TV care face parte din sfera reality show, unde concurenţii îndeplinesc diferite probe „pe bune”, iar asta a făcut din acest format unul credibil cu milioane de telespectatori la nivel mondial.

Formatul Survivor (Supravieţuitorul) a devenit foarte popular în toată lumea pentru trei motive: complexitate, audienţă şi imagini senzaţionale (filmarile au loc pe insule salbatice), iar emoţiile pe care le trăiesc concurenţii, telespectatorii le resimt în mod direct.

Formatul a revoluţionat televiziunea la nivel global, show-ul având audienţe record sezonale la rând. Din punct de vedere financiar costurile de producție sunt colosale, spre exemplu bugetul pentru un singur sezon se ridică la 2-3 milioane de euro.

Survivor este o emisiune concurs, în cadrul căreia un grup de oameni este izolat în diverse locuri sălbatice și concurează între ei pentru bani și alte premii. Emisiunea folosește o eliminare progresivă, în fiecare episod concurenții votând pentru excluderea unuia dintre ei, până când în final rămâne un singur concurent care câștigă titlul de „Unic Supraviețuitor” și premiul în bani aferent. Formatul pentru această emisiune a fost creat în 1992 de către Charlie Parsons și a fost utilizat pentru prima dată în Suedia în 1997 pentru emisiunea „Expedition Robinson”.

Spre exemplu în Germania formatul Survivor a fost difuzat de televiziunea Prosiben în 2007, iar reality show-ul, de la primul sezon a fost lider incontestabil de audienţă. În total au fost difuzate, in medie, pe sezon, 14 episoade în 50 de zile petrecute în sălbăticie, iar premiul s-a ridicat la 250.000 de euro.

În România, PRO TV a anunţat încă de anul trecut că a achiziţionat formatul Survivor iar cel mai probabil primele episoade le vom vedea în grila de toamă. Preselecţiile au început încă din data de 23 decembrie 2015, iar 16 concurenţi vor pornii în aventura vieţii lor.
Filmările cel mai probabil vor avea loc la domul din Cambodgia (in total sunt trei astfel de locații in lume unde se filmează Survivor) unde PRO TV a rezervat locaţia. Două case de producţie din România sunt în cărţi pentru a produce formatul! Alte detalii, aici!

Într-un interviu pentru RADAR DE MEDIA, analistul media Iulian Comănescu a spus că formatul Survivor de la PRO TV va „ridica trendul”, iar din punct de vedere financiar formatul va avea un buget comparabil cu show-ul Romanii au talent, cea mai vizionata emisiune de televiziune din România!

„Survivor pare o replică din partea PRO TV, o mutare de programare interesantă: un show comparabil ca buget cu Românii au talent, care ar putea schimba trendul la noi, fiindcă și la noi, și în lume se vorbește despre faptul că talent show-urile sunt pe ducă, ca fenomen.”

Survivor PRO TV

 

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Adrian Fundeanu

    20 ianuarie 2016 at 17:45

    Si eu am dubii in legatura cu perioada in care se va difuza la tv. Inclin spre grila de toamna, la fel ca si Jonathan, insa daca totusi ar fi adevarata supozitia cu transmisia la inceputul verii, atunci cred ca filmarile ar trebui sa inceapa cel mai tarziu la sfarsitul lui februarie!..

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

IN Trending